Společné zdanění manželů-existuje ještě?

271
19.1.09 15:22

Společné zdanění manželů-existuje ještě?

Prosím vás, nevíte, jestli došlo opravdu ke zrušení společného zdanění manželů? Vůbec nevím, jak to tedy máme letos podávat, já jsem na druhé mateřské (zatím před porodem), za loňský rok na RD, měli jsme úvěry… dá se to pořád nějak dokládat?
Moc díky za rady zkušenějším. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23
19.1.09 15:31

Od r. 2008 společné zdanění manželů podávat nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
19.1.09 15:32

bohužel nee..vloni bylo naposled :cry: je to docela škoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
19.1.09 15:36

Re: Společné zdanění manželů-existuje ještě?

Sussie píše:
Prosím vás, nevíte, jestli došlo opravdu ke zrušení společného zdanění manželů? Vůbec nevím, jak to tedy máme letos podávat, já jsem na druhé mateřské (zatím před porodem), za loňský rok na RD, měli jsme úvěry… dá se to pořád nějak dokládat?
Moc díky za rady zkušenějším. :D

Ale manžel může stále ještě uplatnit odpočet za tebe, pokud jsi nepřesáhla příjem, tuším 68000 Kč - bez rodičovského příspěvku, a můžete snad i uplatnit vratku daně z úroků na hypo - holky ti určitě napíší víc :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
19.1.09 15:37

Ano,Lesina má pravdu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
19.1.09 15:51

holky, rodicak se do toho limitu 68 tis nepocita?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4338
19.1.09 16:21

A keď je hypoteka na mňa,tak si ju asi manžel do priznaňia dať nemože,čo???Hypotéku som si brala,pred svadbou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zu
4347
19.1.09 16:39

Cmeldo,
nepočítá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
19.1.09 16:46

Luciku,

pokud by byl tvůj manžel uveden v úvěrové smlouvě aspoň jako přistupitel, tak pak si to může na tebe odečíst. Je pak účasten úvěru a tudíž to jde. Tak jestli to ještě stihnete, tak si ho tam nech dopsat jako přistupitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4338
19.1.09 16:52
zelvoon píše:
Luciku,pokud by byl tvůj manžel uveden v úvěrové smlouvě aspoň jako přistupitel, tak pak si to může na tebe odečíst. Je pak účasten úvěru a tudíž to jde. Tak jestli to ještě stihnete, tak si ho tam nech dopsat jako přistupitele.
V zmluve nie je vobec uvedeny :( Ale skusim tam zajtra rano zavolať a zjistim,či sa to ešte da.Diky mooooc :D :D :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11332
19.1.09 18:14
LUCIKU píše:
zelvoon píše:
Luciku,pokud by byl tvůj manžel uveden v úvěrové smlouvě aspoň jako přistupitel, tak pak si to může na tebe odečíst. Je pak účasten úvěru a tudíž to jde. Tak jestli to ještě stihnete, tak si ho tam nech dopsat jako přistupitele.
V zmluve nie je vobec uvedeny :( Ale skusim tam zajtra rano zavolať a zjistim,či sa to ešte da.Diky mooooc :D :D :D

Já si teda myslím, že ve smlouvě být uvedený nemusí, že stačí, abys byla na tebe jakožto na manželku. Nejlepší by ale bylo zavolat přímo na FÚ paní, co vás má na starosti, jak to vidí ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4338
19.1.09 19:38
Inge píše:
LUCIKU píše:
zelvoon píše:
Já si teda myslím, že ve smlouvě být uvedený nemusí, že stačí, abys byla na tebe jakožto na manželku. Nejlepší by ale bylo zavolat přímo na FÚ paní, co vás má na starosti, jak to vidí ona.
Tak ja tam zajdem.Dik :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
19.1.09 21:25

Díky moc.
Takže to znamená, že podávat budeme jen jedno - za manžela a já nemusím nic? Ani takový ten růžový papír z práce? Ten mi myslím už loni ani nedávali (jsem 4. rok na rodičáku, teď od prosince na MD na druhé mimi).
Díky za vyjasnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
19.1.09 21:27

a ještě mě napadá, jak je to s pojistkami? Já jsem na společném zdanění měla přílohy se zaplacenými úroky s životním pojištěním (které musí být k hypotéce), na to nedostanu už nic?
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
25.1.09 22:03

Sussie, letos už nemusíš podávat nic, pokud nemáš jiný příjem než rodičák, resp. mateřskou… volala jsem si tento týden na FÚ.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák