Spoluprace s panem Pipperem - mate zkusenost?

Anonymní
24.4.10 09:01

Spoluprace s panem Pipperem - mate zkusenost?

Dobry den, mam takovy dotaz:
pred casem mi byla nabidnuta spoluprace s panem Pipperem, pry kdyz se registruji na strance bwin, poskytnu mu udaje, ze ziskam urcitou sumu penez. Bylo mi receno, ze se na teto strance delaji sportovni sazky ci co.. Kazdopadne ja blba na to kyvla a registrovala se s tim, ze do dvou tydnu dostanu penize. Samozrejme se nic nekonalo, jelikoz penize by mi poskytl pouze tehdy, pokud bych mu tahala dalsi lidi. Nemam na to zaludek a tak jsem se na to vykaslala. Nedavno me napadlo podivat se na to a on na mem ucte provadel sazky s mymi udaji. Nelibi se mi to (vim, ze jsem to zavinila sama) a proto jsem zmenila heslo, aby tam jiz nemohl V te dobe tam byla nula, ale zacal mi psat emaily typu, ze jsou tam jeho penize a ze je chce zpet. Proto jsem se na to podivala a jsou tam opravdu najednou tri tisice korun.. Jenze pro vyplatu potrebuje kopii me obcanky, kterou mu nechci poskytnout, nechci davat az takoveto udaje.

Navic jsem to ukazala manzelovi a vynadal mi, ze vlastne ze me ten Pipper udelal bileho kone a ze je to podvodne sazeni ci co, nevyznam se v tom..

Zkratka jsem naletela a ted nevim, co dal.. Pipperovi uz pristupy nedam, radeji at penize propadnou.. Ale zase manzel rika, ze by se hodili nam, kdyz uz jsou na mem uctu.. Pokud na bwin (nikoli panu Pipperovi) dorucim svuj OP, penize mi vyplati na muj ucet.. Rikam si ale, zda po me pak nemuze nekdo jit, zda nemuzu mit problemy.. Nebo mam penize nechat propadnout? Nejsou vlastne ani toho Pippera, buhvi, jak je tam ziskal, ale ne z jeho kapsy, takze kradez by to nebyla a navic jsou na mem ucte..

Co byste delali vy? Nechat to zablokovat a at penize propadnou, dat Pipperovi udaje, at si penize vybere a pak to zrusit nebo to schrabnout misto slibovaneho vydelku?

Prosim abyste me za tento nezodpovedny cin neodsuzovali, sama vim, ze to byla pekna kravina a uvedomuju si to. Ale co se stalo, stalo se, to uz nikdo nezmeni.. Jen by me zajimal nazor, kdybyste tuto chybu udelali taky, jak byste to ukoncili?

Dekuji za reakce..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
24.4.10 09:44

Je to docela citlivé téma,balance na tenkém ledě.Bála bych se cokoli dál podnikat.A znáš osobně pana Pippera?Vlastně on ví,kde bydlíš?
Asi nejlepší by bylosi peníze sama vybrala,dát mu je-ale není riziko,že zneužije dál tvých údajů?Nevím,jak dalece má přístupy k dalším věcem.Peníze bych mu dala proto,že bych se bála,že je to vychytralý člověk,když už dokázal zajít tak daleko a nevěděla bych,co zamýšlí dál.
Odsoudit někoho za nezodpovědnost nejde,protože nikdy nevíme,komu na co skočíme.Někdo by neskočil na to co ty,ale zase na něco jíného :-D Vždyť nástrah je poslední dobou všude hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.4.10 09:54

Ahoj, pokud se jedná o nějakou nelegální činnost, nahlásila bych to na policii. V žádném případě bych si peníze nevybrala, ani mu nedala žádné údaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.10 10:02

Lasicko on vi moji adresu a telefonni cislo, nic vic.. To jsem musela uvest pri registraci. Osobne ho neznam, je z druheho konce republiky. Podle znameho, ktery mu take naletel a uz s nim nespolupracuje, pry nemuze nic udelat, jenze nevim. Kazdopadne on nebyl v situaci, ze by tam nabehly penize v dobe, kdy uz mu zamezil pristup.

Karolinko.sofinko ja nevim, jestli je to vylozene nelegalni cinnost, treba ne. Vlastne on tam sazi na sporty, kdo vyhraje, atd. Vim, ze bwin k sazeni pouziva spousta lidi a neni to nic nelegalniho. Tady je spis zavadejici, ze sazi na uctech jinych lidi, nevim, proc, asi ze z toho vic vytezi? :nevim: Nevim, co bych mela hlasit policii - ze jsem se zaregistrovala a misto me sazi nekdo jiny? S tim by zrejme nic nedelali. V historii uctu vidim jen vklady a sazky, prohrane, pripadne vyhrane. Ale z ceho jdou ty vklady, to nevim. :think:

• Citovat
  • Upravit
18305
24.4.10 14:24

Pokud máš s tím pánem nějakou smlouvu, tak ji pořádně pročti a poraď se s někým, kdo zná trestní a majetkové právo a komu důvěřuješ.
Pokud tě pan Pipper bude osočovat, žes ho okradla, odkaž ho na trestní oznámení na policii vůči tvé osobě. To on stoprocentně neudělá - dobře ví proč.

Ještě bych dodal, že trestný čin vůči panu Pipperovi bys spáchala v případě, že bys ho obrala o víc než pět tisíc korun a peníze použila ve svůj prospěch. Podle toho, co popisuješ, bych to viděl maximálně na přestupek, no a za ten je tak možná bloková pokuta nebo v horším případě veřejně prospěšné práce. To by se ten pán ale musel hoooodně snažit, aby tě něco takového potkalo. Ale nejsem právník, takže neznám všechny kličky a smyčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.10 17:49

Juro my zadnou smlouvu nemame, byla to spis takova dohoda pres email, me to dohodil kamarad, ale par dni po me registraci mi rekl, at na to pecu, ze ten Pipper najednou dela potize s vyplacenim atd.. Takze on uz s nim nic nema. Jenze neresil to, ze by na ucet natekly penize. No jenze ten Pipper me nemuze nahlasit, penize jsou na mem ucte.. A pokud ty sazky nejsou uplne legalni (nebo spis penize na ne pouzite), coz nevim, navic zrejme opravdu figuruji jako bily kun, tak on se na policii odkazat nemuze, protoze postih by mel leda on..

Spis se bojim, aby po me nesel, kdyz ma mou adresu. Pokud si ji teda opsal, zadavala jsem ji pouze do uctu na bwin.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.10 20:22

Ahojky,

taky sázím na sport, ale jinde než bwin. Nevim jak to tam chodí, ale tady si posílám peníze na sázení jen z mého účtu a na ten i vyplácí výhry. Tady si taky uváděla číslo tvého účtu?

Jinak ty si nic moc špatnýho neudělala. Pán může mít víc důvodů, proč sází jakoby za někoho jiného. Např. peníze na sázky pocházejí z trestné činnosti, nebo sází na podplacené zápasy (hlavně zápasy hokejové a fotbalové nižší ligy) nebo je tak dobrý v sázení a chce sázet za hodně peněz a to už sázkovky neberou, tak to řeší více přihlášením.

Na tvém místě bych mu peníze ale radši dala a dál v tom nepokračovala…fakt nevíš jestli si adresu neopsal a nevíš co to ve skutečnosti za člověka je…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.4.10 14:35

No nevim, asi na to kaslu, necham to jak to je s tim, ze bez meho OP stejne nic nedostane a ten mu neposkytnu. A uvidim, co bude delat dal. I kdyby si tu adresu ale opsal, myslim, ze posilat na me z Brna nikoho nebude, uz ta cesta by ho vysla pomalu draz nez kolik je tam penez :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat