Společenské hry pro dospělé

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11565
14.12.14 14:19

@hanka.br. Jo, Dixit se taky celkem dost hraje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
14.12.14 14:21
@Zuzee87 píše:
Obnovuji diskuzi -

Krásnou adventní neděli!

Mohli byste mi prosím poradit jaké deskové hry teď „frčí“? Potřebuju dárek pro moji ségru a švagra. Vím, že hrajou třeba Osadníky z Katanu, či Carcassone. Chtěli bysme pro ně nějakou další hru, kterou bysme třeba mohli hrát s přítelem s něma. (i když klidně může být jen pro dva…). Activity v rodině už jsou a i takové ty znalostní o českém filmu. Samozřejmě nejlépe nějakou strategickou hru, při které není třeba znalostí určitého směru (ne film, hudba, zeměpis..). Cena tak do toho 1000 Kč. Lehce přes nevadí.

MOC DĚKUJI. :kytka:

Není to desková hra, ale my teď ujíždíme na karetní hře BANG! Máme k základu dokoupené i dvě rozšíření a dá se to hrát i celý večer, jednou jsme vydrželi do 3 do rána. Jako ne že by jedna hra trvala tak dlouho, ale pokaždé je ta hra v něčem jiná a dá se hrát mnohokrát po sobě. Jde o to, že na tajňáka se rozdají karty postav - Šerif, jeho zástupce, odpadlík a bandité a ze začátku nikdo neví, kdo je kdo a cílem hry je zjistit, kdo je kdo a jít po sobě. Jediná odtajněná karta hned ze začátku je Šerif. Šerif a jeho zástupce jsou spolu proti banditům, bandité drží při sobě proti jim dvěma a odpadlík hraje nejprve s šerifem a zástupcem a jeho cílem je nejdřív vyřídit bandity a potom zástupce a jako posledního musí vyřadit šerifa, aby odpadlík vyhrál. Jsou tam karty doplňující jejich charakter a každý hráč má v něčem navrch nad ostatními. Je to super, nejlepší je, když ve hře zůstane právě šerif, zástupce šerifa a odpadlík a šerif nemá ponětí, kdo je kdo, protože oba dva mu pomáhali vyřídit bandity a šerif tím pádem neví, proti komu má jít, aby si nezlikvidoval svého zástupce a nepomohl tím odpadlíkovi. Ono se to takhle blbě popisuje, ale fakt je to dobrá strategická hra, ve které znalosti nehrají žádnou roli, takže to splňuje tvůj požadavek. Hra se nejlépe hraje v počtu 4 nebo 5 lidí, ale v pravidlech je vysvětlená i hra pro dva nebo 3 lidi. Celkově může hrát až 8 lidí a to je pak teprve sranda, protože tam už jsou i dva odpadlíci a opravdu dlouho trvá, než lidi zjistí, kdo je kdo, aby si nestříleli do vlastních řad. Můžu jedině doporučit. Ideální je nejprve koupit základ a naučit se základní principy a pak dokoupit rozšíření, které tu hru zase vylepší. :palec:

Edit.: Doplňuji, že hra není tak drahá a vleze se do tvého limitu. My dali za základ necelých 500,– v obchodě, ale před net jsem se dívala, že se dá pořídit za necelé 300.-.

Příspěvek upraven 14.12.14 v 14:25

• Citovat
  • Upravit
13955
14.12.14 14:21

Civilizace, Times Up, Ubongo, Alias

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
14.12.14 14:24

U nas frci Roborally :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
14.12.14 14:25

@Krakatice88 Bang je fajn, to mame my i se vsema rozsirenima, to uz jsem zacala hrat pri VS :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
14.12.14 14:27

@Krakatice88 Bang je prostě takový vymazlenější Městečko Palermo s kartama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
14.12.14 14:28

@Šarlota4 @kokomo uz to googliim.. :palec: ze ja se ptala, koukam ze zas nezkoncim jen jednou hrou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
14.12.14 14:30
@Slečna Ferka píše:
@Krakatice88 Bang je prostě takový vymazlenější Městečko Palermo s kartama ;)

My doma ujizdime na deskovkach a hrach celkove, lezi nam v tom desitky tisic Kc. Ale Bang uplne nesnasime :mrgreen:. Znam lidi, ktery to maji fakt radi a bavi je to hodne. Ale u nas se to vubec neujalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
14.12.14 14:39
@Slečna Ferka píše:
@Krakatice88 Bang je prostě takový vymazlenější Městečko Palermo s kartama ;)

Aha, já jsem zase nikdy Městečko Palermo nehrála, tak ani nevím, že je ta hra něčemu podobná :)

@Šarlota4 píše:
My doma ujizdime na deskovkach a hrach celkove, lezi nam v tom desitky tisic Kc. Ale Bang uplne nesnasime :mrgreen:. Znam lidi, ktery to maji fakt radi a bavi je to hodne. Ale u nas se to vubec neujalo.

Fakt? My doma máme taky pár deskovek, ale jedině Bang! s námi hrají kamarádi a rodina, je zase nebaví právě ty deskovky :)

• Citovat
  • Upravit
13955
14.12.14 14:45

@Krakatice88 no faakt. Vim, ze je to dost oblibene. Ale ja a sestra jsme z toho vzdycky strasne otraveny kdyz se to nekde vytahne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
14.12.14 14:46

Hra o manzelstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
14.12.14 14:47

@Šarlota4 No tak zakladatelce poraď ;) Mě hraní nebaví, tak jen zdálky pozoruju, co hraje muž a jeho kamarádi… ale třeba Civilizace je podle mě dost složitá (proti Osadníkům a Carcassonu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
14.12.14 14:49

@Slečna Ferka ja uz jsem ji napsala par typu. Tim citovanim jsem chtela spis reagovat na Krakatici. Promin :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
14.12.14 14:51

Jestli nejsou na vědomostní hry, myslí jim to a stačí pro dva, tak výborné je Abalone. Je to jednoduché, ale když člověk chce, tak to kolikrát zavaří hlavu víc než šachy. A provedení je hezké, mramorové kuličky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
14.12.14 14:54

@Šarlota4 Promiň, já to přehlídla ;) Koukám, že tam máš hodně rozdílné věci - Ubongo, Alias a Civka… vy jste fakt asi dost hrací :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí