Sranda v rodině

Napsat příspěvek
Velikost písma:
160
3.1.21 12:35
@Galitea píše:
Nejsou ty vase seznamy darku trosku neskromne? Jsou tam i mensi veci? Treba si to ne kazdy muze dovolit, ale nechce prijit s prazdnou.To ja jen tak, kdyz ctu to “bunda za 5000” vs. “nejaky lidl”.

Zrusit darky neni jednostranna iniciativa. Dohodnete se, vy nic nekoupite a oni stejne ano(odzkouseno s vicero duchodci). Takze se snazite minimalizovat pocet darku pitomosti tim, ze date seznam. Ktery je v pripade zakladetlky stejne ignorovan, takze nezbyva nic nez to mit na haku. Na druhou stranu pokud babicka chce kota packoweho z vietnamske trznice, tak ji ho proboha dejte, byt mate opravneny pocit, ze je to ta nejvetsi debilita na svete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
3.1.21 12:37
@OldaJ píše:
Zrusit darky neni jednostranna iniciativa. Dohodnete se, vy nic nekoupite a oni stejne ano(odzkouseno s vicero duchodci). Takze se snazite minimalizovat pocet darku pitomosti tim, ze date seznam. Ktery je v pripade zakladetlky stejne ignorovan, takze nezbyva nic nez to mit na haku. Na druhou stranu pokud babicka chce kota packoweho z vietnamske trznice, tak ji ho proboha dejte, byt mate opravneny pocit, ze je to ta nejvetsi debilita na svete.

Duchodci nebudou neco hledat podle seznamu a obihat obchody. S eshopy vetsinou neumi. Bud bych rekla ze ten darecek koupim a muzou mi na nej prispet, nebo reknu at nic nenosi. A hlavne budu vdecna i za putovni darek, u duchodcu to fakt neresim. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
3.1.21 12:39

S tetičkama se nestýkáme, babičky my s manželem už nemáme - vyřízeno. Se sestrou dáváme dárky jen dětem, sobě ne, nechcem si přidělávat starosti. Dávám našim a manželovi plus tedy dětem v rodině, manžel řeší svou stranu. Tchyně mi pokaždý dá nějakou blbost, poděkuju, založím/prodám/daruju dál, je to marný. Stokrát si můžu přát, stejně vybere něco jinýho. Hážu za hlavu, mám ji ráda i s těmahle výstřelkama :) rady nevím, když maj někdy naše matky záchvat a snaží se nás dovychovat tak to s manželem láskyplně pouštíme jedním uchem tam, druhým ven :mrgreen: moc to hrotíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
3.1.21 12:49

Babičky ani dědy už dávno nemám. Mamka nám vždy chce přilepšit, posílá tedy finance. Tchýně se neobtěžuje, vlastně jí dáváme peníze my.
A taťka? Tak ten koncem roku zemřel, takže jsme se s ním loučili.
A kde máš nemoderní povlečení a utěrky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
3.1.21 12:50

@Galitea tak kdyz se mrknu na rodice, tchanovce a vsechny stryce a tety co se s nama stykaji, tak vidim rozpeti lidi ve veku 64-77 let, tretina z nich vyucena. Vsichni s pc pracuji, email maji a na alze si objednaji, vetsina z nich smartphone pouziva vic jak PC. Dnesni duchodci uz byly nuceni v praci s pocitacem pracovat, internet v domacnostech zacal po roce 2000. Bavme se o normalnich lidech. A kdyz uz jsou na tom takto, ze technologie ignoruji tak muzete poslat postou psany seznam. Ale stejne to nepomuze, ani to co pisete. Stejne koupi navic nejakou fičovinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
3.1.21 12:50

Jooo, to znam.. Kdyz potrebuji vazne poradit, reknou mi „tak to si holcicko musis rozhodnout sama, to my ti rict nemuzem“ ale z 99% hučí do vseho a extra do veci, na ktere se jich nikdo neptaaaal!!! :roll: Neudelas s tim nic a na navstevy se obrň trpelivosti… Ne kazdy ma ten dar „jednim uchem dovnitr druhym ven“..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
3.1.21 12:54
@OldaJ píše:
@Galitea tak kdyz se mrknu na rodice, tchanovce a vsechny stryce a tety co se s nama stykaji, tak vidim rozpeti lidi ve veku 64-77 let, tretina z nich vyucena. Vsichni s pc pracuji, email maji a na alze si objednaji, vetsina z nich smartphone pouziva vic jak PC. Dnesni duchodci uz byly nuceni v praci s pocitacem pracovat, internet v domacnostech zacal po roce 2000. Bavme se o normalnich lidech. A kdyz uz jsou na tom takto, ze technologie ignoruji tak muzete poslat postou psany seznam. Ale stejne to nepomuze, ani to co pisete. Stejne koupi navic nejakou fičovinu

Zajimave, ja kdyz se podivam kolem sebe, tak ve veku nad 70 nemaji ani telefon s internetem :lol: Ale to nevadi, nechci se dohadovat, co je normalnejsi.
Tak at koupi navic nejakou hnupinu, to je snad jedno :nevim: Ze to nekdo vubec resi… me by nenapadlo to nekomu vycitat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
3.1.21 13:01
@Anonymní píše: .Já z toho mám srandu. Ale tohle ještě před půl rokem nedělali a bojim se, aby se nejednalo o začátek stařecké demence nebo něčeho podobného :,(.

A děti máte? Protože já úplně silim, když děti dostanou hromadu kravin, nevkusných a věkově nevhodných dárků. Dětem se ale libi a vyhodit ani prodat to nemůžeš, ještě když to přinesl Ježíšek. Výborný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
3.1.21 13:03

Rekla bych jim at drzej papulu a staraj se o svý :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
3.1.21 13:03
@jita22 píše:
A děti máte? Protože já úplně silim, když děti dostanou hromadu kravin, nevkusných a věkově nevhodných dárků. Dětem se ale libi a vyhodit ani prodat to nemůžeš, ještě když to přinesl Ježíšek. Výborný.

A je to tak hrozne, kdyz se detem libi? Nema to byt predevsim o nich? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
3.1.21 13:07
@Galitea píše:
A je to tak hrozne, kdyz se detem libi? Nema to byt predevsim o nich? :nevim:

Je. Je toho hrozně, není to kam dát, dětem se to sice líbí, ale nedá se to vhodně použít nebo je z toho akorát bordel v bytě nebo protože to je věkově nevhodný, je to akorát práce pro mě, místo zábava pro děti. Bohužel ti nemůžu dát konkrétní příklady, nechci aby mě tu někdo poznal. Ne že bych se styděla že pomlouvam, ale nechci aby si někdo můj nick spojil se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
3.1.21 13:07
@jita22 píše:

Ale hlavni prece je, ze se libi detem, kdyz jsou to darky pro ne. Tobe se libit nemusi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
3.1.21 13:08

Holka, jednou ti to bude chybět. Já své prarodiče dávno nemám. Manželův dědeček s námi na vánoce byl vzhledem ke zdravotnímu stavu zřejmě naposledy a ty šíleně klouzavé bačkory od Vietnamců, co každý rok dostávám, používáme na „lední hokej“ v obýváku. Děti dostaly povlečení, radovaly se. Až doma se syn rozbrečel, že se mu vůbec nelíbí :lol: Povlékli jsme náhradní peřiny, udělali fotky „tvrdě spících“ dětí a spokojenost na všech stranách. Povlečení zůstane pro návštěvy.

A jak se bránit nevyžádaným radám? Začala jsem to některým dělat taky a najednou mám klid :lol: :lol: Někdy je opravdu nejlepší nastavit zrcadlo. A od těch nejstarších členů rodiny je přijímám (ač většinou neaplikuji), protože mnohdy si připadají tak zbyteční a na obtíž. Někdy se ptám aniž bych radu potřebovala. Jen aby věděli, že je pořád budeme potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
3.1.21 13:08
@jita22 píše:
Je. Je toho hrozně, není to kam dát, dětem se to sice líbí, ale nedá se to vhodně použít nebo je z toho akorát bordel v bytě nebo protože to je věkově nevhodný, je to akorát práce pro mě, místo zábava pro děti. Bohužel ti nemůžu dát konkrétní příklady, nechci aby mě tu někdo poznal. Ne že bych se styděla že pomlouvam, ale nechci aby si někdo můj nick spojil se mnou.

Chapu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
3.1.21 13:09
@cecetka píše:
Ale hlavni prece je, ze se libi detem, kdyz jsou to darky pro ne. Tobe se libit nemusi :nevim:

Hm, děti jsou malé a líbí se jim každá blbost - asi geny po některých předcích. A byt není nafukovací a když dostanou nekolik velkých tašek kravin, tak mi to fakt vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová