Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tvoje problémy a Rotchildovy peníze.. Jednou budeš přesně na tohle se slzou v oku vzpomínat až se u stromečku nesejdete všichni. Dárky zrušte nebo to rozdej potřebným nebo dárky prodej a buď ráda, že máš kolem sebe lidi, kteří tě chtějí obdarovat, i když se ti netrefí do vkusu.
Tak na tohle radu asi nemám. Nic podobnýho se mi neděje. Pochybuju, že by někdo chtěl rozhodovat, co bude nosit na sobě můj muž, nebo jak bych měla přestěhovat svůj byt. To by si ke mně vážně nikdo nedovolil. A to mám matku manipulativni psychopatku. Obávám se, že budeš muset zapracovat na sobě. Evidentně ze sebe vyzařuješ pochybnosti a neschopnost( nemyslím to zle) a proto se ti do toho ostatní montuji a rozhodují za tebe. A dárky neřeším a co se mi nehodí nebo nelíbí, to pošlu dál a jsem ráda, že to nakonec udělá radost. Ale je pravda, že když se mně někdo zeptá, kde mám dárek, řeknu že se mi nehodil, proč se mi nehodil a že jsem ho poslala dál. Chvilku je kyseláč a pak mám klid.
@Anonymní píše:
Holky jak bojujete když vás poučuje rodina a neustále dává nevyžádané rady?.
Po vánocích se tomu už jenom musím smát. Ačkoliv si celá rodina píšeme seznam dárků, od poloviny lidí jsem dostala ručníky, povlečení, utěrky, kterých mám milion a jsou v barvach, které se mi nehodí a plno lapačů prachu, které nesnáším.
Tetičky poučovali jak a co mám vařit, snidat, obědvat, večeřet, jak si mám doma přestěhovat nábytek apod. Asi se v důchodu moc nudí. Babička nám místo dárků na kterých jsme se domluvili dala plno lapačů, už jsme je obratem prodali. To stejné kdysi dělala snaše, mé matce, ale ta jakož to neodolna má její věci ve skříních dodnes a před návštěvou pověsí její záclony, použije její povlečení, vytáhne všechny dekorace. Rodiče mě neustále poučují jak mám žít, kde mám pracovat, jak mám šetřit, co kupovat. Matka se mě neustále ptá kde jsem si koupila oblečení, ať ji koupím stejné, do toho mě všude pomlouvá že chodím oblékaná jako bezdomovec. Babička i matka nás neustále zásobují oblečením, které se nosilo před sto lety a diví se že tak nádherné oblečení vyhazujeme do kontejneru. Minulý týden jsme byly u rodičů, prý proč chci manželovi ke kulatinam koupit samé zbytečnosti (které využije a o které mě sám poprosil) a že mu raději koupí bundu, protože ta jeho už je nemoderní a stará deset let. On má dva roky starou, značkovou bundu za 5 000 a ona mu chce koupit bundu, která se mu nelíbí v řetězci podobnému Lidlu za 400,– Kč. Vysvětlení nepomáhá.
Ještě před půl rokem se s rodinou dalo normálně bavit. Asi jim leze na mozek koronavirus nebo se jedná o počínající stařecké demence.
Pojďte mě uklidnit že naše rodina není jediná na hlavu.
dik ![]()
@Galitea píše:
U nas i v sirsim okoli maji dokonce ty telefony s velkymi tlacitky a deda mi vola jeste vnoci, ze neco nechtene zmackl.
Neumim si moc predstavit, ze by nekde surfovali na netu a hledali eshop s nejlepsi cenou uvedeneho zbozi
Tak můj děda (80) má tablet s internetem a tam si čte zprávy a zboží vyhledává na heurece. Naučil se to sám, občas potřebuje něco poradit, tak se nás zeptá, když jsme na návštěvě. Nejdřív si to psal, teď už pár let nepotřebuje. Přitom za celý život měl pc jen s DOSem a jinak nic, je to úplně běžný důchodce. Zvládá i smarrphone, i když starší typ, takový jednodušší. Není to zas taková sci-fi
nicméně dárky neshání, tráví čas užitečnějším způsobem ![]()
Mě tohle dělá sice jen tchýně, ale stojí to za to
Tahá věci i od popelnic a když si je nevezmu, tak je schopna je propašovat do bytu a někde je tady schovat, dává dárky které někde vyhrabe, jsou špinavé a smrdí…pořád jí opakujeme, že nic nechceme, ale je to jak mluvit do dubu…dělá si všechno po svým a dělá to schválně a dělá to všem v rodině…