Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Milé maminky, vážené kolegyně,
prosím Vás o rady a zkušenosti při výběru sporťáku (čtyřkolky) pro syna. Chtěla bych pořídit z druhé ruky sporťák a mou hlavní podmínkou jsou otáčecí přední kolečka z důvodu snadnější manipulace, hlavně když vyzvedávám dvě staší děti ze školky, takže jen jízda po chodnících. Neplánuji s ním podnikat túry v náročném terénu, na to máme PP GT3, ale trojkolka pro mne není tak stabilní. Děkuji Vám předem za odpovědi.
Já jsem měla Babypoint Sprinter. Velká kola, přední zdvojená otočná, velký koš a hodně vydržel.
Britax Agile - lehky, pohodlny, prostorny, riditelny jednou rukou
My měli Graco - otáčecí přední kola, přehazovací rukojeť i korba, lehký, snadno se rozkládal např. do auta. Polohovatelný celý (nejen zádová část), dcera v něm ráda spala ještě ve dvou letech.
Baby jogger citi mini čtyřkolka, lehký, super skladný a lehko ovladatelný.
Moc teda nechápu, že ti trojkolka nepřijde moc stabilní, ale máte ji na tůry v náročném terénu
Kdybych měla vybírat kočárek jenom do města na! normální! chodníky (u nás jsou totiž i chodníky terén), tak bych volila taky např. ten Britax. Není nijak extra drahý, je lehký, suprově se skládá, vypadá taky slušně. Jen jich teda teď jezdí po světě celkem dost, ale to už záleží na člověku.
@kucabka těch jsou mraky. Z těch lehkých třeba:
Britax se mi do mesta zda take jako dobra volba. Levny, lehky apod… Jen me osobne se treba vzhedove ty kocarky vubec nelibi. Jeste bych zminila Britax Affinify, pry ma byt vhodny i do terenu pokud dokoupite terenni kolecka. Ovsem na prodejne se mi to nezdalo jako kocarek vhodny do terenu a neni ani nijak moc vzhledem oslnujici. Jinak je lehky, dobre skladny ale jak bylo receno, jezdi s nim ted kazdy… Nejaka Britax manie ![]()
Jinak bych doporucila treba Valco baby snap 4. Lehky 6kg, snadno ovladatelny, prostorny s nosnosti do 20kg a skladny ![]()
Hodně lehký a stabilní je easywalker qtro. Má nafukovací otočná kolečka.
Tak Valco baby snap je napodobenina Babyjoggeru citi mini, v Praze s ním teď jezdí snad každý
Ale kvalita kočáru nic moc…
@Sabinka Kamaradka ho ma druhym rokem naprosto bez zavad takze kvalita urcite spatna neni a jako napodobeniny babyjoggeru se mi nezda ani nahodou
Valco si chvali strasny mnozstvi lidi, ja ho mela moznost vyzkouset s nafukovacima koleckama a parada. Pro dite, ktere uz tapka je to skvely kocarek. My ho budeme casem urcite porizivat do mesta. Do terenu bych ho nevolila. Ale je fakt, ze s nim taky jezdi dost lidi
@Dianela no vidíš, a já zrovna mám kolem sebe lidi, kteří ho museli vracet (špatná konstrukce, kolečka). Myslím že i tady na emiminu je na to diskuze. Jinak babyjogger citi mini a toto jsou opravdu velmi podobné kočárky - já bych ho ani jinak neregistrovala, ale BJ mám, tak si všímám. Jo a například v létě v zoo jsem ho tam viděla všude. Takže mně by vadilo už jen to. Ale každého věc že ![]()
@Sabinka spatna kolecka ma valco quad x o tom je to zname ale snap 4 o tom jsem v okoli jeste neslysela ![]()
@Sabinka spatna kolecka ma valco quad x o tom je to zname ale snap 4 o tom jsem v okoli jeste neslysela ![]()
Děkuji všem, už se těším, až večer všechny děti zalehnou a já budu studovat Vaše doporučení ![]()