Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím, zvažuji pořízení auta na popojíždění po městě s dětmi a poměr cena/výkon mi vychází celkem fajn Fabie. Spíš krátká, ať se vejde do dvora. Akorát uvažuju, jaká je šance, že do ní nacpu sporťák (Babydesign Wave) nebo podvozek z dvojkombinace (Jedo Koda). Jedo podvozek jsem kdysi nacpala do Fiatu Punto a Babydesign se mi vešel do Volkswagen Polo, i když na stojáka. Kočárek bude aktuální ještě tak rok, prcek bude mít rok a půl, ale zatím nechodí (cvičíme vojtovku). Manžel má velké auto které bereme když jedeme někam na delší dobu, sháním auto abych byla mobilní já, dostat se u nás mhd kamkoli je celkem na dlouho. Máte někdo krátkou Fabku a nacpete tam sporťák aspoň na stojato? Jak je tam řešený Isofix? V našem autě je ten úchyt v takovém žlábku kde ho je vidět a dobře se tam zacvakává, mamka má Rapida a má to akorát prostřihy v potahu sedadla a isofix zastrčený někde pod nimi. Zapojovala jsem tam sedačku jednou a nadávala jsem jak špak. ![]()
Sedačka dobrý. Akorad je lepší to píchnout na izifux a na za pásy ty se totiž různé kroutí a, aspoň ta naše zopa, se pak nedá pořádně manipulovat s pásy. Izifux má trochu jiný sklon. No, máme poměrně velký sporťák a asi by se tam nevešel. Vlastně nevejde neboť se v malé fafii vozí krabice s povinnou výbavou. Myslím, že bychom museli mít podvozek v kufru a zbytek na sedačkách. Nějaký malý skládací sporťák ba asi nebyl na stojáka problém. Mluvím o tom teoreticky. Malá fabie patří tchýni sedačka je tam víc jak půl roku nevyužitá a kočár by tam nevzala.
Měla jsem kdysi Jané Nomad a do fabie se vešel. Teď mám vw polo a ten kufr je fakt mini. Takže pokud se tvůj kočár vešel do pola, vejde se téměř jistě i do fabky. Pro jistotu můžeš navštívit autobazar a nezávazně to zkusit. Fabie tam jistě nějaká bude.
Já měla Roan Maritu, kdo zná, ví, že je to tank, a Ford Fiestu. Podvozek jsem šloupla do kufru, korbu na přední sedadlo. Ale už jsem tam nedala nákup. Do toho mini kufru se mi vešla většina sporťáků.
Mám třídvéřový Peugeot 206 a do kufru komplet složím sporťák Lonex
Akorát musím sundat kola, což je trošku pruda, takže když jedu čistě jen do města, neplánuju jízdu terénem a nepotřebuju, aby dítě spalo, beru skládací golfky.
Nám se kočár do Fabie nevešel, nebo takhle vesel, ale musela sem sundat zadní kola z podvozku, pak se vešel podvozek do kufru a sedačka jela na sedadle spolujezdce. Ale to je strašný opruz. Asi bych do auta pro takové případy koupila proste nějaké golfky co se složí na malý balíček. Ja takhle jedny vozim v kufru trvale pro všechny případy.