Společné bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12978
5.6.11 21:13

No tak potom si postav barák svých snů a bydlet tam půjde jen ten, komu to bude vyhovovat..Dveře už tebe budou mít vždy otevřené, ale pokud to nebude synovi vonět, je to jeho problém, protože barák bude váš..
On nerozhoduje..Nebo ano?? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
5.6.11 21:14
lenulik píše:
Lizbeth - máš pravdu, také jsme dvě děti vychovali ve 2+kk, ale my právě už v paneláku také " na stará kolena " být nechceme, takže se to nedá brát tak, že to děláme jen kvůli dětem. I kvůli nám. Také toužíme po větším prostoru, abych konečně měla po letech oddělenou ložnici od obýváku, mít kam dát zásoby potravin ( víš asi, jak vypadá kuchynka v paneláku )mít zahradu ( máme dva velký psy, je to náš velký koníček )Tak jak jsem psala, bylo to společné rozhodnutí - půl na půl.

No tak si postavte menší domeček se zahradou a dětem pomozte přebytečnými penězi. Takhle se jen ženete do velikého průseru, který už bude trvat navždy.
Pokud to nejde či opravdu nechcete, tak si myslím, že přednost má dcera, syn je ofrněný a je ten, který dělá problémy a nesnese se s někým jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
5.6.11 21:14
lenulik píše:
Lizbeth - máš pravdu, také jsme dvě děti vychovali ve 2+kk, ale my právě už v paneláku také " na stará kolena " být nechceme, takže se to nedá brát tak, že to děláme jen kvůli dětem. I kvůli nám. Také toužíme po větším prostoru, abych konečně měla po letech oddělenou ložnici od obýváku, mít kam dát zásoby potravin ( víš asi, jak vypadá kuchynka v paneláku )mít zahradu ( máme dva velký psy, je to náš velký koníček )Tak jak jsem psala, bylo to společné rozhodnutí - půl na půl.

Tak si postav malý bungalov a bydlete tam sami. Nevím, jak by se budoucí snacha nebo zeť dívali na společné bydlení s hafany.
Přeji ti, aby si byla spokojená a štastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30407
5.6.11 21:17

Lenulík, pokud fakt takto postavit baráček chcete, tak bych se snažila udělat nahoře dvě oddělené bytové jednotky. Aby pokud bude potřeba se ty dvě rodiny nemusely potkat. Já si neumím představit, že bych se s nějakou pro mě neznámou ženskou dělila o kuchyň. Jedna tam udělá bordel, druhá bude nadávat a podobně.
Se synáčkem by to chtělo si promluvit, vždyť i on si může za čas přivést dívku, kterou zase nebude muset sestra. Hodně štěstí při stavbě a najděte nějaké správné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
5.6.11 21:22

Dokud se nevyřeší vztah přítele - syna, nic bych nestavěla. Anebo si postavila sama pro sebe malej bungalov, místo obr baráku. Protože se může stát, že tam fakt nakonec zůstanete sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
5.6.11 21:23

Ahoj,taky jednoznačně souhasím s Lizbeth, nikde není psáno že dcera zůstane s tímhle přítelem a v budoucnu se ještě ráda osamostantní. Tedjí to vyhovuje,protože se nemusí o nic starat, ale s vlastní rodinou bude chtít klid. Pokud chcete vícegenerační barák, tak jednoznačně 1 byt, 1 kuchyn. Do společnýho čehokoliv bych já v žádným případě nešla, na tiom krachuje 99% vztahů.

A co se týče tvýho syna, tak to je snad jedině No comment - namyšlenej frajírek a už vůbec bych v týhle situaci netrvala na spoečným bydlení, zdá se mi,že jemu nebude vonět nikdo. Žárlí!

Vyřeště to, ale nestavte a nezadlužujte se…

• Citovat
  • Upravit
690
5.6.11 21:27

Lizbeth má také pravdu v tom, že je syn nafrněnej, já bych ještě k tomu dodala sobec. A když jsme mu říkali, že i když se tihle dva rozejdou, a najde si jiného, tak mu taky bude vadit, tak prohlásil, že NIKDO horší už být nemůže, že bude každý lepší !! To je na zabití a já to uznávám a v žádném případě se ho nezastávám. Ale přece jen je to můj syn, tak se snažím to urovnat, no. Nechci být hnusná na nikoho. Asi si to fakt maluji narůžovo, ale když jsme to plánovali, tak každý už byl dospělý, nikoho jsme do ničeho nenutili, každý měl slovo se vyjádřit a shodli jsme se na tom, že to bude " príma " jak já jim budu jednou dělat hlídací babičku, posedíme u grilu,kdyby byl průšvih, vzájemně si pomůžeme, prostě rodina a soužití. Ale syn dělá problémy už ted. Příspěvek o té druhé kuchyni mne překvapil, protože přesně tohle chce syn, a my mu to rozmlouváme, že je lepší mít jednu trochu větší než dva krcálky, kde se neotočíš. A taky jde o to - že my tady nebudeme věčně, a PAK bude jedna rodina dole a druhá nahoře, a na co té horní rodině tam budou dvě kuchyně. Já jsem prostě povahově ta " hodná a blbá " co chce vyhovět všem, a obě děti mám stejně ráda a přítele dcery " mám ráda " proto, že vidím, jak je s ním dcera štastná. A oni to dobře vědí, že já nebudu " ta strašná tchýně a babička " co by jim do něčeho mluvila. I když jsou dospělý, s každou " kravinou " chodí furt za mnou. Dobře - ale syn by se měl, právě proto, že mne má tak rád, podle toho ke mne chovat, vždyt on vidí, že mne to trápí. Ale řekl, že HO nezačne na povel milovat. At si tam klidně bydlí, ale jako by tam nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
5.6.11 21:34
lenulik píše:
Lizbeth má také pravdu v tom, že je syn nafrněnej, já bych ještě k tomu dodala sobec. A když jsme mu říkali, že i když se tihle dva rozejdou, a najde si jiného, tak mu taky bude vadit, tak prohlásil, že NIKDO horší už být nemůže, že bude každý lepší !! To je na zabití a já to uznávám a v žádném případě se ho nezastávám. Ale přece jen je to můj syn, tak se snažím to urovnat, no. Nechci být hnusná na nikoho. Asi si to fakt maluji narůžovo, ale když jsme to plánovali, tak každý už byl dospělý, nikoho jsme do ničeho nenutili, každý měl slovo se vyjádřit a shodli jsme se na tom, že to bude " príma " jak já jim budu jednou dělat hlídací babičku, posedíme u grilu,kdyby byl průšvih, vzájemně si pomůžeme, prostě rodina a soužití. Ale syn dělá problémy už ted. Příspěvek o té druhé kuchyni mne překvapil, protože přesně tohle chce syn, a my mu to rozmlouváme, že je lepší mít jednu trochu větší než dva krcálky, kde se neotočíš. A taky jde o to - že my tady nebudeme věčně, a PAK bude jedna rodina dole a druhá nahoře, a na co té horní rodině tam budou dvě kuchyně. Já jsem prostě povahově ta " hodná a blbá " co chce vyhovět všem, a obě děti mám stejně ráda a přítele dcery " mám ráda " proto, že vidím, jak je s ním dcera štastná. A oni to dobře vědí, že já nebudu " ta strašná tchýně a babička " co by jim do něčeho mluvila. I když jsou dospělý, s každou " kravinou " chodí furt za mnou. Dobře - ale syn by se měl, právě proto, že mne má tak rád, podle toho ke mne chovat, vždyt on vidí, že mne to trápí. Ale řekl, že HO nezačne na povel milovat. At si tam klidně bydlí, ale jako by tam nebyl.

Nezlob se na mě, ale vyjadřovat se ke stavbě domu by se měl ten kdo ho staví a platí..Nechápu proč by si měl určovat podmínky ten kdo se jen veze a nic ho to nestojí.. :nevim: To nemyslím zle, ale dovolila by jsi kupříkladu 6ti letým dětem určovat kde chtějí mít pokojík a jak bude velký??
Pokud bude něco platit přítel dcery tak je opravdu grand, protože bude financovat cizí dům..
Syn by měl s prominutím držet pysk a šoupat nohama.

A ještě jedna otázka..pracují syn a dcera, nebo studují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
5.6.11 21:47

Právě jak píšete, manžel se už taky jednou z těch řečí naštval a řekl, že se na ně vyprdneme, a postavíme si malý domek jen pro nás. Jenže to jsem zase celá já, já ho od toho odradila, protože chci " děti " u sebe, jako každá máma. A taky jsem oponovala s tím, že kdyby v budoucnu třeba dcera s miminkem k nám, tak vlasně by se nevešla. Prostě měla jsem pocit, že když si ted postavíme jen malý domeček, zavřeme tím dětem cestu k nám. ( na malý už je v této fázi pozdě, 7+2 se už staví )Syna jsem rozmazlila. Když jsem mu to i řekla, tak se rozčílil, že to není pravda, že je samostatný, našel si dobrou práci, sehnal bydlení, stará se sám o sebe, naučil se vařit, prát. Ale stala se ještě taková věc, že manžela nečekaně propustí z práce, dost spadne s penězi a bez syna to nemáme šanci utáhnout. Takže manžel mi ted zrovna říkal, že mu klidně řekne " když se ti to nelíbí, zůstan si kde jsi " ale bez jeho platu to neutáhneme. Manželovi nabídli za propuštění jako satisfakci práci v Německu, takže kdyby syn s námi v domě nebydlel, jediná šance jak utáhnout splátky je právě to Německo, ale to zase nechceme být oddělený a vklastně kvůli synovýmu šprajcu by manžel dojížděl jednou za dva týdny, na dům se těší také hrozně, tak by si ho ani neužil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30407
5.6.11 21:57

Lenulik, ono se to hezky řekne, že za čas vy nebudete a budou mít i spodek, ale to taky může být za dalších 30 let a to se ti dva nahoře budou fackovat a hádat. To bych radši menší kuchyň, ale jen svojí, než obr společnou. Ta kuchyň tam bude dělat rozbroje. Nevíte jaká ženská přijde do druhé půlky, co když té to bude taky vadit, jako synovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
5.6.11 21:58

Synovi je 25, ten už si vydělává, má svůj obchod společně s kamarádem a dcera je ve třetáku na škole. Ten přítel dcery by nám neplatil vyloženě dům, ale pouze jako nájem ( nemůže tam přece bydlet zadarmo )že my ty jeho peníze použijeme na splátky, to už je jiná, ale on prostě bude přispívat na bydlení jako takové. Doted je taky v podnájmu ( v jiném než syn :-) )a taky ho platí, takže by tu samou částku platil nám. Takže to nechceme, aby to bral tak, že nám splácí barák. A kdyby se rozešli, tak si nemůže dělat na dům žádné nároky. Syn by přispíval tou samou částkou co on. ( každý 6 tisíc )Splátka bude 13, takže " kluci " zaplatí splátku a my jídlo a provoz domu, protože bychom vlastně neplatili hypo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
5.6.11 22:06

moja rada, aj rozostavene to predajte a postavte si nieco male..
ako fakt .. mhrozi ze synova priatelka ked si najde ani nebude chciet k vam do baraku uz preto ze je bezne zazite ze tchyne je zla .. neviem ci chapes ako to myslim, proste ja som tiez mala moznost byvat v spolocnom byte, nesla som do toho , radsej sme sli do podnajmu ..
u dcery to az tak nehrozi, predsa len chlapi znasaju tchyne lepsie ..
a ked by ste moc chceli spolocne , tak urcite tri kuchyne, tri bytove jednotky ale aby bol syn s vami .. ak to moc chces takto spolocne, tak to rozdelte napr na jeden byt dole , jeden hore a jeden akoby mezonet ;-)
ale skor by som na tvojom mieste sla od toho prec :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
5.6.11 22:09

S tou kuchyní jste mne nalomili ( to ale opět ustoupím synovi ) ale asi máte pravdu, že je lepší dvě malý než jedna. Sice dcera mi na to řekla, že u nás dole bude obr kuchyn a jí že nedělá problém si jít složitější jídlo uvařit ke mne dolů, a mně by to taky nevadilo, já už pro nás dva " starý " extra nevyvařuji. A taky by bylo řešení ted udělat nahoře ta dvě holt maličký kuchyně s tím, že by se pak ( po nás ) ta jedna předělala třeba na komoru. Holky - děkuji moc všem !!! Moc pomůže se svěřit, s manželem nám to furt leží v hlavě, ty příspěvky mu čtu a také souhlasí. Dokonce jak jich tady pár psalo, at si koupíme malý domek, a já na to odepsala, že to už nejde, tak navrhl, že se nezadlužíme, postavíme si jen svůj spodek,( na to peníze v hotovosti máme z prodeje chalupy ) vrchní patro necháme jako hrubou stavbu, at se postarají. To mně ale přijde šílený. A taky proč to má odnášet dcera, která problémy nedělá a těší se se svým Vaškem na svůj byteček ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
5.6.11 22:12

lenuliku, maluješ si to pěkně, ale na můj vkus až příliš naivně. Moc věříš tomu, že děti a jejich polovičky budou napořád chtít žít s vámi a se současým přítelem dcery nemůžeš počítat, dcera je mladá.

Pokud by to dle tvých snů nedopadlo, tak bude dům díky společný kuchyn neprodejný a nejspíš i ty byty nepronajmutelný.

Jinak trochu nechápu, co tady vlastně řešíš, když už stavíte. Držím palce, ale tohle nemůže dobře dopadnout i když jste se všichni dohodlu. Furt v tom nefigurují budoucí životní partneři dětí.

• Citovat
  • Upravit
24798
5.6.11 22:22

Mno tak já jsem s přítelem od mých 18ti=) doteď, spravili jsme si spodní patro dvougeneračního domku, přítelova mamka nám hodně pomohli.
Ale prostě rozejít se může kdokoli kdykoli, že.

Jedna velká kuchyň pro dvě rodiny (??) je naprostá šílenost, nikdy to nemůže fungovat.
Stále velmi pochybuju o soužití dvou mladých rodin, to fakt nepůjde, každá bude mít trochu jiný názor na výchovu, v kolik mají děti spát, jestli přijde čert nebo ne, co se dá venku na stůl na uzobávání, jestli musí nebo nemusí sklízet hračky z pískoviště… A kdybych měla kvůli každé běžné denní věci se s někým, byť rozumným, domlouvat na kompromisu - zkus si sama představit, jak dlouho by je to asi bavilo.
Nehledě na to, že už teď se nemají rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí