Srážející se voda na plastových oknech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65
4.1.16 09:15
@Pudloslava píše:
@mucyk jestli to zacalo az ted, tak to mate jeste docela dobre.

nejaky dalsi rady:
No jestli mate radiatory pod okny, tak vic topit. dodelat si domu rekuperaci.
vymenit okna, dat si trojskla s mezifoliema (4 komory)s hlinikovym rameckem a nejaky dokonaly ramy (casto je chyba, ze ty skla jsou moc mala a ten kovovy ramecek neni dostatecne ponoreny v tom plastovem vnejsim). Poridit si sluzku, ktera to bude otirat za tebe.

casem k tem oknum vynaleznou nejaky automaticky sterac a okap, nebo nejake male integrovane fukary

Trvá to už delší dobu, ale teď je to nějaké horší a vzhledem k tomu, že máme malé dítě to nechceme nechat jen tak - hlavně ty začínající plísně..
Bydlíme v paneláku, takže nějaká změna oken asi nepůjde :)
S tou služkou to nezní špatně :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
4.1.16 09:22

Mně se osvědčilo větrání - na cca 10 minut otevřu všechna okna v bytě (celá křídla, nejen ventilace) a nechám otevřené dveře do pokojů (když to jde) - nejlépe 2× denně. Mikroventilace nám nepomáhá vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
4.1.16 09:23

Máme stejný problém a ještě jsem neobjevila nic co by pomohlo, tak vyzkouším rady odtud.. ;) akorát používám savo proti plísním, to zabírá parádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
4.1.16 09:25
@juliettee píše:
Máme stejný problém a ještě jsem neobjevila nic co by pomohlo, tak vyzkouším rady odtud.. ;) akorát používám savo proti plísním, to zabírá parádně.

Jde to savo nějak hodně cítit? Ptám se, protože mě silné pachy či vůně dusí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
4.1.16 09:32

Plasťáky se nám potí jen trochu v ložnicích, stačí ráno vyvětrat. Horší jsou střešní okna, jsou to trojskla, dřevěná, drahá. Teče to pak po zdi dolu, takže taky čekám plíseň. Ale zatím naštěstí dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
4.1.16 09:33

@mucyk Savo je cítit na začátku (chlor, jak bazén, ale víc), za chvíli je to pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.16 09:46

Nestraste :lol: Mame nova plastova okna 5 dni :lol: Rosi se cca 5cm od spodu. Pred nimi jsme meli 60 let stara drevena okna takove ty dvojte, vetraly dokonale, kdyz venku foukal silny vitr tak nam to hybalo se zaclonou :lol: A meli jsme stejne celou plochu oken mokrou, kdyz mrzlo tak i 5mm vrstva ledu zevnitr pres cele sklo. :mrgreen: Savo bych se na panty bala, a aby nezezloutl i plastove ramy oken.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81490
4.1.16 09:53

Cokoli lokálních opatření neřeší problém- vysoká vlhkost která se sráží na přechodu zima-teplo. Teplotu venku neovlivníš. Takže musíš řešit vlhkost uvnitř. Větrat, topit, větrat topit. Větrat nejlíp průvanem, pár minut, krátce, co nejvíc intenzivně - všechny okna naráz dokořán, včetně dveří. Několikrát denně, pak zatopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.1.16 13:04
@Pipi 00 píše:
Plasťáky se nám potí jen trochu v ložnicích, stačí ráno vyvětrat. Horší jsou střešní okna, jsou to trojskla, dřevěná, drahá. Teče to pak po zdi dolu, takže taky čekám plíseň. Ale zatím naštěstí dobrý.

No, jestli vám to teče po zdech a ty máte dělaný ze sádroše, tak čekej víc, než jen plíseň. To jsem viděla v jednom bytě. Hrůza, co to nakonec udělalo 8o

• Citovat
  • Upravit
2889
4.1.16 13:13

@Tunrida No jsme tu sedm let a teče tam občas něco. Na rozhraní zeď sádroš. Zatím to neudělalo nic. Jen fakt nevím, co by měl člověk koupit za okna, aby to bylo suchý. Máme ze sousedů nejlepší, je to vidět, když je sníh, na našich je zdaleka nejdýl. Instalovaný jsou správně. Příbuznej staví pasivní dům, tak to chci vidět tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
4.1.16 13:17

Taky se trápíme.
Elektrický odvlhčovač, sušičku prádla, nic nesušit volně v bytě, nevětrat jen na mikro nebo ventilačku, ale naplno všechna okna dokořán na pár minut několikrát denně. Větrat, topit. Kolem oken natřít barvou, která je proti plísni. Je to boj. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.1.16 13:20

@Pipi 00 Hele střešní vůbec nevím. My jsme dělali podkroví v baráku u rodičů a to už je dost let zpátky. Vím, že plastový okna to nejsou, jsou to nějaký dřevěný a ty jsou úplně v klidu. Ale to je přesně to, jak už tady padlo no. Tak moc to těsní, až se ta voda sráží. Ale jestli toho není hodně a na zdech to po těch letech ještě vidět není, tak to u vás tak hrozný nebude. To bys poznala, kdybyste tam měli to, co mám na mysli já :lol:

• Citovat
  • Upravit
2889
4.1.16 13:26

@Tunrida To ne, tady je to v pohodě, nebyla tam ještě ani plíseň. Ráno mokrý, večer už sucho. Ale štve mě to. Je to taky tím, že v těch ložnicích netopíme, jen minimálně nebo přes den otevřenejma dveřma a jak v noci zadejcháme, je to jasný. Ale neni tam extra zima, tak 19 st. Svislý okna máme v pohodě a to i bez topení, normální plastový dvojskla, asi ne ty nejlevnější, ale nic extra. Je tam maximálně něco trošku dole a po vyvětrání je to pryč. Střešní jsou Veluxy trojskla, tak nechápu, no nic. Příbuznej do toho dělá, tak ho asi pozvu pro zajímavost s termokamerou, to se hned ukáže, kde máme co zprasený. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.16 15:38

Také mám orosená okna. Vždycky jsem si myslela, že je to nekvalitními okny. Když rekonstruovali náš panelák, tak se povídalo, že to bylo ošizené. Firma již dávno neexistuje. Navíc okenář říkal, že to jsou šmejdy okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
6.1.16 08:15

@Zabatko Přiznám se, že máme stěny bílé kolem oken a když se vytvoří plíseň, líčíme trochu vápnem. Pomáhá to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný