Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ale pokud by mělo být mimi v pořádku tak už tam příští týden být musí patrná. Je to tak?
Někdo viděl srdíčko i dýl. Záleží kdy byla ovulace- těhotenství nemusí být tak staré jak se to vypočítá podle menstruace. I na ultrazvuku- stačí méně kvalitní utz a zas jde huř vidět.
Kdyby nebylo příští týden vidět ale pludek vyrost, tak bych ještě čekala ![]()
Ahoj,neboj se,příště už to bude určitě v pohodě.Srdíčko začíná bít kolem 7 až 8 týdne.Já ho měla vidět nekdy 7+0.
A kolik mělo mimi mm,já měla 7 mm.Víš přesně,že jsi 6+4?U mě je to podle poslední MS a podle UTZ skoro o tři týdny jinak.
Od 6 týdne by měl být určitě vidět, ale jak píšou ostatní, nejčastěji se jedná o mladší těhotensví i při pravidelné menstruaci a pravideslném cyklu ovulace může nastat dříve, takže kontrolní ultrazvuk už jistě srdeční akci potvrdí
![]()
napsala jsem blbost
, omlouvám se , samozřejmě se jedná pak o pozdější ovulaci, takže příští týden, tam bude na 100%
Já ji měla v 7+2 (a ovulaci pozdější nebyla) Takže času určitě dost ![]()
No právě, že bylo i hodně malinktý 2,7 mm. Ve zprávě stojí „naznačený embrionální pol“ i ta paní doktorka říkala, že je hrozně malinkatý. No uvidím příští týden snad to bude O.K.
Jinak UZ byl určitě kvalitní byla jsem na ňom v jedný z největších porodnic v Praze. U prvního mi hned v 6+5 říkala dr. že srdíčko bije a je všechno v pořádku. Tak jsem z toho celá nesvá. A to jsem naopak byla v malý okresní nemocnici s tím míň kvalitním UZ.
Anonymní píše:
No právě, že bylo i hodně malinktý 2,7 mm. Ve zprávě stojí „naznačený embrionální pol“ i ta paní doktorka říkala, že je hrozně malinkatý. No uvidím příští týden snad to bude O.K.
Jinak UZ byl určitě kvalitní byla jsem na ňom v jedný z největších porodnic v Praze. U prvního mi hned v 6+5 říkala dr. že srdíčko bije a je všechno v pořádku. Tak jsem z toho celá nesvá. A to jsem naopak byla v malý okresní nemocnici s tím míň kvalitním UZ.
Embryjko muze byt mladsi. Zalezi kdy presne ovulujes nebo jestli mas prav. MS a jak dlouho. Ja sla k MUDr., kdyz jsem mela byt v 8 tt podle posledni MS a na UTZ byl 5tt, doktorka mi rekla, ze jde o zamlkle tehu, bohuzel byla trosku laxni, no a za tyden tam bimbalo srdicko jako zvon a ted uz jsem 28 tt. Takze to muze byt tvuj pripad. Navic svagrove ted rekli to same a ve st. ma jit na KO , tak jsem zvedava.
Ahoj, já byla na UZ přesně 5 týdnů od početí, takže nějaký 7-8tt a ještě vidět nebylo. Gyndr. po něm ani nepátral a na mojí otázku, jestli je vidět, odpověděl, že je ještě moc brzo a ať si užívám těhotenství a neplaším. A to jdu na další kontrolu až za měsíc!! Takže neboj ![]()
já měla na začátku těhu nějaký potíže a srdíčko se ukázalo až 9 tt, buď v klidu… další poradnu budeš mít tak za 2 týdny a to už bude ![]()
No tak po týdnu pořád nic. Další kontrola za 14 dní. Tam kam chodím ke zprávě z ultrazvuku dávají i takový grafy a tam je celková velikost plodu. Moje embryiko je i hodně menší, než by mělo být. Bud´je to opravdu ta pozdější ovulace, což se mi zdá u mě divný. Nebo je něco špatně a začínám se bát, že spíš ta druhá varianta je asi pravděpodobnější
.
já měla až do 16 tt miminko menší o dva týdny, nechci ti dávat falešnou naději ale na prvním utz mi dr. řekla že jsem těhu 5+3 což jakž takž odpovídalo, za týden a půl, mi řekla že je něco špatně, není srdeční akce a mimčo tam není vidět jen jakýsi kulatý útvat, říkala že to zřejmě bude mola (což v horším případě může i metastázovat) byla jsem naprosto zničená, za dalších 6 dní najednou bylo srdíčko a malinký plůdek který byl ovšem asi o dva týdny menší než by měl být. Oplakali jsme si to doma všichni teď končím první polovinu a zatím je vše OK.
Nechci ti říkat že to bude v pořádku, první těhu mi zkončilo zamlklým potratem a na začátku druhého to vypdalo zle, ale naděje je vždycky… držím palce, napiš jak si dopadla
Ahoj včera jsem byla UZ, bylo to 6+4 a na miminku ještě nebyla vidět srdeční akce. Ptala jsem Dr. a ta říkala, že ještě vidět být nemusí, mám z toho divný pocit. Máte s tím některá maminka zkušenost je to opravdu normální? Na kontrolu jdu za týden.