Srpen 2007

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3006
5.2.07 21:17

Chci Vám dát tip- Co čekat v radostém očekávání :knížka o těhu a kojení. Diskuze běží v Těhotenství…Já si ji pořídila a jsem nadšená, našla jsem zatím odpovědi na všechno, co mne trápilo a zajímalo. Stojí zhruba 400kč-já ji koupila z druhé ruky za 180kc. :wink: Je fakt SUPER.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
6.2.07 09:07

ahoj srpnovky :D
Evikule,tuto knížku nemám,ale koupila jsi ji fakt dobře,za ty prachy :lol:
Mě přinesl ježíšek knížku TĚHOTENSTVÍ,POROD,ŠESTINEDĚLÍ je to taky super knížka,přečetla jsem ji během svátků a pořád se k ní vracím.
Jinak jí jsem si min. týden už koupila jedny těhu rifle(super sedí)myslím že tak za 14 dnů už v nich vyrazím do ulic :D teď jsou ještě volné,jo a taky jsem neodolala a koupila nějaké bodíčka v CaA za 60kč kus,no nekupte to!! :)
Vše mám v albu tak kuknite
http://www.modrykonik.cz/album/album.php?…
No a co jak se jinak máte?Já mám dneska kontrolu,sice až odpoledne,pak sem písnu jak jsem dopadla :roll:
Tak se zatím mějte papa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
6.2.07 09:41

SRPEN 2007

JankaR(13.5.1977/Hodonin/V)15+0
Lucošek( 25.3/beran/u jičína/)14+3
andiska(28.11.1981/Brighton/V)14+1
Dalmatinka (26.1.1983/Plzeň/Vodnář/S) 14+0
Radulka (r.75/vodnář/Praha/V) 13+3
sedma(blíženec/31.05 1978/Trutnov)13+3
Mispulin(29let/praha)11+0
Evikule(25.2.1982/Usti nad Orlici/ryba/V)11+4
Mispulin(29let/praha)11+1
Klaudule(1979/byk/praha/)11+0
Lenulinda(15.61984/Brno/S)11+1
Konstans(11.01.1983/Bulharsko/V)10+5
gabule(5.8.1980/Ostrava/V)10+2
iza(28let/Praha)
 Lucia1

Maminky

sedma-Robik 4 roky
gabule-Stepan 1 rok a 10 mesicu
Konstans-Konstantin 11 mesicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
6.2.07 15:59

ahoj holky,tak jsem doma a moc nadšená teda nejsu :(
Poprvé za těhu mi UTZ nedělal,takže fotečku nemám,mrzí měto,jen mě prohlédl,a podle pohmatu je prý vše dobré,no moč myla taky dobrá,ale tlak spatný 140/95 moc vysoký,dostala jsem IVAX a v pátek znovu na tlak,jsem z toho docela vyděšená,nikdy jsem problémy s tlakem neměla 8O
Prý se to musí dostat dolu,jinak prý vysoký tlak ohrožuje jak mě tak mimčo,ach jo.....krev mi nebrali,prý se v pátek domluvíme.To je tak asi všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
6.2.07 16:19

Ahojky,
z toho si nic nedělej, většina doktorů ultrazvuk pokaždé nedělá.
S tím tlakem bych si taky nedělala starosti, to může být momentální. Já mám pokaždé nízký tlak, a někdy na podzim jsem se po cestě k doktorovi tak vytočila, protože jsem stála v zácpě asi hodinu a půl, že mi naměřili asi 150/95. Pak mi to zopakovali za půl hodinu a už to bylo v pořádku. Tak se nestresuj, to pak budeš mít ještě vyšší…
Držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
6.2.07 18:30

Ahoj Janko,
ten tlak se urcite leky podda…ale IVAX je firma-jaky mas konkretne lek? Hlavne bud v klidu, nestresuj se (lehke poradit-horsi provest)-to ti tlak akorat zvysi. V kazde lekarne by ti meli zadarmo zmerit tlak, pokud nemas tonometr doma. Tak bych se na tvem miste chodila kontrolovat (vzdy ve stejnou denni domu-klidne si hodnoty zapisuj). Vsechno bude fajn, neboj. Treba to byl nakonec jen momentalni vystrelek tlaku.
Ten „vynechany“ UTZ mne minule taky nastval-uz jsem o tom psala. Nejradsi bych mela UTZ doma-nejakou miniverzi. :lol: :lol: :lol: Na tom se asi shodneme. :wink:
Pohladte briska. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
6.2.07 19:59

janko stim tlakem si vubec hlavu nedelej,proto ze to za dva dny muze bejt uplne jinak.ja mela tlak jeste vetsi 150 na nevim a doktormi predepsal magnesium.tento stav trval asi 14 dni a tet mam tlak ukazkovej :! tlak se opravdu meni kazdym dnem.to vubec nic neni :wink: me se tocila hlava tak ze jsem skoro omdlivala a mela jsem s toho i bolesti hlavy :wink:
jinak vysoky tlak ohrozuje mimco jestlyze trva tento stav dllouho a myslim ze kdyby ti to trvalo dlouho tak by jsi to na sobe uz davno poznala :wink:
stim ultrazvukem je to blby :cry: .me dela ltrazvuk vzdycky.nechapu co poznaj jen pohmatem 8O :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
6.2.07 20:42

Pohmatem kontroluji, jestli je deloha velka, jak ma byt. Driv se vlastne nic jineho nedelalo.

Jinak jen zas na obranu nasich neUTZ doktoru. Cetla jsem, ze ponevadz miminka maji citlivy sluch, slysi UTZ jako piskani a vliv na mimi neni uplne jasny. Ne ze by byl skodlivy, ale moc se o tom vlastne nevi. Zadne studie vlivu UTZ na mimi nejsou nebo jen omezene.A tak asi proto ho nekteri doktori delaji jen parkrat za tehu.Pokud samozrejme nejsou zadne problemy, spineni a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
6.2.07 20:59

evi tak to je ale divny ze poznaj vse jen pohmatem.ja pri prvnim tehotenstvi tak v 12 tydnu jsem byla na kontrole a doktorka me taky prohlizela jen pohmatem a rekla ze je vse o.k.tyden na to jsem sla na ultrazvuk a zjistily ze mam v sobe mimco mrtve uz od 8 tydne ,takze deloha mi nerostla,tak nechapu proc to nepoznala :twisted: .jsem se pekne nasr..a :! no jeste ze uz mam noveho doktora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
7.2.07 09:16

Ahoj holky,díky za uklidnění :) už jsem se dneska z toho nějak vyspala a je mi líp,dneska se tu staví ségra a tlakoměr přiveze od našich,tak jse zvědavá co naměřím.
Jo ty kapky jsem fakt napsala blbě,už jsem na to přišla jmenují se SECATOXIN FORTE od ivaxu,teď je to už správně,je tam napsané že se mají užívat jen akutně v těhotenství po doporučení lékaře..... 8O
K tomu UTZ,je to fakt zajímavé,mám kamarádku co jde na svůj první UTZ až zítra a je stejně těhu jako my,asi bych se zbláznila,vždy má vyšetření jen pohmatem a prý není důvod na UTZ až teď v 16tt,asi bych se zbláznila,no holky já právě byla zvyklá že při každé kontrole vidím cvrčka,tak mě to zamrzelo,ale snad pan doktor ví co dělá.
Na to měření tlaku jdu zase v pátek,tak jsem zvědavá,půjdu pěkně pomalu,vycházkovým krokem,protože včera jsem doběhla (z domu tak 20min. cesty)a hned šla na řadu,možná to bylo i tím.....
Teď si udělám vycházku do hypernovy,mají nějaké kojenecké oblečky,docela kvalitní a za dobrou cenu,tak to jdu okouknout,zatím papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
7.2.07 09:56

Podle mých zkušeností dělá většina normálních doktorů ultrazvuk jen 3×-4× za těhotenství. Pokud máš nějakého soukromého doktora, kde se většinou platí nějaký paušál za těhotenství, tak ho dělají pokaždé. Já bych taky radši viděla mimi pokaždé, že je OK, ale zas věřím doktorovi, že ví co dělá. Pohmatem a vnitřním vyšetřením zjišťují stav děložního hrdla, kde se dá poznat třeba hrozící potrat nebo předčasný porod. Z UTZ to nepoznají.
Ty zamlklé potraty jsou prusvih, taky se toho starsne bojim ze se mimco treba prestane vyvijet, ale na druhou stranu clovek to musi brat tak, ze si priroda pomohla sama, rika se ze vetsinu potratu si telo samo naordinuje, protoze mimi bylo nejak postizene a stejne by to neprezilo.
Ale dost cernych myslenek, musime to brat pozitivne! Takže se držte a pohlaďte briska :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
7.2.07 11:37

Mispulin
Mám soukromého gynekologa,za UTZ jsem nikdy neplatila,dělal mi jich fakt dost,jak před těhu tak za těhu…ani se to nedá spočítat :)
Byla jsem v té hypernově,holky tam měli věcí na mimča,koupila jsem ještě nějaké bodíčka 100%bavlna,zavinovačku,i když na léto asi nebude moc potřeba,ale aspoŇ jednu chci mít :) a co tam bylo těhul nakupovat…neskutečné 8O snad každá ženská těhotná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
7.2.07 11:50

No to víš, rodí silné ročníky. Mě říkal můj doktor, že má každý týden min. jednu novou těhuli :-)
Jen se bojím, aby pak bylo místo v porodnici a nevím, kam budeme dávat děti do školky, už teď je to prý velký problém.
Já jsem zatím na mimčo nic nekoupila, nechci to zakřiknout, počkám ještě tak aspoň 2 měsíce.
Ale vím o několika výborných sekáčích, mají tam skoro nové věci většinou značkové a stojí to pár korun, tak to hodlám oběhnout a pak nakoupit do zásoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1070
7.2.07 12:45

Ahoj holky,
chodim take k soukromemu gynekologovi a platim si „balicek“ v tehotenstvi a mam neomezene mnozstvi ultrazvuku (v ramci poraden samozrejme :D a na ultrazvuk muzu pozvat celou rodinu :o) Taky bych si moc prala mit doma miniultrazvuk, ktery by mi vzdy vecer potvrdil, ze je vsechno v poradku.
Ja byla na kontrole v 10.tydnu pred dvema tydny. Ted musim jeste dva tydny pockat a jdu na kontrolu ve 14.tydnu. Uz se nemuzu dockat. Tak nejak citim, ze uz budu mit z poloviny vyhrano, az to do te doby preziju.
Holky, Prazandy, poradte, kam rodit? Ja pochazim z Hradce a vsechny moje kamaradky rodily jen v Podoli. Tak zatim asi taky uvazuju tam. I kdyz mi trochu vadi, ze je to takova velkovyrobna deti, ale zase si myslim, ze maji more zkusenosti. Co myslite?
Uz jste to rekli v praci? Ja zatim ne krome dvou nejblizsich kolegyn, ktere maji nakazano kmlcet. Sefovi bych to chtela rict po kontrole ve 14. tydnu.
Mejte se krasne a pohladte briska :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
7.2.07 13:02

Ahoj Klaudule,
myslím že větišna pražských porodnic je na dobré úrovni, mám hodně kamarádek které rodili v posledních dvou letech, většinou v Podolí nebo U Apolináře. Já zatím nejsem rozhodnutá na 100%, ale vidím to na Apolináře. Taky je prý na dobré úrovni Motol.
Jinak já jsme to v práci řekla už na začátku ledna, mám dost zodpovědnou pozici a pod sebou lidi, budu muset někoho za sebe najít a nebude to moc jednoduchý. Nechtěla jsem aby se to můj šéf dozvěděl od někoho jiného, tak jsem mu to radši řekla sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí