Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky chci se zeptat jak jste to měly vy když jste prodělaly spontánní potrat. dr mi řekl že máme počkat tři měsíce a potom zkusit znova ale podle mě není na co čekat vše mám v pořádku (bez revize) a jak jste to mely potom s ms?(pokud se hned nezadařilo)
Nečekala jsem na nic. Nevidím důvod, když si tělo poradí samo.
Otěhotněla jsem hned po potratu znovu, takže první menstruace ani nepřišla.
Ja jsem mela v breznu take spontalni potrat (s nutnosti revize). A v kvetnu jsem opet otehotnela. Menzes byl mezi tim jen jeden.
@Fima píše:
Nečekala jsem na nic. Nevidím důvod, když si tělo poradí samo.
Otěhotněla jsem hned po potratu znovu, takže první menstruace ani nepřišla.
Ja uplne stejne tak. ![]()
Já jsem prodělala zamlklé těhotenství a dr v nemocnici i na gyndě mi řekli, že pokud je všechno v pořádku, tak po zamlklém t. i po potratu se má počkat do první MS a můžeme se snažit znovu
Ale stejně se nám zadařilo až za půl roku ![]()
Měla jsem SP v době, kdy by normálně přišla menstruace, tak jsem to jako menstruaci brala a hned jsme se snažily znovu. Otěhotněla jsem za tři měsíce
Ale radši jsem měsíc pila kontryhel, brala dál listovku a asi po druhé menstruaci koupila nosifol. Teď už mám ročního chlapečka ![]()
Mě po spontánním potratu doktorka doporučila počkat na následující menstruaci. Ta se dostavila asi dva týdny po skončení krvácení a pak mi naběhl můj obvyklý cyklus. Teď už jen čekáme až se znovu zadaří a tentokrát doufám, že všechno bude OK.
Zdravím všechny.
Holky tak jsem z toho už jelen. Jsou to 4 týdny, co jsem prodělala SP v 6 TT. Na čištění jsem nemusela, vše odešlo samo. Krvácela jsem asi týden. Pak jako když utne. Před otěhotnění jsem měla MS po 22 dnech jako hodinky. Nyní čekám na první MS. Kdy se MS po potratu dostaví? Naskočí jako před otěhotněním? Dr dala ponaučení dodržet šestinedělí, které nebylo dodrženo. Už asi 4 dny mám šílené nevolnosti, bolesti hlavy. Taky bílý výtok, bolavé bradavky, dnes se i trochu prsa přifoukla
. Zkoušela jsem TT, ale je negativní. Je možné takhle brzy po potratu otěhotnět? ![]()
@Andulinkaa1 ahoj já teda zatím zkušenost nemám ale určitě je to možné skus tt třeba za 2 dny. držim palečky
@Andulinkaa1 Samozřejmě, že je. Já hned po potratu otěhotněla. Někdo má cyklus rozhozený, ale u někoho ta ovulace normálně přijde i když třeba se zpožděním oproti normálu, díky tomu krvácení. Já 26.11 potratila, 20.12 přišla ovulace a 4.1 jsem měla pozitivní testy.
Ahoj holky, po SP, myslim ze to u me probehlo docela rychle, krece jak silna menstruace, v jednu chvii jsem se chtela zavolat rychlou a pak uleva, jak nikdy predtim..ted jsem od te doby 3 dny krvacela normalne a dnes uz opravdu minimalne, sem tam pichnuti v podbřišku, je to normalni? Na kontrolu jdu pristi tyden… ![]()
@Ťuťulimbik Já tedy krvácela celkem slabě, žádný křeče jsem neměla. Je tedy fakt, že ze mě šly kusy sliznice, ale stačila mi na den jedna až dvě vložky. Trvalo zhruba týden, z toho jsem jeden den zakrvácela silněji, vyšel ze mě větší kus sliznice, pak už ty další dny bylo jen slabý špinění. Na kontrole další týden už gyndař jen zkonstatoval, že je děloha prázdná.
PapeJ.
Tyden to byl urcite, nejdriv normalne, pak jsem se rozkrvacela, pak to probehlo, potom normalni krvaceni jako pri ms s odlucovani zbytečku sliznice jako pri ms a dnes spis jen naruzovele, neco malo na toaletnim papire…nejdriv jsem se bala ze to bude moc silně a ted resim ze uz nekrvacim.
Jsem bez teploty, krece nemám, jen nekdy me píchne v bříšku, ale asi tak jako na zacatku tehu, tak jestli se deloha smrskava
U mě to bylo rychlé. V neděli malá kapička krve tak hned směr pohotovost, tam vše v pořádku podle Dr, tak nasadila prášky na udržení. Druhý den ráno hnědá krev a během hodiny vše naráz. Krvácela jsem slabě cca sice týden, jak u normální Ms, ale mnohem slaběji, též jedna až dvě vložky za den. Na kontrolu už ani nemusím. Až za rok na prev. prohlidku.
@PapeJ
Ja se asi furt čistim, vysel ze me jeden velky kus, nezkoumala jsem ho, ale velky, pak par menších a ted se mi to rozjelo znovu, nekrvacim vic ale furt ještě něco odchází. teplotu ani bolesti nemam..jen bych to uz taky chtela mit potvrzené ze uz je to vse pryč.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.