Společné soužití s rodiči

7
1.3.16 00:21

Společné soužití s rodiči.

Dobry den, chtela bych se zeptat, jak Vam klape spolesne souziti s rodici. Nechtene jsem otehotnela s pritelem a resime bydleni. Mame moznost bydlet u mych rodicu, kteri maji velky dum. Mohli by jsme si opravit podkrovi, kde by jsme meli 2 pokoje + 1 obrovsky pokoj ve kterem by se udelala samostatna kuchyn, obyvak, koupelna a WC. Podkrovi je v peknem stavu, pocitali jsme s investici kolem 700 000 tis. Podkrovi ma samostatny vchod. Rodice jsou hodni. Vim, ze by k nam na vrch bez pozvani nechodili, „neotravovali“ a zbytecne neradili, protoze by to bylo vlastne jenom nase. Pritel s rodici take dobre vychazi, maji ho radi. Chtela bych stavet novy dum, ale kdyz si to clovek vsechno spocita, tak to je strasne penez. Do bytu oba nechceme. Z rekonstrukce stareho domu mam obavy a predstava, ze bych byla sama s miminkem v cizi vesnici, kde bych nikoho neznala se mi nelibi. Pritel by chodil kazdy den do prace od rana do 17h. Ikdyz spolu vsichni vychazime pekne, pritelovi se do toho moc nechce. Chlapy v praci ho z tohoto planu zrazovali a jeste pritel je takovy energicky a chce vsechno rychle delat, naopak moji rodice jsou pomali a nez se k necemu rozhoupaji. Ja se naopak bojim se, ze by se vztahy v rodine zhorsily a nastala by ponorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8284
1.3.16 00:35

To je hrozně individuální. Znám více těch, kteří bydlí s rodiči a neklape jim to. Ale znám i jednu „takovou normální rodinku“, kde v jednom baráku bydlí rodiče i obě jejich dcery s manželi a jedna má dokonce i děti dvojčata, ale holky, a těm to klape výborně, všichni spokojení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
1.3.16 04:19

No já s @Klementyna nesouhlasím. Podle mého tohle moc individuální není :D. Myslím si, že takové soužití stojí časem za starou belu a těm kterým to klape, jsou vyjímky. Je to výhodné pouze finančně, ale prachy za takové nervy opravdu nestojí. Velký problém, vedle milionu dalších, vidím v tom, že ten kdo do „původní“ rodiny vstupuje, v tomhle případě tvůj partner, tak je ve velké nevýhodě, hlavně v tom smyslu, že bydlí defakto v cizím domě, pokud mu (vám oboum) část domu tví rodiče nedarují - což málokdo v dnešní době spontánně udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16775
1.3.16 06:38

Ja bydlela 2 roky vedle tchanu v byte a uz nikdy vic. I pres jejich sliby ze nebudou do niceho zasahovat atd, se nam narodilo dite, jen se rano probudilo a zvatlalo, uz klepali. Televizu na minimum at vse slysi. Takze ne, nedela to dobrotu ikdyz do te doby vse klapalo. Nulove soukromi a zbytecne hadky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
1.3.16 07:23

Já bych do toho se svými rodiči nešla. Přítele mají moc rádi a vnuk je pro ně vším. Zajímají se, starají se, hlídají kdykoliv, kupují, pomáhají, ale kdyby jsme s nimi bydleli tak jsem si téměř jistá, že by u nás byli každý den a neměli bychom žádné soukromí. Bydlíme v domě s přítelovo rodiči, každý máme svůj byt. Samozřejmě malého taky milují, ale sami od sebe se nestarají, do ničeho nemluví. Tchyně říkala, že ona sama neměla ráda kecani do výchovy a tak to sama nedělá. Zatím je vše ok, malému už je 17m a v pohodě.
Asi záleží jak se rodiče budou chovat po narození dítěte. Jestli budou respektovat vaše soukromí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
1.3.16 07:25

Drtivé většině lidí, co znám, takové soužití neklape.Do jaké míry budou problémy, záleží ve velké míře na to, jaké má kdo postavení, možnosti a jak si tu druhou stranu srovná. Jak už bylo napsáno, většinou ten, kdo vstupuje do cizího domu, je v nevýhodě. A potom znám takové, co jim to jakž takž klapalo právě do narození dítěte, potom už ne.
Nešla bych do toho. Raději bych měla klid v bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.3.16 07:34

@Erkyl 700 tis vrazit do cizího? to udělá jen cvok.. nešla bych do toho ani omylem.. soužití je krásná věc, ale pokud vám to neklapne, tak přijdete aji o ty investované prachy. Investovala bych těch 700 tis pouze do svého. Já bydlela s extchánovci a nikdy víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
1.3.16 07:42

@Erkyl neznám nikoho, komu by to klapalo a vyhovovalo. Nakonec se stejně všihni museli odstěhovat, aby si vztahy úplně nezničili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
1.3.16 07:44

@Erkyl Tak my bydlime v podstate tak, jak popisujes. V dome mych rodicu, samostatna bytova jednotka s vlastnim vchodem…Klape nam to naprosto bez problemu.
Mamku kolikrat ani nevidim a musim ji zavolat, at prijde na kafe, jinak by se ani pomalu nestavila :mrgreen: Memu manzelovi to vyhovuje taky…vzdycky ma na vyber ze dvou jidel a rozhoduje se podle toho, co jsem varila ja nebo mamka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Navic je to super kvuli hlidani…ja si nemuzu stezovat ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
1.3.16 07:53

Za me nikdy. A az bude mimco na svete tak ti tam lezt budou. Rozhodne bych neinvestovala 700 litru do neceho cim si nejsem jista. Ale ty uz jsi rozhodnuta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.16 08:05

Bydlíme takto. Velký dům, tchánovci a ještě na navrch babička. Také jsem nechtěně otěhotněla, peněz není nazbyt. Do bytu nechceme. Dům patří manželovi a sypat peníze do jiného bydlení, když tento dům je v dobré lokalitě, se zahrádkou ve městě, se mu nechce. Tchánovci bydlí v podkroví, chodí hlavním vchodem. My teď řešíme v podstatě podobnou rekonstrukci jako vy, jedno patro naše, obývák, kuchyň, koupelna, malá ložnice. Dětský pokoj jediný v patře, kde mají tchánovci koupelnu a pracovnu. Nicméně maličkou milují a a já jsem za to ráda, takže malá možná bude jednou ráda, že má u nich na patře pokojíček. Chodba a předsíň vedoucí do společného hlavního vchodu s tchánovci. Babička bude mít pro sebe celé přízemí se vším všudy i s vlastním vchodem. Tedy každý má svůj byteček, jediný tedy společný vchod s tchánovci a ten dětský pokoj. Tchánovci se do ničeho nepletou, občas nás pozvou na oběd, občas se nabídnou že pohlídají. V tuto chvíli bydlíme právě v tom přízemí, kde bude mít byteček babička, ovšem tam se nevejde dětský pokoj, je to maličké, proto nás čeká ta rekonstrukce. Ze začátku s miminem se tchýně snažila do všeho v dobré vůli motat (hledala pro mě laktační poradkyni, ačkoliv jsem žádnou nepotřebovala apod. :mrgreen: ), ale sedli jsme si, já jí řekla, jak si to představuji a bylo dohodnuto. Už se nemontuje. K nám do bytečku vůbec nechodí. Vždy si zavoláme telefonem a chodíme jen my k nim. Jestliže se někdo montuje, pak babička, ale to staří lidi dělávají, nudí se. Pokud tam babičku nemáte, manžel vychází dobře s tvými rodiči, a dohodnete si po narození mimina pravidla, která budete dodržovat, pak není co řešit. Výhodou je okamžité pohlídání mimina kdykoliv, tchýně mi i vařila v šestinedělí aniž bych se jí o to prosila a musím říct, že mi tím moc pomohla. Pokud budete mít vy i vaši rodiče vlastní bydlení a potkáte se maximálně ve vchodových dveřích, tak to by měl manžel/přítel zvládnout. Vše záleží na manželovi a taky na tom, když se manželovi nebude něco na soužití s tchánovci líbit, abys to nezmenšovala a šla to s nimi řešit. Prostě se za manžela/přítele postavila. Tobě to samozřejmě vadit nebude, ale pokud on bude nespokojený, bude průšvih. Můj manžel se taky za mě staví pokud se něco v domě děje, co mi nesedí, přece jenom já se k nim do rodiny přivdala, oni takto žili od jeho narození, takže jsou zvyklý na soužití a na nějaká pravidla, která se s mým příchodem a příchodem mimina trochu musela pozměnit či upravit. Hodně štěstí :mavam:

• Citovat
  • Upravit
20767
1.3.16 08:25

Máš sourozence? Řešila bych, jestli se vám ta investice nevymstí, pokud jsou jiní dědici, než ty, tak bych to prvně právně vyřešila.
Já bych nechtěla bydlet v tak těsné blízkosti tchánů nebo mých rodičů, a to s nimi vycházím opravdu dobře, nechtěl by to ani můj manžel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.16 08:31
@radkka píše:
Máš sourozence? Řešila bych, jestli se vám ta investice nevymstí, pokud jsou jiní dědici, než ty, tak bych to prvně právně vyřešila.
Já bych nechtěla bydlet v tak těsné blízkosti tchánů nebo mých rodičů, a to s nimi vycházím opravdu dobře, nechtěl by to ani můj manžel :nevim:

Já bych s mými rodiči taky nechtěla bydlet :mrgreen: :palec:

• Citovat
  • Upravit
13955
1.3.16 08:51

Jj azbude dceri 15-16 bude moc rada, ze ma pokoj na patre s babickou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
1.3.16 08:53
@Aamanda píše:
@Erkyl neznám nikoho, komu by to klapalo a vyhovovalo. Nakonec se stejně všihni museli odstěhovat, aby si vztahy úplně nezničili.

To já zase znám, ale asi to bude tím, že přivdaná snacha je strašná saň a tchyně si k ní nic nedovolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný