Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, náš roční mrňous dnes upadl v ohrádce a jen fňuknul. Když jsem k němu přišla tak jsem zjistila že má v koutkukrev. Myslela jsem že se jen uhodil, ale v puse jsem zjistila, že má rozraženou dásen cca v místě horní čtyřky. A asi tam má něco malého zapíchnutého.
Po kontrole hraček jsem zjistila, že kus plastu na jedné hračce chybí ![]()
Nevím zda to mohl spolknout nebo ne, ale každopádně to bylo prasklé s ostrými hranami
cca 1cm x 1cm
Ráno zajdem k zubařce aby se koukla na tu dáseň a mám s ním dojít i na nějaký rentgen? ![]()
Já si spíš myslím, že to nespolknul, to dá docela práci.. Záleží, jak moc ostré to je? Většina věcí projde zažívacím traktem bez jakékoliv úhony.. Chtělo by to aby jedl hodně vlákniny a pil.. A sledovat stolici.. A nejlépe se zítra poradit s doktorkou..
Plast asi na rentgenu nebude vidět - vlastní zkušenost, syn spolkl onehdá asi 2cm plastové vidličky a rentgenovali ho. Asi za 1,5 dne vyšel ven z druhé strany ![]()
No myslim, že tak ostrý být nemohl. Pokud sáhnu na tu hračku tak na říznutí do prstu to není, ale co já vím jak to v tom traktu funguje. Zatím fče co se mu dostalo takle do pusy vyplivl nebo se začal dávit, ale prohledalajsem snad vše a nikde nic…i lux jsem vysypala a prohlédla a nic ![]()
To ještě nic neznamená, mě tu chybí lžička a tak si myslím, že jí nespolkla, spíš mi jí někam schovala.
To je pro odlehčení, ale je to pravda pravdoucí! ![]()
Vlkniny? jsem asi mimo, ale momentálně mě snad vůbec nic nenapadá co pobsahuje vlákninu??? ![]()
@gabriela82 píše:
Já si spíš myslím, že to nespolknul, to dá docela práci.. Záleží, jak moc ostré to je? Většina věcí projde zažívacím traktem bez jakékoliv úhony.. Chtělo by to aby jedl hodně vlákniny a pil.. A sledovat stolici.. A nejlépe se zítra poradit s doktorkou..
@jana1111 Ani mě.. Moje roční je stejně jenom skoro na mlíku, takže to jsou marný rady.. Ale někde jsem to četla.. Vláknina to obalí a jde to lépe ven.. Prý ![]()
Taky stále doufám, že to tak není, ale jsem hold plašan a ještě ta dáseň k tomu. No nevim ![]()
Tak já mrknu někam na net ![]()
@gabriela82 píše:
@jana1111 Ani mě.. Moje roční je stejně jenom skoro na mlíku, takže to jsou marný rady.. Ale někde jsem to četla.. Vláknina to obalí a jde to lépe ven.. Prý
@jana1111 No tak si to představ, spadne, zarazí si to do dásně, kus se ulomí, dítě už mezitím řve, kus padá ven… Nemá čas ho spolknout..
No ale kde ten kus teda je ![]()
@gabriela82 píše:
@jana1111 No tak si to představ, spadne, zarazí si to do dásně, kus se ulomí, dítě už mezitím řve, kus padá ven… Nemá čas ho spolknout..
@jana1111 Tak co jak jste dopadli? Jen tak pro uklidnění, malá před chvíli kramařila ve spíži a snědla alobal z čokolády
![]()
Ahoj tak u zubařka v poho. rozsekl si dáseň a prorazil to na zub, který se už klubal ven
A ten plast se zatím nenašel a Dr. řikala at jsem v poho, že i kdyby ho snědl tak mu určo nic neudělá ![]()
@gabriela82 píše:
@jana1111 Tak co jak jste dopadli? Jen tak pro uklidnění, malá před chvíli kramařila ve spíži a snědla alobal z čokolády![]()