Poradna duly
Jana Čurdová
A od 7 měsíců vyleze schody do prvního patra a od 9 je sám sleze ![]()
Sylvus píše:Už ví, co je to balón, hezky ho najde, ukáze v jedné knížce pejska.
Hmm, tak to u nás fakt nehrozí. Já myslím, že Honzík ani neví, kdo je máma, natož balón nebo něco v knížce (tu tak maximálně okouše). ![]()
Jé, tak to je něco s těma schodama! To mě ani nenapadlo pustit ho na schody. Já se tak nějak bojím, že by hned spadl až dolů
. Čaj mi pije tak měsíc. Předtím taky nechtěl, chvíli mu to trvalo. Musela jsem mu na flašku koupit latexovej placatej dudák. Ale už pije skvěle. Jen mě trochu mrzí, že už se sám odstavil. Sice jsem už chtěla odstavovat, kojila jsem jen ráno a večer, nebo jen ráno. Ale skončit jsem chtěla, až by uměl pít UM. On je jedlík, vždy vše snědl, proto mě zarazilo, že UM nee. Ale prý je to dost časté u dlouho kojených dětí… Jo kdyby nejedl a chtěl jen kojit, to bych se taky tolik neděsila, ale když nechtěl nic jen čaj, to mě zaráželo. Ale snad už dobrý, ťuk ťuk. Když jsme začali přkrmovat, tak mi k obědu jedl tak 400g, to si nevymýšlím, jinak plakal hlady a musela jsem dokojit. I po sváče jsem kojila. Teď už se nějak srovnal a jí „běžně“. Ale je to takovej hubeňour. Nemá po kom být macek, ale pak mi nikdo nevěřil, že tolik sní ![]()
Ahoj Inge, škoda, že se vám víkend zkrátil ![]()
Silvus (doufám, že to píšu správně), ani nevíš, jak jsem ráda, že tu vidim novou duši. Vítej a choď častěji ![]()
Ve čtvrtek jsme měli oslavu narozenin. Začínala v 5 a jako naschvál Nikola měla v 5 hodin teplotu 39,1 - takže si představte ten mejdan
Teploty máme do dneška, doktor neřekl nic specifickýho, jen že mám srážet teploty a kdyby to nepřešlo, dorazit v pondělí s ranní močí. Už se těšim, až jí budu odebírat.
Silvus, koukám, že Daneček je pěknej šikula. Já měla termín 24.8., ale plodovka mi praskla už 3.8 a Nikolka vykoukla 4.
Čaj nepije, dávám jí jablečnej mošt - ředim 40 moštu a 100 - 120 vody.
Ahoj Isis,
to jsem ráda, že mě tu ráda vidíš
. Jo, ráda bych chodila častěji, ale ne vždy mi to prcek dovolí
. Dája se mi vždycky sápe k PC, všechno tu mačká, tak raději odejdu
. Odpolko jsme nebyli doma, tak jsem tu až teď.
To mě mrzí s tou teplotou. Tak snad to spadne samo, abyste v pondělí nikam nemuseli. ![]()
Já měla termín 5.9. Ale 27.8. jsem byla na běžné prohlídce a doktorka řekla, že je vše v pořádku, že už bych mohla radit, no a odloupla mě. ![]()
A porodila jsem tu noc.
to znám, jakmile sem zasednu, mám tu asistentku, která se sápe po klávesnici ![]()
volala jsem na pohotovost a dr. mi tam řekla, že je to 3. den, že mám vydržet do zítřka a pokud neklesnou, tak přijít. Pořád doufám, že zítra už bude dobrá. ![]()
Isis, tak ať vám ta horečka už konečně klesne. Kde máte nejbližší pohotovost? My v Motole, což mi přijde celkem OK.
Já měla TP 3.8. a od konce května mě doktorka strašila, že se jí to moc nelíbí a že by to mohlo přijít dříve - no a přenášela jsem 10 dní (Honzík se narodil o půlnoci mezi 11.8. a 12.8. - pan doktor mi řekl, že si můžu vybrat, které datum má napsat
)
Holky, uložte děti a pojďte si povídat. Manžel je pryč, mně se nechce nic dělat a Honzík už 10 minut spí.
Holky, jsem happy.........je večer a Nikolka nehoří…je jen trošičku teploučká. Spala kolem 6., takže teď je ještě vzhůru a hraje si. Já normálně radostí brečela ![]()
Inge, a kterej den si vybrala?
![]()
Bydlíme na Praze 3, pohotovost máme na Koněvce /jestli znáš/. Je to od nás asi 5 minut autem, takže dobrý. Ale jak to tak vypadá, nebude to třeba - jupíííííííííí
![]()
Řekla jsem, že je mi to fakt úplně jedno, že třeba 12. Zpětně ale oceňuju, že se mě pokoušel rozptýlit a dělal fory, aspoň jsem se nesoustředila jenom na ten porod ![]()
Tak ať vám ta teplotka už neleze, já obecně k těm pohotovostem moc velkou důvěru nemám.
Honzík dneska večer kňoural asi od půl sedmé, museli jsme ale čekat do půl osmé na antibiotika a pak se najednou probral a usnul až v 9. Doufám, že bude spát aspoň do půl sedmé, když je ta neděle. ![]()
Dala jsem na tvou radu a dala jí spát ![]()
Změřila jsem a má 36,8 - kéžby to vydrželo. Když nemá teplotu, dala jsem jí aspoň 100 ml mlíka.
Pohotovosti taky nemusim, ale sem jsem jenom zavolala, tak to mi nic neudělalo ![]()
Vy bydlíte někde na Praze 5, že máte nejblíž do Motola?
Bydlíme kousek na Prahou (Hostivice) a do Motola nám jezdí dokonce i přímý autobus (jezdila jsem s ním do poradny ![]()
Nikolka usne sama? To Honzík ani náhodou ![]()
Je tak naučená - dostane mlíko a jde do postýlky - neusne hned. Má tam hrací panýlek, tak si s nim hraje a pak usne. Ale neboj, idylka to neni, občas pěkně vyvádí.
Hostivice - to mi něco říká (což je u mě úspěch)
![]()
Docela ten rok utekl co? Včera jsem si ze sentimentu prohlížela fotky miminka a vedle mě stál čertík, co se sápal po klávesnici ![]()
Nikola už spí ve svym pokoji, teď jsme jí ale nastěhovali postýlku zpátky k nám do ložnice, abychom jí měli u sebe, kdyby něco.....
Uteklo to strašně rychle. Příští středu jedu za kamarádkou, která má 6týdenního chlapečka, tak si říkám, jestli ho ještě vůbec budu umět pochovat ![]()
Když dneska proti mně kráčel Honzík, tak jsem si říkala, že miminko to už asi opravdu není.