Spolknutí prasklého plastu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
575
6.11.12 20:29

spolknutí prasklého plastu

Ahoj holky, náš roční mrňous dnes upadl v ohrádce a jen fňuknul. Když jsem k němu přišla tak jsem zjistila že má v koutkukrev. Myslela jsem že se jen uhodil, ale v puse jsem zjistila, že má rozraženou dásen cca v místě horní čtyřky. A asi tam má něco malého zapíchnutého.

Po kontrole hraček jsem zjistila, že kus plastu na jedné hračce chybí :nevim:

Nevím zda to mohl spolknout nebo ne, ale každopádně to bylo prasklé s ostrými hranami :( cca 1cm x 1cm

Ráno zajdem k zubařce aby se koukla na tu dáseň a mám s ním dojít i na nějaký rentgen? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
6.11.12 20:33

Já si spíš myslím, že to nespolknul, to dá docela práci.. Záleží, jak moc ostré to je? Většina věcí projde zažívacím traktem bez jakékoliv úhony.. Chtělo by to aby jedl hodně vlákniny a pil.. A sledovat stolici.. A nejlépe se zítra poradit s doktorkou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
6.11.12 20:34

Plast asi na rentgenu nebude vidět - vlastní zkušenost, syn spolkl onehdá asi 2cm plastové vidličky a rentgenovali ho. Asi za 1,5 dne vyšel ven z druhé strany :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
6.11.12 20:36

No myslim, že tak ostrý být nemohl. Pokud sáhnu na tu hračku tak na říznutí do prstu to není, ale co já vím jak to v tom traktu funguje. Zatím fče co se mu dostalo takle do pusy vyplivl nebo se začal dávit, ale prohledalajsem snad vše a nikde nic…i lux jsem vysypala a prohlédla a nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.11.12 20:38

To ještě nic neznamená, mě tu chybí lžička a tak si myslím, že jí nespolkla, spíš mi jí někam schovala. :mrgreen: To je pro odlehčení, ale je to pravda pravdoucí! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
6.11.12 20:38

Vlkniny? jsem asi mimo, ale momentálně mě snad vůbec nic nenapadá co pobsahuje vlákninu??? :P

@gabriela82 píše:
Já si spíš myslím, že to nespolknul, to dá docela práci.. Záleží, jak moc ostré to je? Většina věcí projde zažívacím traktem bez jakékoliv úhony.. Chtělo by to aby jedl hodně vlákniny a pil.. A sledovat stolici.. A nejlépe se zítra poradit s doktorkou..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.11.12 20:39

@jana1111 Ani mě.. Moje roční je stejně jenom skoro na mlíku, takže to jsou marný rady.. Ale někde jsem to četla.. Vláknina to obalí a jde to lépe ven.. Prý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
6.11.12 20:40

Taky stále doufám, že to tak není, ale jsem hold plašan a ještě ta dáseň k tomu. No nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
6.11.12 20:40

Tak já mrknu někam na net :mrgreen:

@gabriela82 píše:
@jana1111 Ani mě.. Moje roční je stejně jenom skoro na mlíku, takže to jsou marný rady.. Ale někde jsem to četla.. Vláknina to obalí a jde to lépe ven.. Prý :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.11.12 20:41

@jana1111 No tak si to představ, spadne, zarazí si to do dásně, kus se ulomí, dítě už mezitím řve, kus padá ven… Nemá čas ho spolknout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
6.11.12 20:42

No ale kde ten kus teda je :P

@gabriela82 píše:
@jana1111 No tak si to představ, spadne, zarazí si to do dásně, kus se ulomí, dítě už mezitím řve, kus padá ven… Nemá čas ho spolknout..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.11.12 20:43

@jana1111 Řeknu ti to, až mi řekneš, kde je moje lžička! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
6.11.12 20:46
:mrgreen: :mrgreen:
jó tak to ti nepovim
@gabriela82 píše:
@jana1111 Řeknu ti to, až mi řekneš, kde je moje lžička! :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.11.12 18:07

@jana1111 Tak co jak jste dopadli? Jen tak pro uklidnění, malá před chvíli kramařila ve spíži a snědla alobal z čokolády :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
7.11.12 18:16

Ahoj tak u zubařka v poho. rozsekl si dáseň a prorazil to na zub, který se už klubal ven :lol: A ten plast se zatím nenašel a Dr. řikala at jsem v poho, že i kdyby ho snědl tak mu určo nic neudělá :potlesk:

Koukám, že má malá zvláštníchutě co :P
@gabriela82 píše:
@jana1111 Tak co jak jste dopadli? Jen tak pro uklidnění, malá před chvíli kramařila ve spíži a snědla alobal z čokolády :roll: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák