Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky LucieL! Jo já poprvé rodila v Jihlavě, bydlela jsem tam ještě loni na jaře a nemocnici jsem měla za barákem, ale byla jsem tam naprosto spokojená. Kdybych teď bydlela k Jihlavě blíž zase bych tam šla. Ale máme to od nás blíž do Brodu tak půjdu tam. Proč nechceš do Jihlavy když jsi odsud? Myslím že je to tam docela vyhlášený hlavně když teď mají to centrum asistovaný reprodukce.
Jinak jsem dneska volala k tomu novému doktorovi a vezme mě příští úterý tak doufám že dopadnu taky v pohodě a gratuluji všem!
ahojík všem,
jsem děsná a dlouho jsem tu nebyla. ale mě nějak net poslední dobou nebere ![]()
takže zatím všichni v pořádku?
já už byla na krvi kvůli screeningu a 1.2. jdu na UTz, takže snad to bude dobrý. jdu s mamčou, manža nemůže,ale možná to stihne, tak snad na utz pak pustí nás všechny tři (vlastně 4 ![]()
už se těším až budu mít po utz a bude vše OK, abych zase byla klidnější.
Andrimko - ono se nějak předpokládá, že stejně budeme rodit mimo termín, ale i kdyby to bylo v termínu, tak nám můžou říct, že mají plno a už neberou a je jedno, že jsme zaregistrovaný…Takže to je dost na houby, ale co se dá dělat.
Leni - taky moc gratuluju, že je všechno v pořádku. Neříkal dr. kolik má centimetrů? My jsme na tom stejně i s termínem porodu
Mě doktorka posledně míru neřekla, v nějaký tabulce jsem našla asi 4 cm, no ale jsem zvědavá, jakýho už máme obříka nebo prcka ![]()
Werco - no zkus si to obvolat, kde bys chtěla v Praze rodit? Někde s průkazkou může dojít i někdo jiný, tak leda bys jí poslala někomu poštou. Ale třeba tě někde vezmou, taky se může stát, že zrovna na ten den jim zůstane volno. Já jsem ještě uvažovala o Vrchlabí, tak se na to zkus kouknout, tam nevím, jak se registruje, ale od Liberce to není tak daleko.
Já jsem zas dlouho neměla správnýho partnera, ještě že s tím starým jsem si to mimčo nepořídila, jak jsem tak moc chtěla, teď jsem taky ještě dodělávala školu a ještě stavíme, takže je to taky komplikovaný, ale už jsme se tak moc těšili, že jsme do toho šli i bez bydlení, jsme teď u našich, tak to tu snad nějak zvládneme. My jsme zas nevěděli, jak nám to půjde, bývalý doktor tvrdil, že v podstatě vůbec… ještě že kecal. Jo a jinak mě celou dobu nic moc nebylo a teď je mi večer taky docela blbě, tak si z toho nic nedělej, asi je nás víc.
Ahoj Martýsku, mě doktor taky několik let tvrdil že děti asi mít vůbec nebudu a potom když jsem tam přišla, že jsem asi těhotná tak se hrozně divil že se mi ti povedlo! Těhu bylo úplně zlatý a loni jsem dvakrát otěhotněla a potratila a nakonec otěhotněla i potřetí, takže ono ti doktoři taky nemůžou vědět vždycky všechno úplně přesně! Naštěstí!!
Werco s porodnicí ti bohužel neporadím, jen mě při čtění tvého příspěvku, napadlo, že nejsi divná, jen těhotná
a že je ti hůř až teď, to není asi nic nenormálního, já byla pořád v pohodě a svojí první těhotenskou šavli jsem hodila minulý týden odpoledne ![]()
Handy máš pravdu že sice bych to měla jednodušší, ale já jsem na jihlavskou nemocnici nikdy neslyšela moc chvály, co se porodů týká tak zatím převažují u známých ty horší zkušenosti a loni mi zde ležel taťka několik dní, sice ne v porodnici
, a z přístupu jsem byla víc než v šoku.
Musel na docela závažnou operaci a nechávali jsme ho operovat jinde a když jsem za ním tam přijeli tak chování personálu se nedalo srovnat s chováním u nás.
Takže jsem n tuhle nemocnici zanevřela celkově, prostě se tam bojím jít
Prostě mi Brod přijde sympatičtější, loni tam rodila kámoška své druhé dítě (první v Ji) a taky tam byla spokojenější.
