Poradna duly
Jana Čurdová
Mimulik blahopreji k devcatku a ze vse je OK ![]()
http://www.sirmi.ic.cz/deti/46.gif
Monikab dekuji za recept
jdu do obchudku a udelam ji…teda jestli najdu neco za ty piskoty
muzou to byt i ty dlouhe?Protoze ty nase normalni jsem tu nikdy nevidela ![]()
To my koupili byt i s vestavěnýma skříněma, ale s takovýma obyč, tak zatím jen koupím samolepící tapetu a až budou 2 platy, tak pořádné skříně. Vím od kámošek a sestry jaké to jsou pálky. A kam jdeš na ten UTZ? Držím palečky, ať to dobře dopadne. ![]()
MončoB jdu do Podolí. Na tom ve 13-tém týdnu jsem byla U Apolináře, ale posledně se mě doktor zeptal jestli už vím kde bych chtěla rodit a nejblíž to mám do Podolí, tak jsem řekla Podolí a on už mě poslal i na tenhle ultrazvuk do Podolí, tak uvidíme jaké to tam bude ![]()
Cinq , já myslím, že jo. Jen je třeba nalámej na půlky. Oni se teda jakoby rozmočí a jdou v pohodě krájet, ale nevím jak tyhle dlouhý. Jo, mě osobně nejvíc chutná s meruňkama a moje teta dává ty piškoty i na bok formy, ale já ne. To by mohly být pěkné ty dlouhé na výšku. Jo, po ztuhnutí klidně oddělej tu boční část formy, nerozpadne se to. Teda aspoň mě se to nestalo a to tam nemám ty „boční“ piškoty.
Ďakujem babulky. Uvidíme, nerada by som prckovi v brušku hovorila Karolínka či Alexandra a nakoniec to bude synáčik. Ale vecičky budem kupovať aj tak neutrálne. Pre istotu.
Cinq, opatruje sa, urob si dobrotu a šup ležať. Istota je istota. ![]()
Janey: na utz v Podolí jsem byla několikrát a připrav se na šílené čekání… poprvé jsem tam zkysla asi 2 hodiny a podruhé asi hodinu
Cinq: poslala jsem ti SZ receptík… a kdybys chtěla, napíšu ti recepis na tiramisu (akorát že tam jsou syrová vejce…)
Danielko to vypada taky dobre
taky vyzkousim a udelam
a klidne posli i receptik na tiramisu…budu moc rada ![]()
Vkládám co jsem poslala Cinq - ozkoušené kamarádkou a prý dokonalé
Dort s rybízem (nepečený)
základ:
1 velký sáček dětských piškotů
400g rybízu (nebo jahod, borůvek, ostružin apod. ..nebo to namixovat, prostě podle chutiJ)
pokud si vybereme rybíz, pak je třeba ho osladit 250g pískového cukru
1/4 l mléka
2 lžíce rumu
krém:
1/4 l sladké smetany
30g vanilkového pudinku (prášek)
100g másla
1 žloutek
100g moučkového cukru
ovocný pudink:
1/8 l šťávy z ovoce
1/8 l vody
1/2 pudinkového prášku
postup: nejprve si připravíme potřebné množství rybízu a šťávy z něho (a rybíz osladíme). Pak si připravíme krém: smetanu spolu s pudink. práškem uvaříme. Když vznikne hustší krém, odstavíme ho a necháme vychladnout. Mezitím utřeme máslo, cukr a žloutek. Pak postupně vmícháváme krém (nedopustit, aby se na něm během chladnutí vytvořil škraloup).
Piškoty namáčíme do mléka s rumem a klademe je do dortové formy. Pomažeme je krémem, pokryjeme další vrstvou piškotů, opět krémem a tak pokračujeme (celkem 3 piškotové vrstvy) do spotřebování. Poslední vrstvou jsou piškoty, které poklademe rybízem a zalijeme ovocným pudinkem.
Ovocný pudink: šťávu z rybízu procedíme a zředíme ji vodou. V této zředěné šťávě rozšleháme pudinkový prášek, uvaříme ho a částečně vychladlým poléváme ovoce.
Místo krému se dá použít i jednoduchý vanilkový pudink. Efekt to má stejný, to mám vyzkoušené
tak tiramisu vložím zítra, protože si zaboha nevzpomenu kolik vajec ![]()
ach ta těhu demence ![]()
DanielkoT cože?
A to i když jsem objednaná na určitou hodinu? A jaké to tam je? Vysvětlí mi všechno co budou prohlížet? U Apolináře to totiž vzal tak hopem, že mě to až mrzelo ![]()
Jeeej, vyzerá to super, ale na troch miestach mám akési nezmyselnosti napísané, pri tom mlieku, smotane a puding. prášku. Aké sú tam množstvá? ![]()
Janey: ano ano, i když jsi objednaná na určitou hodinu…
Já jsem byla poprvé u doktorky (13tt), podruhé u doktora (20tt) - ležíš na lehátku a utz je promítané na televizi která stojí na skříni naproti tobě, takže to všechno hezky vidíš… pěkně mi všechno vysvětlili a ukázali, byla jsem spokojená - až na ten fakt, že po tom druhém utz jsem šla ke genetikovi a ten na mě vybalil „cosi“ na srdíčku miminka, o čemž mě ten utz doktor nic neřekl - nechci tě strašit, myslím že to bylo tím, že ten utz doktor to prostě považoval za něco, co se ukazuje celkem často… a když vše ostatní bylo OK tak považoval asi za zbytečné mi to říkat… (no a ten genetik mě pak vystresoval tím, že mi to skoro nevysvětlil, takže jsem nejvíc info našla na netu… a nakonec šla na amc)
Takže, těš se, bude to příjemný, a jsou tam, i přes ten šílený nával, docela v klidu a nespěchají
A fotka, kterou udělají, je za 100,–
Cinq
Jedno rychlé studentské tiramisu… Mňam hned bych si ho dala… ![]()
1 tvaroh měkký 250g
1 smetana ke šlehání 250ml
skořice dle chuti
cukr moučka dle chuti
piškoty
instatní káva
kakao
Tvaroh smíchat s cukrem a se skořicí. Smetanu ušlehat do tuha, smíchat s tvarohem. Piškoty máčet v horké kávě.Prokládat s krémem do skleniček nebo misky. Navrh posypat kakaem (já používám granko) a dát stuhnout. Je to vynikající…
Kávy je tam minimum,takže to neublíží.
Teda holky, úplně když to čtu, tak bych si taky dala něco dobrého, tak to asi dnes večer vyřeším nějakou mňamkou v pizzerii.
Třeba pravým italským tiramisu, už se těším.
Tak já dnes končím, zítra na vás zase mrknu a holčinky nebojte, všechno bude dobré.
S tím velkým utz mě trochu matete, protože mě ho dělal jenom můj doktor na svém standardním utz, ale povídal všechno, tak asi to tak má být…
Mějte se moc krásně a pozdravujte mimísky. papa S.