Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V listopadu letíme s manželem na Srí lanku a tím že jsem nikdy nebyla až tak daleko tak potřebuji poradit od někoho kdo už to má za sebou.. Tak kdyby se našla nějáká dobrá duše byla bych moc ráda. Hlavně mě zajímá očkování
Předem děkuji
Na srí lance byl můj taťka a měl myslím naočkovaný tyfus, žloutenku a s sebou antimalarika. ale úplně nejlepší bude, když si zavoláš do očkovacího centra a domluvíš se přímo s nimi. akorát jestli letíte už v listopadu, tak nevím, jestli ta očkování zvládnete v nějakém rozumném schématu. myslím, že je doporučovali absolvovat alespoň 3 týdny před odletem. ale možná kecám, už si to moc nepamatuju…
Ja se nechavala ockovat na zloutenku typu A a brisni tyfus.. ten musis mit naockovany 14 dni predem a zloutenku 7 dni predem.
Zakladatelko taky zalezi na tom, jak to mate naplanovane.. jestli letite s kufrem do nejakeho plazoveho strediska, tak ockovat nemusite.
Je tak to jsem ani nečekala že někdo napíše
no letíme koncem listopadu a pořád nad tím očkováním uvažuju (ale nechce se mi do něho) a když neplánuju nějáké velké výlety do přírody tak by to mělo být ok ne? A jaké jste sebou braly prášky? A kdo tam teda byl máte doporučení co stojí za to vidět?
@vervik
No tak brisni tyfus neni o prirode, ale o potravinach a vode.. muzes ho tam chytnout z jakehokoliv jidla. Ja tam skoro chcipla po konzumaci jednoho jidla v normalni restauraci, takze jsem rada, ze jsem ockovana.
Kam presne jedete? My leteli bez cestovky jen s batohem a procestovali pulku zeme.
Jj s kufrem, chceme surfovat a podobné věci ale jsme akční, tak nevím jestli nám nerupne v hlavě a nebudeme chtít vidět přírodu..
Žloutenku doporučuji píchnout dříve, je totiž po ní velká svalová slabost, několikadenní. Antimalarika jen na doporučení lékaře, je to záhul pro tělo. V turistických centrech je potřebovat nebudete.Zase pro sichr bych vezla kakáčový léky, i když je to taky kus od kusu. Zanzibar jsem měla běhavý ( a nebyla jsem sama), o kus nedaleko v Keni zase obráceně. Thajsko vždy zcela bez problémů a uliční strava.
Každopádně si to užij, cestování je nádhera.
Ty jo, já nevím, my byli klasika, oni tam vesměs všude domorodci nabízejí výlety, a stojí to za to národní park Yala, Candy, sloní farma, tam je toho k vidění, nebrala bych to přes cestovku, spoustu místních to nabízí za polovinu. Vezmi s sebou dárky, tužky, papry, pastelky, propisky, pokud vyjedete z hotelu, rozdáte toho velké množství, my takhle rozdali komplet celé kapesné, ve vnitrozemí je to fakt bída s nouzí, ale příroda je nádherná, čajové plantáže, tam jsme nakoupili čaje na rok dopředu.
No já se strašně těším
Jen jsem nikde tak daleko nebyla tak stresuju ![]()
All inclusive je na Sri lanku škoda, nejlepší je se nevázat a projet ostrov s baťohem.
Měla jsem naočkovanou žloutenku a tyfus. Antimalarika jsme nakonec nebrali a neberou si je s sebou ani rodiče a ti tam prakticky žijou ![]()