Poradna duly
Jana Čurdová
Rosanko - nám PA na kurzu říkala to samý, podle nějakýho průzkumu či čeho je 98!!!!!!!!!!!!!!% žen schopno porodit bez nástřihu. Prý je lepší přirozené natržení, než uměle udělaný nástřih… no abych pravdu řekla, víc než samotný porod mě „děsí“ to šití, ale věřím a modlím se, že ho nebudu snad potřebovat…
No jak už tady někdo psal, ven to musí tak uvidíme!!!!
tak teď jsem se „nakrkla“
(moooc slušně řečeno!!!)
tak já si tu píšu romány a ono mě to normálně hodilo zpátky na diskuzi a nikde nic ![]()
no každopádně jsem řešila ten případný nástřih a masírování hráze - moc se mi samotné do toho nechce …
a manža mi povídal že uvidíme, ale má trochu strach - je automechanik a tak má ruce permanentně „špinavý“
(ne že by se nemyl
ale šmír je šmír
)
tak a teď babo raď ![]()
jo a postup masáže jste vyčetli někde na netu? a kdy tak asi začít?
jinak jsem dnes přečetla ale nereaguju, nic moc si nepamatuju
moc se vám omlouvám!
jenom Gitu - je mi líto babičky! a z „chytrých“ sester si hlavu nedělej ! většinou mám zkušenost že dr. a vůbec personál nemají moc rádi „chytrý“ pacienty ![]()
Ibbu - to už se mi párkrát taky stalo, napsala jsem sáhodlouhý příspěvek a pak to „spadlo“ a mě málem kleplo…
Já mám návod na tu masáž u toho olejíčku, prý se to má začít dělat od 34 týdne… říkala jsem si že to zkusím, za skoušku nic nedám že…
ibbu píše:tak a teď babo raď
Tak jo ![]()
Masaz se ma delat asi od toho 34 tydne a kdyz se provadi spravne, ma bolet. To nevim, jestli do toho pujdu.
A kupovani nejakeho specialniho oleje mi prijde zbytecne, stejne to je vzdycky sezam nebo nejaky podobny + eterak. To si umicham doma levnejc.
Tady je navod i s obrazkama http://www.zbynekmlcoch.cz/…u_hraze.html
A Ibbu, pediatrii bych nedelala ani nahodou - na to bych nemela nervy. Ale treba detska onkologie by me bavila. Uvidime, na rodicovske budu mit cas si to rozmyslet.
holky děkuji za info, tak ještě 6 týdnů čas
no já mám zas problém ten, že mě nebaví dělat něco pravidelně - ani mazání bříška tak nedělám ![]()
já má teda od kamarádky olej Welleda proti striím - zbyl jí po těhu - a musím říct, že 300 za lahvičku mi přijde moc
a to nevím kolik by stál tenhle na hráz …
Babo , dík za návod, juknem na to s manžou
![]()
Ahojk ..
Gita ..upřímnou soustrast …takové zprávy vždy zabolí
My měli fajn den ..byli jsme všichni 3 v bazénu s našimi kamarády ..je sice malý, ale měli jsme ho pronajatý jen sami pro sebe …byl tam tobogan, výřivka ..paráda
Zítra jedem na výlet s kamarádkami za další naší společnou kamarádkou
a odpo si pro nás Petr přijede a jedeme dokupovat zásoby do ledničky ![]()
Ibu já mám taky problém dělat něco pravidelně, chvíly mě to drží, ale potom mě to přestane bavit. ![]()
Na bříško jsem si koupila od Dermakolu krém cca 210 kč, má se mazat 2× denně, no zvádám to jen ráno
došel mi a tak jsem v lékarně přišla na levnější alternativu cca 150 od Elasti-q a je taky dobrý. ![]()
Děkuji děvčátka za upřímnou soustrast. Každopádně tchyně mě potěšila větou " život za život". ![]()
Ta sestra mi tvrdila, že prý musím vědět, co mám při porodu dělat, že na mě nebudou mít čas. Tak si říkám, jestli tam náhodou nejsou zbytečný … ![]()
Jezi , taky super den i další plán
halvně si to užijte a ať počasí vyjde ![]()
a jak se zabydlováním? už jste nastěhovaní? ![]()
Katy , a jak to vypadá s tebou a odjezdem?
holky a chci poradit - začala jsem už pomalu prát … heleďte, když mám kombinézky ve světle béžové barvě (něco jako fleece), můžu k tomu dát i sněhově bílý overálek? u všeho je napsáno na 40°C
Ibu já bych to raději neriskovala, je fakt, že se ti to nemusí zabarvit, ale ta bílá nemusí být už tak bílá. Ty jo, to je jak z nějaké reklamy… ![]()
Já mám v plánu ( teda pokud to vydržím ) prát cca měsíc před porodem. Uvidím, jak mě chytne rapl. ![]()
no Gitu, tak jsi mě potvrdila co jsem si myslela - no ten overálek je fakt sněhobílý tak bych nerada aby se „zabarvil“ - ono by to poznat nebylo, ale já bych to věděla
jsem na tohle „pintlich“ - asi po babí ![]()
a tchýni neřeš - tohle a nebo věty typu, „trápila se, je jí líp“ ti v danou chvíli vůbec nepomůžou když se potřebuješ vyrovnat se smutkem ![]()
Ahoj děvčata,
tak my už pomalu balíme.
Koukák, že tady řešíte spoustu zajímavých věcí. ![]()
Ibbu teda já bych se opravdu nebála dát do pračky bílou a béžovou barvu, to by musel být fakt nějaký šunt aby ta béžova pustila.
![]()
a ještě k tomu praní, já už se na to strašně těším
spíš jsem se musela krotit abych nezačala ještě dřív
![]()
a teď jsem „zmákla“ zatím jen hrací deky, spací pytle a takový ty větší věci okolo - ještě teda kombinézky na zimu a pak to můžu uklidit někam nahoru než to bude potřeba a pak budu moct pomalu začít s těma minivěcičkama - bodýčka, dupajdy,mikinky, tričíčka …
jsem z toho celá vedle
![]()
jo holky a tady je můj břich v 27tt - a připadám si trošku jako velryba
ale zase k mé celkové, prostorově výrazné, kostře to zase není až tolik (ale tu jsem radši nefotila - stačí pupan) ![]()
Katy a kdy jedete? až v pátek ne? jestli si to dobře pamatuju ![]()
hlavně ať se v klidu sbalíte a dobře dojedete
mimochodem, co dělá Baffy - jak jí jdou pokroky?
Ahojky,
nějak opět nestíhááám
gitu,upřímnou soustrast,vím jaký to je v těhu,když jsem čekala ANet,ve 4.měsíci mi náhle umřela babička v plné síle na infarkt,zůstal tady s námi děda s Alzheimerovou nemocí a to bylo tóčo,házel po nás talíře,nadával atd.a když jsem byla v 8,5měsíci,tak zemřel,takže já moc dobřře vím co to je i s horomonama,ono to bohatě staší bez nich
.A tchýni bych poslala do pr…,je sice pravda,že mě to v tý hlavě taky šrotovalo,ale nikdo nic neřekl ani nenaznačil,asi by mě to položilo…
ibbu,neřeš to praní tak
opravdu bílá s béžovou ti nic neudělají
a pupík máš pěknej,já se stydím ho vyfotit,protože je fakt mega
ale dr.na 3D mi řekl,že mám nárok,že tam mám veliké mimi
tak se tím uklidnuji,navíc mi roste jen ten břuch,manža si ze mě už ted dělá srandu,že mi dá batoh na záda,abych se prý nepřevážila dopředu
![]()
Holky,už dlouho se chci zeptat,ale vždycky zapomenu,taky vás tak strašně bolí stydká spona???Mě úplně šíleně,včera to bylo tady úděsný,to jsem nemohla ani sedět ani ležet,jak to bolelo ono až pálí auuu,s Anet jsem to taky zažila,ale určitě ne v takový míře ![]()
Kačí , manža je trochu srandista, že?
![]()
ale já už se teda začínám děsit teď jak budu vypadat ke konci
noční vstávání na wc je už teď dost velký problém a co teprv za 2 měsíce ![]()
a jinak doufám že ve 30tt mi dr. poví jak jsme asi tak velcí, abych aspoň měla představu ![]()
a jak jsem psala - mě a praní nesmíte řešit - řešič jsem já dost velký
- tak akorát že vás tu budu občas „otravovat“ ![]()
ale kdyby jste mě viděly — dneska v noci jsem ležela a přemýšlela co dám do které přihrádky
no už mi asi magoří z těch zkoušek - jinak si to neumím představit
![]()
Kačí a jak jste měli prďolku teď asi tak velkýho - řekl vám odhad váhy?