Srpen 2007

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11935
8.10.07 11:45

ahoj holky :) koukam jak to strasne leti a ditka maji uz kolem dvou mesicu (obcas i min ale proste jen koukam :))

Lenul, reakce na TBC je jen dokud nebude zahojena tak nebudou Misu ockovat dal… pokud si ale nejsi jista klidne k doktorce zabehni (Standovi se vytvoril po dvou mesicich vridek a ten pak prasknul a vse bylo ok)

Patsy, hexa je normalni injekce a na lzicku se nedava nic… a reakce by byt nemely, ale priprav se na to ze byt muzou (Standa mel ctyricitky), ale od doktorky vyfasujes urcite cipky…

a to rvani s tim ze nevite co jim je to trva u nas do ted… i kdyz Standa se spis vzteka ale nedomluvim se s nim jeste co poradne chce nebo nechce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
8.10.07 22:30

Holky copak se děje?Měli jsme dnes tu návštěvu,tak zas jen prolítám.. :-) ,ale bylo veselo a hned jsme si naplánovali společný babský víkend s dětma,jsou to kolegyně z práce,ještě z Brna,ale stále se scházíme,byly to super roky…
Jinak vše supr,ráno jsem muselaOndru i budit,aby jsme stihli odvést Robču do pul 9 do školky,bylo mi to uplně líto…
Enko myslím,že nějaké očkování jsme na lžičku měli,ale nevím jaké,Patsy ale ted si myslím,že bude jen injekce,protože by se lžičkou špatně podávalo miminkum,ale nějaký to očkování určo na lžičku je…jinak my měli reakci na očkování jen jednou,jinak klid…
Tak já pádím spát pááá…zítra…M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
9.10.07 08:50

Ahoj.

Tak co myslíte, že v ten pátek, jak jsem myslela, že zajdu za váma na pokec? Děti jsem obě sice uspala, ale když jsem k tomu sedla, nejel net. :twisted: :twisted: Jsem byla tak natěšená, a pak tak našvaná… včera se mi pro změnu nepodařilo Šimonka uspat vůbec, takže taky nic…

Přiznám se teda, že máme fakt každý den hooooodně nabitý program, takže i proto moc nechodím. Ale už se nám ty Šimonkovi noční děsy, co měl když jsem přijela z porodnice asi podařilo více méně odbourat. Heč. Ale musíme mu fakt věnovat kdejakou volnou minutku a vymýšlet daleko víc programu než když byl jen sám…aspoň 2× za den musí mít „velký program“ tedy plavání, cvičeníčko, cirkus, ZOO, parník, ježdění na poníkovi nebo výstavu vláčků, nějakou dětskou veřejnou akci nebo aspoň zajímavý nový výlet. Dopoledne na hřišti se mezi to nepočítá…

Apolenka je strašně hodná. Někdy trošku poplakává navečer, ale to je normální, jak jsou miminka už večer unavený. Včera jsme byli na kyčlích a máme jen párkrát za den tročku cvičit jeden cvik, ale jinak dobrý.

LIDUŠKO,tak ten srazík padnul? Do Vaňkovky já nemůžu. Jestli se tam sejdete kolem poledne, tak to už bude Šimonek hodně unavenej a asi by to tam zbořil.

Dneska jdu na kontrolu v šestinedělí, ale nevím, jestli jsem to ještě neměla odložit, protože mi stále cosi odchází. Jenže já nevím, jestli jsou to ještě nějaký očistky nebo třeba nějaký výtok či co to je… 8O 8O Po revizi po prvním porodu jsem to neměla…tak je mi to trochu divný tam jít :oops: :oops:

Tak já jdu chystat děti i sebe…to je vždycky na hodinu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
9.10.07 12:28

Ahojky všem…
Cibulko je tonáročný se dvěma co?A Šimonek je ještě k tomu mrnousek,to si nedovedu představit,mám aspon dopo čas když je ve školce a odpo je většinou venku nebo si hraje v pokojíčku,nebo je na pc,ale máš štěstí,že jste ve městě nevím co byste vymýšleli na vesnici jako my…do flétničky nechce,tak se chystám,že ho budu vozit do 10 km vzdáleného Hodonína,zkusím vyštracchat plavání jestli nějaký je a má přání nějaký výtvarný kroužek…jen se musí opravit naše autí,nebot jsem ho uvařila,prostě jsem si nevšimla,že svítí kontrolka a bylo to,doufám,že to je jen prasklý těsnění pod hlavou,jinak mě muž bude trápit žhavením lebky zvaný budík :oops:
Jinak u nás vše při starým,včera jsme se dobře bavili s těma mýma kamarádkama a domluvili jsme si společný víkend bez chapů jen s dětma…tak snad to vyjde…
Zatím papa…M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
9.10.07 12:58

Ahojky…

tak sem tady 2 dny nebyla a ani mi nedalo práci vás dočíst…no jo, věnujete se všichni těm svým dorbečkům.....to já taky…

Děcka se mi přestaly synchronizovat v poledním spánku, Niky spinká dopoledne a odpoledne když jde spát Ríša je čilá až moc na to abych si sedla k PC… :? .....ted odbíhám každejch 10 písmen do obýváku a dávám jí dudlíka, takže tenhle koment budu psát aspon hodinu a to kapučino předemnou už je studený jak psí čumák…chjo…

Cibulko teda smekám před tebou, páč to co píšeš, že musíš neustále vymýšlet Šimonkovi program, to bych asi moc dlouho neustála…prej" dopoledne na hřišti se nepočítá„.....no tak to asi Ríša opravdu není hyperaktivní ale jen rozmazlenej…páč jemu stačí dopoledne plastelína nebo vodovky nebo autíčko na dálkový ovládání nebo ted dělám jakejsi "vánoční“ úklid abych to do vánoc vše stihla, umývám komplet kuch. linku tím způsobem, že každej den umeju jednu skříňku, už jich mám 5 ze 7mi......to ho hrozně baví, vytírat regálky, vysávat je, vyndávat kastroly, minule ho hrozně nadchla rozsypaná čočka, tak se v ní rochnil (musely sme pak koupit novou… :) …a odpoledne stačí vycházka, pak přijede táta z práce, takže si s ním sedne tak na hodku k PC a hrajou nějaký dětský nebo jednoduchý hry (už umí plně ovládat autíčko ve hře Need for speed… :roll:(hra s rychlýma autama))…(jůůů ted sem napsala celej odstavec než si mě mladá zavolala, že zase vyplyvla dudyna… :lol: )

no kde sem to skončila......no prostě mu stačí jednoduchej denní program, s 2 pohádkama denně, jednou PC hrou, 2ma vycházkama mezi polňačky či na staveniště mezi bagry (dělají nám tady novou silnici)......

s tím srazíkem.....je to blbý, nejjednodušší (už zase dudlík) je ta Vaňkovka, i když zatím není přesně stanovenej čas ani přesný místo ve Vaňkovce, doufám že se ještě nějak domluvíme a aspon se potkáme, když už nic.....naléhala sem asi moc brzo…zkusím to zase příští měsíc…nebo kdy si nás to zase do tý poradny pozvou…třeba už to bude lepší, děcka budou větší atd.....(dudlík.....no nevím, vždycky k ní doběhnu, ona má v pusince vraženou ručičku, tak jí tam dám dudyna a je chvilku klid, jenže napíšu pár slova už je to tady nanovo, jedla před půl hodinou, možná je to 3/4 hodina, asi se chce chovat, takže už jen pár řádků a jdu k ní na stálo).....

Sedmi gratuluju ke křtinám…my nejsme křtění, naše děti taky ne, ale kdo ví…tcháni sou silně věřící (tchán začal až v době kdy se potkal s tchýní, to bylo Ríšovi cca 5 let, tak proto není křtěnej) a furt naléhají, že nás nechaj pokřtít všechny 4, jenže nám se do toho jako ateistům vůbec,ale vůbec nechce…(když chcu nasrat tchýni tak řeknu něco nevhodnýho o papežovi a mám zaručený, že se mnou nadosmrti nepromluví… :lol:)

Radulko ráda sem si přečetla koment od tebe po delší době…jen tak dál…

očkování na lžičku je proti obrně, Ríša už byl aspon 3×…jestli se nepletu…

Evi spotřebu plínek už za ty 3 měsíce vůbec neodhadnu.....no ale chválím tě za látkovky…ať žije alespon trochu ekologie v naší diskuzi.....myslím že ještě taky Apolenka jede na látce ne????

jůůů až sem bez odbíhání k Nikolce kůli dudlíku.....tak jdu za ní…

páááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
9.10.07 13:55

Ano Liduško je to proti obrně,dík za připomenutí a Ríša by mohl jít za pul roku aspon na dopo do školky,neplánujete něco takového?Máte tam vlastně školku,jsi myslím říkala,že je svátek,když se tam někdo narodí…
Holky snad se „jen“ věnujete dětem a neděje se vám nic hrozného…
zkusím ještě mmb,malý se zatím nehlásí…pááá M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
9.10.07 13:57

Jo a dnes máme 2 měsíční narozeninky jupí a taky Viktorek,tak přejeme vše nej :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2222
9.10.07 17:12

Ahojky,
tak se hlásím, že u nás vše O.K. Dnes jsme byli na prohlídku kyčlí a je všechno v naprostém pořádku. Jsem si oddychla.
A taky máme dneska dvouměsíčniny, spolu s Ondráškem. Takže my děkujeme za přáníčko pro nás a Ondráškovi přejeme taky vše nej nej :srdce: :huban:

Patsy, se máš, že Innuška už papká po 4 hodinách a spinká v noci tak dlouho. U nás se to taky trošku zlepšilo, ale o 7 hodinách spaní v noci si můžu nechat zdát.

Cibulko ahoooj!!! Dlouho jsi tu nebyla, ale snad to napravíš. No, i když já to napravuju už asi 2 měsíce a pořád to není nic moc :oops: :oops: :lol: Klobouk dolů, jak to zvládáš. Já bych měla hlavu úplně prázdnou, natož abych vymýšlela každý den nějaký program. Mě stačí ten můj malý raubíř.

No, tak mám po psaní, malý se zase vzbudil a řve jako kdyby ho na nože brali. A já asi netačila na skoro nikoho reagovat :-( :-(
Takže aspoň zdravím Lidušku, Sedmu, Evikulku a jejich poklady. Budu se snažit příště to dohnat. Tak pááá pádím kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
9.10.07 18:31

Viktorku a Ondrášku, všechno nejlepší!
http://sirmi.ic.cz/deti/32.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
10.10.07 11:24

Ahóóó :! :lol:
Taky přejeme Viktorkovi a Ondráškovi všechno nejlepší k mininarozeninkám
 http://www.sirmi.ic.cz/kralik/15.gif

Luci, ona se fakt budí na první noční kojení přesně po 6ti hodinách, ale to já rozhodně nespím! Nakojím naposled v sedm nebo osm a spát jdu kolem desáté, takže spím max. 4 hodiny, potom už se vzbudí cca za 4 hodiny, takže to naspím tak 3. Celkově je to pořád těch 7-8 za noc.
A zase si s ní užiju přes den, protože hodně brečí, nevím proč a nezabírá vůbec nic, až většinou usne :( Asi je nějaká přetažená nebo má depky, fakt nevím :( :(

Lidušku, tak z toho pátku u nás nic nebude, ségra se na mě vykašlala. Mrzí mě to, ale určtiě se někdy sejdeme! Až budou děti větší nebo jestli pojedete někdy do Rosic, tak se ozvi :!

Cibulko, taky smekám! Jsi v jednom kole a zvládáš občas napsat i sem :D

Hexavakcína je teda injekce, hm , chudák Innul :( Už jsem ji objednala na kontrolu injekce TBC, u nás se musí jezdit na plicní do nemocnice do Ivančic, za dalších 10 už jdeme na tříměsíční ko k dětské a za další 2 týdny na ko kyčlí ve 3,5 měsících. Nevíte, jestli je tato poslední, když jsou to pro nás jen preventivky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
10.10.07 11:39

ahojky,

takže dodatečně přeju klukům…Ondráškovi a Viktorkovi vše nej k dvouměsíčninám…

Patsy kontrola kyčlí v 3 měsících by měla být poslední jen v případě, že už bude mít Inna dorostlí jadýrka (nebo jak tomu říkají), Ríša je ve 3 měsících neměl úplně dorostlí, plínku navíc nenosil, bylo vše ok, jen se Dr. chtěl přesvědčit, že sou dorostlí, takže další ko byla v 6ti měsících…

je to děsný, se zdravejma dětma furt někde u doktorů…si nedokážu představit mít nemocný dítě.....mě stačí ten záhul, že ted budu muset s Nikou do toho brna, v pondělí k dětské dr., tam se dozvím jestli mi jí už teda začnou očkovat, nebo s tím počkaj ještě měsíc a taky jak s naušničkama když nemá to TBC, pak taky na ty kyčle, dál s Ríšou k zubařce na preventivku, já musím na gyndu, páč mi zdřejmě injekce nevyhovuje, už aspon 14 dní ze mě jde nějakej hnědej výtok, jakoby stará krev, což by být nemělo......no prostě furt u doktorů… :roll:

Sedmi školku máme naplánovanou (je nejbližší v Tišnově, 8 km odsud), buďto od března (to má Ríša 3 roky), ale to nevím jestli mi ho vezmou, protože zápis je vždycky v dubnu a my sme letos nebyly, takže se může stát, že půjdeme až v dubnu na zápis a do školky ho vezmou až od září 2008.....no je to fuk, když su na mateřský, ale chtěla bych aby byl aspoň 1-2dny v týdnu mezi vrstevníkama…on to potřebuje jako sůl…

včera tady v Rohozcu na staveništi běhaly s kamoškou o 2 měsíce starší a kamošem co mu je 16 měsíců po uježděné hromadě hlíny, pak se vozily po zadku z hromady písku, no byl ve svým živlu…co taky furt jen s miminem a otravnou matkou že…

no tak dneska sem si i vypila teplý kapučino…poprvé po 3 dnech…Ríša usíná a Niky si hraje pod hrazdičkou a je potichu jak pěna…miláčci moji… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
10.10.07 11:45

Liduš, hotová rodinná idyla :lol: :lol: :lol:
Díky za info o kyčlích, snad už tam teda jdeme naposled :roll:
Taky mi gyndr. nabízela ty injekce, ale ty já moc nemusím (au au), užila jsem si jich v porodce až moc (kvůli bolestem po SC), klidně budu brát denně prášek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
10.10.07 11:57

http://www.gify.nou.cz/…bory/256.gif Maminky

sedma-Robik 4 roky
gabule-Stepan 2 roky a 5 mesicu
Lliduska-Ríšánek 2roky
cibulka-Šimonek

http://www.gify.nou.cz/…bory/139.gif Čestní hosté

lenak-adamek a čertiček v brisku
kat-ka-matysek,filipek,natálka v brisku
drobek //
Enka L-Staníček(29.8.2006) a mimisek v brisku

http://www.gify.nou.cz/…bory/133.gif style=„color: blue;“>7×(Matyášek,Tobiášek,Ládíček,2× Ondrášek, Viktorek, Mahirek)
http://www.gify.nou.cz/…bory/134.gif style=„color: orange;“>6×(Nikolka,Michaelka,Nelinka,Inna, Eliška, Apolenka)

http://sirmi.ic.cz/deti/38.gif Miminka

Liduska(1984/Brno/ryba/S)TP6.8 776 803 882

Nikolka-12.7v 8:10 2050gramu a 42cm, 6t - 3,77kg a 50cm

Patsy( 27.6.1984/Tetčice u Brna/rak)TP 30.7

Inna-27.7v 9:35 3150gramu a 49cm 6t - 4870g a 58cm

sedma(blíženec/31.05 1978/Hodonin) TP11.8 Ondřej-9.8 v 9hodin 3.35kg a 49cm

Lucošek( 25.31982/beran/u jičína/)TP4.8 Viktor - 9.8. v 19:10 4050g a 52cm 

Mispulin(20.1.1978/kozoroh/praha/V)TP13.8 Tobiášek - 13.8. v 11:05 4050g a 55 cm

Peťulka(19.8.1985/lev/liberec/S)TP9.8 Eliška - 12.8. v 5:40 ????g a ??cm

Radulka (r.75/vodnář/Praha/V)TP7.8 Ondřej - 14.8. v 17:53 3465g a 51cm

Dalmatinka(26.1.1983/Plzeň/Vodnář/S)TP6.8608 378 011 Matyášek - 15.8. v 14h 3400g a 49cm

Lenulinda(15.6.1984/Brno/S)TP23.8 Michaelka - 16.8. v 12:20 3250g a 50cm

andiska(28.11.1981/Brighton/V)TP6.8447789 742 801 Mahirek - 18.8. v 6:24 3910g a 50cm

cibulka(1977/lev/brno)TP 15.8 Apolenka - 21.8. v 12:00 4550g a 55cm

Evikule(25.2.1982/ryba/Usti nad Orlici/V)TP24.8 608 97 03 57 Ládíček - 25.8. v 14:43 3200g a 49cm

Klaudule(1979/byk/Praha/)TP23.8 Nelinka - 2.9. v 18:06 3160g a 48cm

uz k nam nechodi :cry: (JankaR,swead,Lucia1,iza,konstans, Lenysek)[/barva][barva=darkred]
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
10.10.07 12:01

Dalmi tady ted není, tak sem si dovolila vložit seznámek a napadlo mě, žebysme mohly začít psát, kolik ti naši drobečkové měří, váží ted…nechala bych to na váhu v 6ti týdnech, pak 3 měsících, 6ti měsících a tak, nebo jestli chcete každej měsíc???? kažopádně u sebe sem to doplnila, tak jestli chcete napiště mi váhu drobečků v těch 6ti týdnech… a jak frekventovaný zapisování chcete…a jestli souhlasíte, jdu kojit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
10.10.07 12:04

Cibulko, taky jsem zapomněla ohodnotit tvé denní programy. My nemáme auto a tady ve Třebový bysme už asi po dvou dnech s tvým nasazením neměli kam jít (když hřiště se nepočítá). :lol: Jsi fakt výkonná mamina. :wink:

Lliduško, to je jeden z háčků Depo-Provery,někdo při ní krvácí,rozhodí cyklus, někdo i nabírá a je tam po vysazení prý delší návrat k plodnosti (ale to tě asi teď nebere :lol: ). Je mi líto, že sraz ti nevyšel, tak ses snažila. :roll:

Patsy, to je asi na nervy, jestli Innuška tak brečí přes den, co? :( Určitě se to brzo upraví.

My dnes máme za sebou kyčle, vše ok. :wink: Bobeček dnes po dlouhé době chtěl v noci jíst jen 2×-před spaním jsem kojila v devět, pak v jednu a v pět. :potlesk: RAnní kójo sice už v 7, ale to je fuk. Přes den bohužel stále co 2 hodinky (pokud to nenatáhnem v kočárku nebo šátku). Ale je to zlatíčko-dnes si se mnou ráno tak povídal, vejskal na mně a usmíval se. Taky se dobře vyspinkal. A u dr. ani nezakňučel(normálně vždycky vyvádí). :srdce:
A včera jsem se rozjela na MMB-mám z něj dárek pro naše (váza,co dělá mlhu a svítí-jakoby zvlhčovač).Pak pro Ládíka capáčky,aby ho v šátku nezábly nožky a ještě dvoje tepláčky(sháním neutrální barvy, až bude druhá holčička. :lol: A taky už mám docela dost dárků na vánoce, letos si asi ani poslední den před vánocema nezaběhám.:lol:
 http://img4.mimibazar.cz/…b8321769.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital