Spolkla kousek keramického střepu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
215
3.5.13 19:27

spolkla kousek keramického střepu.

Ahoj maminky,

Naše malá nejspíš - nevíme to jistě - spolkla kousíček keramického střepu asi tak půl cm. Volala jsem hned na pohotovost, paní doktorka mi řekla že to stejně rengenem nenajdou, takže máme čekat. Máte někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6806
3.5.13 19:30

Rentgenem nenajdou, tělo si poradí, půl cm projde, neboj. K dr v případě bolestí břicha, krve ve stolici atd, ale myslím, že takový problém nenastane. Děcka jsou jak vysavač, sež. rou fakt kdeco. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
3.5.13 19:36

To byl takovej fofor, chvilku před tím totiž, majzla lžící do mé misky a ta to nevydržela. Myslela jsem že jsem to sebrala celé. Jenže pak jí manžel krmil mrkví a najednou se pro něco sklonila a strčila to do pusy. No a manžel povídá, tak ti nevím jestli to byla ta mrkev nebo střep..Já hned letěla do koše podívat se na tu misku a opravdu kousek chyběl. Zase si říkám že by měla třeba poraněnou dásničku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.5.13 19:40

A to já myslím že ostrý kus by jen tak nespolkla. Kdyby se vám cokoliv nezdálo, tak jeďte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
3.5.13 20:01

Nám se stalo to samé asi před měsícem. Malý spolknul takový hladký kamínek, tak jsem taky volala na pohotovost, poradili mi počkat 2-3 dny a jestli ho nevykadí tak raději do nemocnice. Kdyby měla náhodou bolesti bříška nebo třeba krev ve stolici, tak jeď samozřejmě okamžitě.
Já poctivě pitvala každý bobek, ale naštěstí za dva dny vyšel kamínek ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
3.5.13 20:31

Známé spolkla desetiměsíční holčička kovový plíšek asi 1cm x 1cm, z hračky svého bratra. Taky to mělo ostré hrany a spolkla to jako by nic.

Rentgenem to našli, ale bylo to z kovu, ne keramický střep.
Byli v nemocnici a čekali asi 3 dny, než to vyšlo samovolně ven. Říkali jí, že poranění vnitřností nehrozí, střevo je pružné a ohne se(jako had), prostě reaguje na podráždění a dotyk. Takže to jen sledovali. Kdyby to nepomohlo, muselo by se to řešit operativně. V nemocnici jí radili dávat přesnídávku a do ní rozdrobený chleba. Že se to prý ve střevech tím obalí(nalepí se to na ten plíšek) a půjde to lépe ven.

Držím pěsti, ať to dobře dopadne :kytka: Nejhorší je, že ani nevíš, jestli to spolkla nebo ne. Zažíváním by to mělo projít. Nebezpečný by byl jen magnet, s ostatním si tělo nějak poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
3.5.13 20:59

Jano, asi jsem blbá, ale proč by byl nebezpečný jen magnet?

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
3.5.13 21:01

No já myslím, že nebezpečný jsou dva - přitahují se i v břiše a můžou perforovat střevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
3.5.13 21:02

Nebezpečné jsou baterie (takové ty malé kulaté), a to zatraceně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
3.5.13 21:04

Nějak to souvisí s přitahováním a s reakcí na okolní magnetické součástky - magnet v břiše dítěte a magnet v okolí dítěte. Přesněji vysvětlit nedokážu. Ale když čtu nějaké články o tom, co všechno dítě může spolknout, většinou je tam napsáno, že je životu nebezpečné, když dítě spolkne magnetku a hned se to musí řešit v nemocnici. To samé je napsáno na magnetické stavebnici mých dětí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.5.13 21:06

To má logiku, i jeden může být přitahovan něčím z okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
3.5.13 21:29

Ten magnet nemá vliv jen na střevo, ale na všechny orgány v těle, kdyby byl ovlivněn jiným nebo něčím magnetickým.
Na kulaté baterky jsem zapomněla, ale to mě ani nenapadlo, že by to mělo být v blízkosti dětí. V dnešních hračkách je to zašroubované, nejde to otevřít jinak než šroubovákem. S baterkami si děti nehrají.
Ale malá magnetka se může uvolnit třeba z laciných ozdob na ledničku.
Ale nejsem odborník, nevím, jak může být nebezpečný slabý nebo silný magnet. Každopádně děti mají dřevěnou stavebnici na magnetky a tam je výstraha napsaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
3.5.13 21:30

@korra projde,neboj, holka mi snědla špendliky a taky prošly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anna1212
3.5.13 22:17

Jeden magnet je v pohodě, ten projde. Problémem jsou dva a více v různých částech střev, které se spojí, a tím nemají šanci projít přirozeně ven, a je nutná operace. Velmi nebezpecne jsou takové ty magnetické kuličky, z kterých se skládají kostky apod.

• Citovat
  • Upravit
13742
4.5.13 00:08

Přesně, nebezpečné je víc magnetů (nebo magnet a něco kovového) a baterky… Jeden magnet ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák