Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo, jdeš na to správně, máš rozum a díkybohu za to. Je to příjemné, číst dotaz někoho, kdo je zodpovědný, jen se chce prostě zeptat, místo věcného „nemám kde bydlet, přítel mi nepřispívá“. Spoléhej na sebe. Opřít se můžeš o spolehlivé, věrné přátele či příbuzné (i když s penězi je to vždycky o hubu), ale určitě se takhle nevázej k někomu, koho znáš krátce a kdo už dříve zklamal.
@Kníže Ignor Tak jde především o to, že ať počítám jak počítám, tak mi chybí peníze k tomu abych měla třeba na jídlo. Po zaplaceni všeho. Neumím si představit že mi za dva měsíce řekne „nedam“. A já budu v pr…
@Anonymní píše:
Ahoj snad mě tu neukamenujete. Předem říkám že se na to snažím jít rozumně. Po rozvodu bydlím s dítětem u mojí matky. Přispívam na bydlení. Ted jsem s dítětem doma, od října mám vyhlídku lepší práce s lepšími financemi. Ted si vlastní byt nemůžu dovolit. Mám přítele, vídáme se tedy malo kvůli tomu že nemám moc hlídání, a dite nechci seznamovat s nějakým strejdou, zatím. Tedy s tim mužem se znám od vidění a z doslechu už spoustu let. Jsme spolu zhruba rok. Jenze za ten rok se toho tolik udalo..Porad z něj byly nějaký nejistoty ohledně vztahu (je to trochu slozitejsi skrze ex). Nakonec prisel s tím že si uvědomil že chce s nami být. Chce abych se přestěhovala do nájmu, jenze ja na to nemam finance. Prý mi bude finančně pomáhat. A to je kámen úrazu. Nedokáže pochopit že já si nemůžu s dítětem dovolit aby me někdo financoval. Nemůže mi přece stát existence na cizích penězích. Kor jak mu mám verit, když mě několikrát poslal během půl roku do tmy. Dalších pul roku se opravdu snaží, a chce ten vztah posunout dál. Byt by byl jen na čas, než se tak nějak seznámí s dítětem a ex prekousne novou znamost. Jenze ja mam proste pocit že tudy cesta nevede. Že si život musím zařídit sama. Nemůžu se přeci spolehnout na ciziho člověka co mě už zklamal. Sice se ted snaží, ale cert nikdy neví že…Jdu na to správně?
Ahoj, nespěchej. Pokud to s tebou myslí vážně, tak to vydrží. Tvoje intuice je správná. Něco si našetři a pak jdi do bydlení. Kdyby to časem neklaplo, tak se zase můžeš vrátít k mámě ne?
Tvůj mozek funguje správně. Gratuluji a posílám pomyslnou kytku. Nejdřív je potřeba abys stála na vlastních nohou. Na chlapa se můžeš spolehnout až si jím jsi naprosto jistá a to bys zde nezjistila jinak než skokem do vody a to by mi přišlo jako de*ilní nápad.
@LukeR1 Samozřejmě že můžu. Ale tak svým způsobem mě citově vydira. Že tím pádem s nim prý do budoucna nepočítám atd.. ![]()
Hlavu si ale kvůli němu setnout nenecham. ![]()
@Anonymní píše:
@LukeR1 Samozřejmě že můžu. Ale tak svým způsobem mě citově vydira. Že tím pádem s nim prý do budoucna nepočítám atd..
Hlavu si ale kvůli němu setnout nenecham.
Zase je sympatické, že nejsi vysavačka.
@Anonymní píše:
@LukeR1 Samozřejmě že můžu. Ale tak svým způsobem mě citově vydira. Že tím pádem s nim prý do budoucna nepočítám atd..
Hlavu si ale kvůli němu setnout nenecham.
No, dává ti jasně najevo, jak by váš vztah potom vypadal. Buď by se na tebe úplně vykašlal, nebo tě tlačil přes peníze, abys byla pěkně poslušná. To nechceš. Drž se jeho rady a do budoucna s ním nepočítej.
Myslím si, že na to jdeš rozumně. Mám z toho, co opisuješ dojem, že on je takový hodně citově založený a je to takový ten typ, který je napřed nadšený, ale pak velmi rychle vychládá a není na něj spoleh.
Když budeš mít novou práci, už bys to sama zvládla?
@Mariane.B píše:S novou prací ano.
Myslím si, že na to jdeš rozumně. Mám z toho, co opisuješ dojem, že on je takový hodně citově založený a je to takový ten typ, který je napřed nadšený, ale pak velmi rychle vychládá a není na něj spoleh.
Když budeš mít novou práci, už bys to sama zvládla?
@Ancek píše:
No, dává ti jasně najevo, jak by váš vztah potom vypadal. Buď by se na tebe úplně vykašlal, nebo tě tlačil přes peníze, abys byla pěkně poslušná. To nechceš. Drž se jeho rady a do budoucna s ním nepočítej.
To je dobrá dedukce.
Jako trochu manipulátor je, to vidím z jeho chování. Nicméně mě nenapadlo že by si mě takhle mohl omotat abych mu neutekla. ![]()
@Anonymní píše:
To je dobrá dedukce.Jako trochu manipulátor je, to vidím z jeho chování. Nicméně mě nenapadlo že by si mě takhle mohl omotat abych mu neutekla.
A kde teda teď bydlí on? Proč bys měla jít do nájmu a ne k němu?
Btw, pokud je teď bydlení u mamky relativně v pohodě, ani s lepší prací bych se hned nastěhovala. Nejdřív si něco nešetři! A i kdyby ses měla stěhovat k němu (nebo společně s ním do nájmu) neplatila bych mu víc, než platím teď mamce.
@Sisika9 píše:
A kde teda teď bydlí on? Proč bys měla jít do nájmu a ne k němu?
Btw, pokud je teď bydlení u mamky relativně v pohodě, ani s lepší prací bych se hned nastěhovala. Nejdřív si něco nešetři! A i kdyby ses měla stěhovat k němu (nebo společně s ním do nájmu) neplatila bych mu víc, než platím teď mamce.
Ma svoje bydleni. A k němu jít bydlet hned nechci.. Nasetrene něco mám. Ale to by bylo na kauci, nájem, a spotřebiče. Další nájmy bych musela táhnout nevim z ceho. Mam zatím jen půl úvazek.
Taky by mě zajímalo, kde bydlí on. ale už od prvního popisu bych ho nebrala, když takhle tlačí na pilu. to se mi nezdá dobrý.
@inzenyrka85 píše:
Taky by mě zajímalo, kde bydlí on. ale už od prvního popisu bych ho nebrala, když takhle tlačí na pilu. to se mi nezdá dobrý.
V pěkným bytě ![]()
Ahoj snad mě tu neukamenujete. Předem říkám že se na to snažím jít rozumně. Po rozvodu bydlím s dítětem u mojí matky. Přispívam na bydlení. Ted jsem s dítětem doma, od října mám vyhlídku lepší práce s lepšími financemi. Ted si vlastní byt nemůžu dovolit. Mám přítele, vídáme se tedy malo kvůli tomu že nemám moc hlídání, a dite nechci seznamovat s nějakým strejdou, zatím. Tedy s tim mužem se znám od vidění a z doslechu už spoustu let. Jsme spolu zhruba rok. Jenze za ten rok se toho tolik udalo..Porad z něj byly nějaký nejistoty ohledně vztahu (je to trochu slozitejsi skrze ex). Nakonec prisel s tím že si uvědomil že chce s nami být. Chce abych se přestěhovala do nájmu, jenze ja na to nemam finance. Prý mi bude finančně pomáhat. A to je kámen úrazu. Nedokáže pochopit že já si nemůžu s dítětem dovolit aby me někdo financoval. Nemůže mi přece stát existence na cizích penězích. Kor jak mu mám verit, když mě několikrát poslal během půl roku do tmy. Dalších pul roku se opravdu snaží, a chce ten vztah posunout dál. Byt by byl jen na čas, než se tak nějak seznámí s dítětem a ex prekousne novou znamost. Jenze ja mam proste pocit že tudy cesta nevede. Že si život musím zařídit sama. Nemůžu se přeci spolehnout na ciziho člověka co mě už zklamal. Sice se ted snaží, ale cert nikdy neví že…Jdu na to správně?