Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Spíme všichni spolu - já, manžel, čtyřleťák, dvouleťák a za chvíli přibude novorozenec. Vyhovuje nám to. Až budou chtít kluci do svého, určitě jim bránit nebudeme.
@fenny píše:
Spíme všichni spolu - já, manžel, čtyřleťák, dvouleťák a za chvíli přibude novorozenec. Vyhovuje nám to. Až budou chtít kluci do svého, určitě jim bránit nebudeme.
Jak velkou máte postel? Prosím nebrat jako rýpání
já si to nedovedu představit jak se vejdete a v klidu vyspíte.
@Anna766 Donedávna jsme měli klasické dvojlůžko (plus k tomu přiraženou postýlku, ale ta byla prostě na odkládání věcí plus jako zarážka, aby děti nepadaly z postele). S novošem už bychom se nevešli, takže máme dvojlůžko plus k němu jednolůžko a momentálně bez mimina je to luxus ![]()
@Anna766 Jo, ale nesmím si jít lehnout poslední (tuhle fotku smažu) ![]()
@fenny píše:
@Anna766 Jo, ale nesmím si jít lehnout poslední (tuhle fotku smažu)
Krásný
andílkové. Smaž radši obě. Nikdy nevíš.
@Anna766 píše:
Krásnýandílkové. Smaž radši obě. Nikdy nevíš.
To já znám případ, kdy svobodná matka, ještě měla ve své posteli 15letou dceru, ta dcera prostě nikdy svoji postel neměla, od narození prostě spala s mámou. Jsou to prostě někdy případy, že by se člověk divil…
Ahoj maminky, když s vámi děti spinkají v postýlce (myslím teď ty mladší), nebály jste se, že je zalehnete? Náš syn, 1,5 roku, spí od narození sám ve své postýlce. Když plakal, vždy jsem ho uklidnila, uspala a přenesla zpět, ale teď má nějakou chřipku, včera v noci hodně plakal a nějak se stalo, že jsme v posteli oba usnuli. Teď si ale říkám, jestli jsem ho nemohla zmáčknout, příkrýt mu hlavu peřinou nebo tak. V noci jsem se nějak lekla a řekla si Ježíš co tu dělá, ale jsem taky unavená a hned jsem zase usnula. Jsem z toho teď nějak rozhozená. Vy jste neměly strach, že prckům nějak ublížíte?
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, když s vámi děti spinkají v postýlce (myslím teď ty mladší), nebály jste se, že je zalehnete? Náš syn, 1,5 roku, spí od narození sám ve své postýlce. Když plakal, vždy jsem ho uklidnila, uspala a přenesla zpět, ale teď má nějakou chřipku, včera v noci hodně plakal a nějak se stalo, že jsme v posteli oba usnuli. Teď si ale říkám, jestli jsem ho nemohla zmáčknout, příkrýt mu hlavu peřinou nebo tak. V noci jsem se nějak lekla a řekla si Ježíš co tu dělá, ale jsem taky unavená a hned jsem zase usnula. Jsem z toho teď nějak rozhozená. Vy jste neměly strach, že prckům nějak ublížíte?
u tak velkého dítěte opravdu ne. To by jsi musela být opilá nebo zfetovaná, aby jsi si nevšimla, že jsi ho zalehla, on se bránil a ty se neprobudila
Hádám, že 1,5leté dítko, když mu dá někdo deku přes hlavu, zvládne máchnout rukou a deku posunout, ne? ![]()
@Anonymní píše:
Ne, neměla jsem nikdy strach.. ani z chlapa a to ten můj se pořád vrtí a prevaluje a nikdy malého nezalehnul.. prcek s námi spí od narození
mmchdm, máme postel o šířce 140 cm, nejvíc místa zabírá právě ten malý ![]()
Pokud nejsi opila, zfetovana nebo pod praskama, dite nezalehnes, ani miminko.
Navic tohle uz je velke dite, ten by se sakra ozval
.
Jak píší holky. K zalehnutí a udušení dítěte došlo vzdy, když byly osoby pod vlivem drog nebo alkoholu.
Spím tak s dětma od narození a strach mám jenom u úplného novorozence, ale ne že mu ublížím sama (ony ty instinkty ještě docela dobře fungují), ale starší sourozenci. Teď mám prcka 5m a je větší pravděpodobnost, že mi spadne z postele, než cokoliv jiného.
Bála jsem se u novorozeněte a malého kojence, a to ani ne, že bych hp zalehla já, spíš manžel. Spala jsem tedy uprostřed. Že bych mohla zalehnout batole, to mě teda nikdy nenapadlo, to už ani nejde, podle mě.
Ja s nim spala od narozeni, to byl proste o metr dal ode me. Mne to vyhovuje, spaly se mnou obe deti, starsi se presunula ve 2,5 dobrovolne do postele sve a mladis ma dva roky a necham ho taky odejit dobrovolne. Nebojim se