Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Jsme (byly jsme) ve stejné situaci.
Byt jsme nakonec prodali, protože se do té lokality začali stahovat divní lidi.
To původní složení obyvatelů bylo super. V okamžiku, kdy senioři začali umírat a dědicové začali byty pronajímat, tak se z velkého domu začíná pomalu stávat velmi rizikové bydlení.Takže je vicero faktorů, které mohou rozhodnout.
Prodávat jsme původně nechtěli, nakonec nás situace donutila. Poněvadž noví nájemci začali být buď studenti nebo dělníci.
Vlastně ty ne úplně šťastné kombinace. Po chodbách se začali pohybovat divní lidi, dům začal být špinavy, vzrostl počet výtržností.
Ale to už zas mas důvod. Stávala se z toho lokalita, kde s největší pravděpodobnosti ta cena bytu začne klesat, ale pokud je to u zakladatelky černobíle, tak je prodej Holý nerozum
Děkuji za názory, jsem ráda, že jsou jednoznačné. Měla jsem pochybnosti, jestli nás nedržim moc zkrátka, ale takovou investici už dnes prostě neseženeme. Kdybychom vše splatili, zbývající peníze by stejně šly na spoření, což v dnešní době nemá vůbec smysl. Hezký večer všem ![]()
My budeme v podobné situaci za pár let, byt máme tedy splacený. A nevím, já mám trochu strach aby se dlouhodobě dařilo hledat dobré nájemníky, byt je 3+1 a nejsme kdovíjak atraktivní lokalita, běžné okresní město. Takže se skoro na jednu stranu přikláním k prodeji bytu, že by to bylo bez starostí okolo toho všeho… pokud ale máte dobré nájemníky, je to otázka. Ale zase celý život bez možnosti si něco dopřát, protože držím nemovitost… já to fakt nevidím úplně černobíle, taky mám lepší spaní s menšími dluhy… ![]()
@Mamhlucnehosouseda píše:
Dva dluhy na krku a někteří tomu říkají investice
Protože to tak je.
Není dluh jako dluh.
@Pinotek píše:
Protože to tak je.Není dluh jako dluh.
Záleží na úhlu pohledu. Pokud bych to bral jako investování, tak možná stojí za zvážení byt prodat a koupit jiný - ale dost záleží na lokalitě. Imho ceny půjdou dolů - a někde i citelně.
@Zumpa píše:
Záleží na úhlu pohledu. Pokud bych to bral jako investování, tak možná stojí za zvážení byt prodat a koupit jiný - ale dost záleží na lokalitě. Imho ceny půjdou dolů - a někde i citelně.
Tak ano ale princip zůstane, dluhu se nezbavím. Pro střelce by dokonce dávalo smysl i to byt prodat a koupit z toho základu další dva na hypo. ![]()