Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj Dvorga, to by mě také zajímalo. Znám hodně holek, co měly prvního císaře a druhé dítko rodily přirozenou cestou a vše v pohodě. A znám i případy, kdy měly dva, maximálně tři porody císařem a také v pohodě. Já bych to zkusila spontánně a v mysli mít záchranné kolo epidural:-). Mně třeba první dítě rodit přírozenou cestou nedovolili, vzhledem k přepodkládané váze miminka a obvodu hlavičky. P.
@dvorga se mnou byla na pokoji holčina, co měla první císař, druhý porod jí vyvolávali, stejně jako mě, spont. porod naprosto bez problémů a to její mrně mělo 4,5 kg
Říkala, že to chtěla zkusit přirozeně, tak do toho šla..
Rodila jsme klasicky 15m po akutnim cisari. ovsem „nedobrovolne“. nicmene to evidentne jde ![]()
@dvorga pokud bych měla možnost a zdravotně bylo všechno v pořádku, rodila bych vaginálně. Taky záleží, proč byl provedený akutní císař. Vím, že když to bylo pro nepostupující porod, tak se lékaři přiklánějí k tomu, že se to může opakovat a raději volí sekci znova.
Taky jsem lobovala za přirozený porod, ale odhad byl 4,681 a vyloženě mi to zakázali. Přitom skutečná váha byla pak nižší. P.
U prvního ditete sem rodila akutním císařem. A u druhého sem mela taky na vybranou. Bud přirozenou cestou nebo zase císařem. Vybrala sem si přirozenou cestou a udělala sem blbost. Trpela sem jako blázen, syn nechtěl ven. A to sem se fakt snazila, protoze sem si chtela zkusit skutečný porod. A hlavně sem chtěla zazit mit mimi po porodu u sebe. Ake neslo to. Takze znovu císař. Ale tentokrát mne uspali celou. Takže syna sem videla az po cca 7h po porodu
Dceri je 5 let a synovi 2 roky a 3 měsíce.
Takže kdyby se mne zeptali znova uz bych nepřemýšlela a šla bych rovnou do císaře.
Ale to je muj názor.
Hodně štěstí při rozhodování.
Zrovna před 5 hodinami jsem porodila naprosto spontánně přirozeně tříkilového chlapečka. Porod naprosto bez komplikací a úžasně krátký (od prvních kontrakcí za 4 hodiny porozeno a na tři kontrakce vytlačený ).
První porod akutní císařský řez ( pro nepostupující porod) s menšími komplikacemi.
Když už to vidím z této strany, pokusila bych se o přirozený porod. Ale jen v případě, že nejsou nějaké jiné komplikace.
Pokud bude vše probíhat hladce, automaticky se bude rodit spontáně. Pokud ale u předchozího porodu byly různé zdravotní dispozice k SC, a nasvědčuje tomu i nyní po druhé je to také pravděpodobné. Ale porodník se snaží vždy pro normální řešení. Jde to
První akutní císař, druhý porod byl 2 roky a 4 měsíce po císaři, dle všech utz byla jizva v pořádu, během těhotenství mě ani jednou nezabolela. Mně na výběr nedali, rozhodli o spontánním porodu (vyvoláváném v 38tt). Tři dyn mi ho vyvolávali, pak mě při kontrakcích začala jizva neskutečně pálit, byly špatné monitory, tajže to skončilo zase akutní sekcí…na jip za mnou pak přišla dr a říkala, že děloha byla jak papír, při normálním porodu by praskla.
Kdyby mi dali vybrat vybrala bych si druhého císaře hned.
První porod akutní císař, druhý porod po 4,5 letech vaginální. Těhotenství bez komplikací…za vag. porod jsem bojovala (i na porodním sále) a povedl se, i když mi po odtoku PV museli porod vyvolat tabletkou ![]()
Taky přidám vlastní zkušenost. První porod byla dvojčátka - A šlo vaginálně, B se šprajclo, špatné ozvy, omotaná pupeční šňůra, akutní císař v celkové narkoze a šlo o vteřiny. A to jako zdravotník jsem chtěla dvojky hned obě císařem, aby nebyly komplikace, stejně si ale prosadili vaginální porod. Druhé těhotenství jsem naopak byla odhodlaná rodit vaginálně, 3,5týdne před termínem mi praskla voda, po příjezdu do porodnice, ale nakonec rozhodli o císaři ve spinální anestezii a asi dobře udělalli, protože děloha v místě jizvy byla jako hadr a dále jsem měla i vrostlou placentu do dělohy, takže by to stejně skončilo akutní sekcí, nebo revizí pro vrostlou placentu a v nejhorším případě rupturou dělohy. Chtěla jsem sice rodit vaginálně, protože po akutním císaři jsem měla veliké bolesti, ale tentokrát to bylo dobré, bolesti jen den po císaři při vstávání z postele, ale hned další den už jsem byla dobrá, starala se o miminko a deset dní po císaři konečně umyla okna, která jsem měla v plánu ještě před porodem.
Pred 6ti lety jsem mela vyvolavany porod, ktery skoncil akutnim cisarem.
Za 14 dni mam termin a rodit asi budu vaginalne, protoze doktor se me ani zatim neptal na variantu cisare.Ale klidne bych sla znova do nej, aspon bych se nemusela bat, ze zas nastanou nejake komplikace.
Já jsem pro přirozený porod, moc jsem chtěla druhé rodit přirozeně, dokonce mě nechali až do termínu, ale prcek se sám nechtěl spustit a už moc vyrostl, tak i druhé šlo jinudy. Dnes se mi v noci zdálo, že jsem znovu těhotná a i ve snu jsem měla osypky z představy třetího císaře:-))
Zkus to normalne, maximalne pokud budou komplikace vis co te ceka. Nemela jsem cisare, nastesti to zvladly kleste a nechci cisare, pokud nebude nutny. Sama ted mam uz 2 dny kontrakce a uvidim jak to dopadne. Uvidis jak ti bude ![]()
Maminky jsem po akutnim cisarskem rezu 2 a pul roku. Ted prede mnou stoji rozhodnuti, zda i ted rodit planovanym rezem a nebo se pokusit rodit. normalne. cetla jsem. veskera rizika ktera. mohou nastat. Jestli tu jsou takove maminky ktere.byly ve stejne. situaci, jak jste se rozhodli.??? Dekuji