Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den
viem ze vacsina matiek s opacnym problemom si v tejto chvili asi budu tukat na celo, ale ja sa radsej spytam, lebo uz zacinam mat obavy. Moja dcera v noci prespi v kuse aj 15 hodin. So spanim s nou nikdy neboli problemy, prakticky od prichodu z nemocnice spinkala skoro celu noc a dotiahla to az na uzasnych 10-12 hodin, co som si velmi pochvalovala a bola si vedoma toho, ze moje dieta je v tomto ohlade pomerne rarita. V poslednej dobe (ma skoro rok) vsak dcera spi aj od pol osmej vecera do jedenastej do rana. Samozrejme je nechcem budit, ked si potrebuje pospat nechcem jej branit. Je to ale normalne? Ma niekto tuto skusenost? Podotykam ze tak spi kazdu noc, nie je to teda dospavanie prebdenej noci a podobne.
Dakujem
Cez den si da poobede este hodinku a pol slofika a velmi ochotne. Vecer uz je unavou bez seba a zaspala by mozno aj skor, keby som ju dala do postielky. Je to zvlastne.
Jeee co ja bych dala za jednu takovou noc. Je fakt ze v okoli neznam nikoho kdo by takhle spinkal. ![]()
Dekuji holky, taky si rikam, ze mame v posledni dobe problemy s krmenim, nechce se nechat nakrmit ma obdobi vzdoru a co netece z lahve, to do ni nedostanu ani kdyz se rozkrajim na nudlicky…mozna ze dospava ten nedostatek jidla…protoze mi prijde ze v porovnani s tim co zmlsala predtim ted ji fakt malo.
@christiania náš chachar byl to samé. Dávali jsme ho spát po 7hod. večer a vstával mezi 9-10hod. dopoledne. Bylo to zlaté dítko a dnes na ty poklidné večery vzpomínám se slzou v oku, pač kolem 2,5 roku se to zlomilo a kolikrát vysírá do 11hod. v noci, než vůbec zabere
![]()
Asi zuby, u někoho způsobí řev, u někoho naopak větší potřebu spánku. Takyby t o vysvětlovalo neochotu přijímat tuhou stravu. Pokles apetitu je kolem roka normální, dítě už neroste tak rychle jako miminko, tak tolik nepotřebuje. Nenervuj se a užívej klidu, mým spavým dětem se cca mezi 1,5 a 2roky zhoršilo a začali se budit ![]()
Dekuji holky, uklidnily jste me. je ctvrt na dvanact a ja ji jdu teda uz vzbudit porad spi =(
Můj syn spí od 10 měsíců v noci 12-13 hodin a přes den další 4 a to mu je už rok a půl. Je to malej spáč
já to neřeším. Když chce spát, ať si spí. ![]()
@christiania ahoj, můj prvorozený taky hodně spal, ale s věkem se to začalo zkracovat. Pokud jde jen o spánek, tak bych řekla, že v pohodě, někdo je holt větší spáč. Můj táta taky prý takhle jako malý jen spal
To se ti možná zdá, že je spáč..tvá si to vybere v kuse a jiné dítka po troškách za 24hodin
..má malá taky spávala od 20hod do 6..nakojila, pak dáchanec do 10hodin pak šla po obědě a nedělalo ji problém spát až do 16hod ![]()
takže v klidu, možná bych ji ale budila k ránu a dala flašu s mlíkem..za těch pár hodin bdění ti asi moc toho nevypije/nesní..tak aby nebyla unavená z nedostatku živin
..
Je, já vám tak závidím. Zrovna dnes jsme spali tak cca 4 hodiny. ![]()
Já měla s malou stejný „problém“ jak zakladatelka.Pak už mi to nedalo a nechala jí udělat aspoň krevní obraz, jestli je vše v pořádku, není nemocná. a vše bylo ok.
prostě jen spavé dítě. a ted má 16m a spí v noci 12-13h a přes den ještě 2-3h odpoledne(pokud teda nerostou zuby, to nespí skoro vůbec a pak je vzteklá nejen z bolesti, ale navíc i z únavy a hladu)
![]()