Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Prosím o radu… máme kočárek - trojkombinaci CAM CORTINA, jsme spokojeni, ale kupujeme nové auto a tam se mi nevleze, takže zvažuji zda koupit golfky nebo sportovní kočárek - jaký je mezi nima rozdíl? Chci, ať jsou polohovatelné nožičky a zadní opěrka tak nějak do lehu, když půjdem delší trasu třeba na dovči, ať prcek zdřímne. A ať se mi tam taky vleze, má 15kg, 20měs. Co doporučujete koupit? Naučila jsem se s trojkolkou,jde to s ní v pohodě. Nechci žádný šunt, ale stabilní kočárek. Cena - nevím - tak do těch 5ti tis. asi… Díky za rady H.
Ahoj. Já přiznávám, že v tom taky trochu tápu, jak se liší golfky od sporťáku. Leckdy je rozdíl minimální. Řekla bych, že golfky nemají spojenou rukojeť, což je dost nevýhoda, páč se pak nedají řídit jednou rukou (teda aspoň ty, co jsem vyzkoušela já). Ale třeba se tu dozvím, že rozdíl je v něčem jiném. Zase výhodu golfek (v tom mém rozlišování) vidím v lepším skládání - složené zaberou míň místa než složený sporťák
.
Já jsem kupovala golfy. Dají se lépe složit, mají menší kola, měly by být lehčí než sporťák a mám je se spojenou rukojetí
Jsem moc spokojená ![]()
S golfkama třeba neporjedeš ve sněhu, já má i golky i sporták- trojkolku.....Na cesty golfky- polohovatelné, se stříškou, spojenou rukojetí- nebo je to malý sporták
, vím já? Fakt, kdo se v tommá vyznat.....
A sporták na normální ježdění
no on není sporták jako sporták, ptz treba ten nás, který jsme koupili v trojkombinaci, tak nejde slozit, musi se dat zvlast kostra - slozit a kresilko je odepnute a musí se nacvakavat a to by me mohlo ohrát, kdyz nekde jsme, tak vydelavam treba 3× za den z auta kocar, to bych se vyprdla.
tak mi sem šupněte tipy na sportak, co se dá dobře složit a je aji kvalitní..
Rozdíl je taky ve váze, jednoduchý golfky jsou lehčí než většina sporťáků. kříženec mezi golfkama a sporťákem je Cybex Callisto, ale zase senevlezeš do ceny, skládá se jako golfky, ale je to sporťák.
Kamarádka má babypoint sprint a je spokojená, ale je to klasickej sporťák. Pak jsou sporťáčky jako Graco Mirage, Tiny a spol. Na MMB je jich spousta. Jsou lehký a mají spojenou rukojeť.
eldarka píše:
tak mi sem šupněte tipy na sportak, co se dá dobře složit a je aji kvalitní..
babypoint traper- spojená rukojet, záda do lehu a v sedu.....
Kříženec, lehoučký, pohodlný, dole koš- když dítě leží, tak hůř přístupný.....
Skládá se na placku.
Babydesign tiny prý není špatný a tyhle všechny od babydesign
a projedu v zimně s cybex a bybypointem? ne, že bych jezdila v mega závějích, ale přece jen sníh bude…
Já mám Babypoint Sprint (z roku 2006 - ještě po první dceři) a ve sněhu jsem projela v pohodě (v Praze, ale i neprojetým sněhem
). Pak mám lepší golfky (lepší v tom smyslu, že jsou sice trochu těžší, ale zase projedou i trochu horším terénem, jsou prostornější a hlavně jdou téměř do lehu) od ABC design. Typ nevím, koupila jsem je pro první dceru od kamarádky už používané, takže teď už jsou hodně staré, ale pořád super (i když místama zrezivělé a něco málo nefunguje).
Zatím teda pořád jezdím se sporťákem Firkonu Verano, ten mi zatím vyhovuje nejvíc, ale až začne dcera chodit a budu potřebovat jen záchytný kočárek
, tak bude velký sporťák nejspíš zbytečný. ![]()
eldarka píše:
a projedu v zimně s cybex a bybypointem? ne, že bych jezdila v mega závějích, ale přece jen sníh bude…
Ještě jsem je ve sněhu nepoužila- jezdím od jara......
Já mám právě ještě sporták, třeba do sněhu.....Takže to neřeším, no
Ve snehu? U nas tezko a to bydlime v Praze… jenze nase mestska ctvrt si s uklidem snehu tuhle zimu moc hlavu nelamala, takze jsem mela problem i se sportakem… pristi zimu uz asi sportak mit nebudu, takze jsem na Callisto zvedava…v nejhorsim pujde Violka pesky…
No já jsem tu v zimě jeden Callisto potkávala, takže asi to jde, ale to už to bylo všechno projetý, takže žádný šílený závěje. Když začal padat sníh, tak jsem měla problémy i s tím mým obojživelným vozem
.
teď jsem si koupila Gesslein F4, ale ten velkej mám schovanej ve sklepě a když bude nejhůř, tak ho zase v zimě vytáhnu.
Ahojky,
už dlouho přemýšlím jaký je rozdíl (kromě váhy) mezi sporťákem a golfkama.
Logicky mě napadlo, že asi ve velikosti sedačky ale co jsem tak koukala, některé golfky jsou tak malé, že bych malou snad ani nedonutila aby tam zůstala sedět. Chci vás tedy poprosit, jestli mi můžete poradit výběrem kočárku. Vzhledem k tomu, že chci spojenou rukojeť, preferovala bych sporťáček.
Hlavní kritéria jsou: Určitě aby byl dobře odpružený
Váha do 10Kg, čím míň, tím líp
Možná přehazovací rukojeť nebo sedačka
Aby měl polohovatelné opěrky, min 3 polohy u obou
Pokud možno, aby se do něj vešlo i větší dítě, malé je rok a čtvrt ale vypadá tak na rok a půl.
Předem moc děkuju za vaše tipy a názory ![]()