Společný účet - ano, nebo ne?

1048
25.9.12 22:30

Společný účet- ano nebo ne?

Ahoj všichni,

zakládám tohle téma, protože mě zajímá, jak to máte u vás s partnerem. Máte společný účet nebo ne? Jsem na rodičovské, před otěhotněním jsem brala skoro stejné peníze jako přítel, byla jsem zvyklá mít svoje peníze a utrácet si je po svém. Teď přijde první měsíc kdy budu mít jen rodičovskou…hrůza, něco našetřeno mám, ale málo.. Přítel před časem řekl, že bysme mohli nechat udělat druhou kartu k jeho účtu, ale zatím nic. Pak jsme říkali, že počkáme první dva, tři měsíce a uvidíme. Peníze mi samozřejmě dávat bude, uvidím jak to zvládnu říkat si poprvé v životě o peníze na jídlo a na všechno ostatní..
Mele se to ve mě, říkám si, že by bylo fajn mít kartu k jeho účtu a nemít pocit že mám těch strašných 7 tisíc rodičovské. Na druhou stranu pak mě chytne nakupovací a jsem schopná utratit i víc peněz a to by mě pak nebavilo vysvětlovat..I když přítel není žádnej prudil, ale zase je šetřivej. No zaplaťbůh, páč já nejsem vůbec, utratím všechno, kabelky, hodinky, boty, znáte to :D
Jak to máte vy doma zařízené? a jak vám to funguje, vám holky co rády nakupujete? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lenka76
25.9.12 22:36

Ahoj, my mame spolecny ucet jeste, nez jsme byli manzele…nam to funguje super, protoze sice radi nakupujeme, ale drzime se, kdyz musime. Verime si na 100%.Ted kdyz jsem doma s malou, tak jsou to vlastne penize manzela, ale nikdy mi to nedal znat. Ja myslim, ze musis vedet, s kym ten ucet mit. Stejne, kdyz spolu jste, mate stejnou domacnost, tak proste ty penize jsou VASE, a je jedno, kdo je vydelal. az zenska bude chodit do prace, tak je jasny, ze penez bude vic, kdyz je dite, musi se s tim clovek smirit, ze bude min…

• Citovat
  • Upravit
63
25.9.12 22:41

Záleží podle mě na tom jaký máte vztah a jaká je partner povaha. Když má někdo za partnera hamouna, co počítá každou korunu (a že jich je) tak to asi moc nemůže fungovat a naopak :) Já osobně jsem ale pro oddělené účty. Jsme v roce 2012 a přece jenom vlastní účet a platební karta se mě zda taková normalní věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
25.9.12 22:41

Tak já jsem určitě pro společné peníze, ale je otázkou jestli je dobré mít společný účet, přece jen když jsou peníze rozdělené na dvou či více, tak je to určitá jistota, ať už když něco nefunguje, někomu se může něco stát a podobně. Takže buď karty křížem k účtům nebo ať partner nastaví trvalý příkaz a něco ti posílá, on na to nemusí myslet a ty si říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
25.9.12 22:42

Já sjem v partnerství pro společný účet, jinak si to neumím představit a přijde mi hrozné když si každý žije ze své hromádky. Samozřejmě je potřeba, a by si ti dva věřili a ani je z nich nerozhazoval za zbytečnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
25.9.12 22:43

Ano máme společný účet - proč platit bance dvojí poplatky?
Je to hodně o důvěře že ten druhej nevybílí konto bez domluvy a bez porady s tím druhým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
25.9.12 22:44

My mame spolecny ucet uz nekolik let, jeste davno pred manzelstvim. Kazdy mame svou kartu a nikdo se nikomu nezodpovida. Jeste jsme neresili ani jeden financni problem. Proste ja si koupim, co chci a manzel taky. Na drazsich vecech se samozrejme dohadujeme.
Momentalne jsem doma se synem, materskou uz rok nemam (zijeme v zahranici), ale vse u nas zustava stejne, jako kdyz jsem vydelavala. Proste spolecne penize, je jedno, kdo kolik vydela nebo nevydela. ;)

• Citovat
  • Upravit
4692
25.9.12 22:46

Máme společný účet několik let a funguje to úplně bez problémů, takže za mě určitě ano :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
25.9.12 22:48

Já jsem pro společný účet. Třeba KB nabízí sice oddělené účty, ale máte je zároveň propojené, že mají oba z partnerů přístup k účtu toho druhého a je tam i nějaké zvýhodnění. Možná to je takový kompromis mezi jedním účtem a zcela oddělěnými účty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
25.9.12 22:49

Holky díky moc za příspěvky :) No já právě nevím jestli to a nebo to… Byla jsem zvyklá být nezávislá, svoje peníze, svůj účet, svoje nákupy. Nikomu nemusím vysvětlovat, že tu kabelku za dva a půl jsem prostě nutně potřebovala a ty v pořadí devátý hodinky taky :) Myslím, že každý má svoje pro a proti… A nejsem si jistá, jestli přítel neváhá s tou druhou kartou právě proto, že ví, jak dovedu utrácet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
25.9.12 22:49

Taky máme společný účet, oba kartu, ale mě to teda docela sere :think:

• Citovat
  • Upravit
13119
25.9.12 22:57

Každý máme svůj účet. Manžel veškeré poplatky platí ze svého a kdykoliv potřebuji něco zaplatit navíc, stačí manželovi říct a on to ze svého účtu pošle. Jinak mi dává tak ob dva-tři dny peníze v hotovosti. Moje peníze jsou jen moje a jak s nimi naložím, záleží jen na mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
25.9.12 23:04

@slunicko83 zadej zde do vyhledavače pojem např. „finance“ a vyjede ti dalšich milion diskuzi na toto téma, tam najdeš dalši názory a zkušenosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
25.9.12 23:04

@ynax tak to je asi nejideálnější řešení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
25.9.12 23:05

@saracenka a proč tě to sere? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie