Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahojky, chtěla jsem otevřít téma spinnig našla jsem starší diskuze tak mě napadlo to oživit.
Hrozně mě začal bavit, nejsem tlustá mám 160cm/54kg-55kgale potřebuju zpevnit nohy zadek a zbavit se celulitidy což by prý mělo být účinné, tak jsem se chtěla zeptat jestli tomu i tak je. Cvičím pravidelně s nějakými pauzami, chodila jsem teď poměrně dlouho na silové tréninky a nabrala jsem na váze, výsledky byli ale v částech jako jsou záda ramena břicho ale zadeček a stehna ani tuk, jsem typ hrušky tak se mi tuk drží víc ve spod. ![]()
Dekuji a přeji krásný den ![]()
@Maya330 Hodne jezdim na kole a ano, nohy to zpevnuje a celulitida mizi. Pocitam, ze spinning bude fungovat stejne.
Spinning je pořád „jen“ kardio. Lepší nějaký pohyb než žádný a pokud ti to dělá radost, jen do toho. Větších výsledků ale dosáhneš právě silovým tréninkem. Na váhu se nemá hledět, spíš hlídat cm. Přece jenom svaly váží více než tuk, takže je možné, že na váze pribiras ale na cm ubývá. Důležité je k tomu řešit a trochu hlídat i jídlo. A celulitida prostě je nebo není. Částečně za to může genetika, částečně strava, záleží na množství podkožního tuku. Ale i namakany a svalnatý holky ji maj. Je to min vidět, ale pořád tam je. Je to normální. Nemůžeš hledět jen na super upravený fotky na instagramu.
Chodila bych na spinning, když tě to baví. A k tomu dvakrát týdně na ten silový trénink. Stačí na hodinku a uvidíš za pár týdnů výsledky. A nebát se vah. Bohužel větším svalům to trvá dýl, než se něco ukáže. Což právě stehna a zadek jsou. Chce to trpělivost. A udělej si srovnávací fotky. Já na sobě nic neviděla, ale za 12 týdnů na fotkách fakt mega rozdíl. Taky mám problém se spodkem. Prostě kejty a zadek
Takže ti rozumím ![]()
@Ughg mě právě ty silové tréninky přestali bavit asi jsem se jich nabažila, já beru sport i jako “ psycho hygienu “
ale samozřejmě nechci chodit pouze na spinning ale co jsem četla na google kamarádovi tak by to mělo být nejlepší pro nohy a zadek, nechci zhubnout jako se spíš víc zpevnit, tak to budu kombinovat. ![]()
Ale spinnig mě dřív nebavil ale co jsem zašla do jiného centra tak mě to hrozně chytlo a všechny tíživé myšlenky byli tam někde. ![]()