Tak chci raději tam, jen nevím, jestli to není risk jezdit až tam, ale říkám si, že v létě se nebudu muset bát sněhových kalamit, tak proč bychom to nestihli ![]()
Ahoj holky, teda vy jste toho nakecaly… už ani nevím, co jste probíraly…
Jména - u nás vede kluk Jakub, toho jsme měli i u prvního, ale je fakt, že by měl svátek a narozky blízko, musíme popřemýšlet.
A u holky nevím - to jsme měli i u Peťky, rozhodli jsme se 3 dny před porodem, líbí se mi Ema, Eliška, ale ty mi nprojdou.
Porodnice - mám blízko 2, ale pojedu asi tam, kde to znám a navím tam pracuje kamarádka jako porodní, tak se ohledně registrace poptám jí.
Včera jsem málem dostala infarkt, dívám se na TV a najednou nálet na okno a pak na dveře, pták nalítával na adventní věnec umělý a ozobával mi tam polystyrénové jablka, fuj. Tak jsem věnec sundala a ven šla naházet pár nakrájených jablek a hádejte co, ten náš labrouš mi je v tom mrazu aportoval zpátky a půlku sežral. O Vánocích chodíme do lesa krmit zvířata, nosíme mrkev a jablka a to naše telátko nenažrané to nenápadně chroustal, dokonce křupal i tu obr mrkev z obchodu
, a my se mu kupujeme s granulema… stačí kilo mrkve…
Jinak k mému blití se přidaly potíže se svěrači při blití
a od pátku mám i střevní chřipku, takže jistě chápete, co mám za potíže při úprku na WC, chlap mě i chtěl vézt do špitálu, ale vymluvila jsem mu to.
Jinak na zeleninu se nemůžu ani podívat, z ovoce pouze banán a teď meloun, je v něm aspoň voda, nemůžu se podívat na žádnou tekutinu. Ráno jsem snědla půl rohlíku s jahod. marmeládou a chce se mi zvracet při pomyšlení na jídlo ![]()
Promiňte za román, vítám nováčky, gratuluji k
a průkazkám.
Jo, a červenec je už zamknutý…
papa ![]()
Handy - no mě nakonec doktor asi strašil neprávem, tvrdil mi, že mám problém s dělohou a současná doktorka žádný problém nevidí a za celý roky mi ani nikdo nic takovýho neřekl…co jsem se pak o něm dozvěděla, tak asi rád zvyšuje porodnost, protože do těhu nutil každýho a naopak slabší sociální skupiny nutil na potrat…Radši jsem od něj zdrhla a mimčo se nám nakonec povedlo do půl roku, takže krásný.
Já bych zas ten nadstandard chtěla, aby tam s námi mohl zůstat tatínek i přes noc, přijdu si teda trochu rozmazlená, ale nějak si nedovedu představit, že by nás jenom navštívil a pak jel domů. Ale uvidíme, jak to bude.
U nás nadstandart objednat jde, nějak na pořadník, minule jsem ho měla, čirou náhodou byl volný a bylo to super, manžel tam jednu noc byl se mnou, hlavně sprcha a WC jen pro mě.
Kamarádka byla na obyč. pokoji, byly tam 2 a měly dohromady sprchu a Wc s dalším pokojem, ale vcelku to šlo.
![]()
Ahoj holky,
já se jdu honem přidat než se to tu uzamkne. Zítra začínám 12tt, pozvolna začínám řešit porodnice, tak se těším, že se u vás něco dočtu. Zatím uvažuju mezi Motolem a Apolinářem. Radši bych A. V M. jsem „měla tu čest“ na kyretáži a dojem byl dost děsivej. I když uznávám, že jsem byla na jiném oddělení.
Proběhla tu anketa se jmény?
Holčička Meda. Ale vidím to spíš na kluka a to mám zatím vybrané Vilém Vladimír. Vladimír by to bylo po mém dědečkovi, který se mi od chvíle mého otěhotnění pořád vrací a mám pocit, že proto, aby nad námi držel ochrannou ruku. Tož tak…
Markos - vítám tě
O Motole jsem taky uvažovala, nebylo by to daleko, ale nějak mě nepřesvědčily zkušenosti některých maminek, tak tam radši nechci.
liško - tak to v Podolí se dá nadstandard zaplatit i dopředu a zajistit si, že pak bude volný, to je panečku vychytávka
To bych si taky mohla zaplatit celý srpen a kus července, co kdyby to na mě přišlo dřív nebo pozdějc, že. A ještě by mi pak řekli, že maj plný porodní boxy, takže stejně nic, ale pokoj, že mam volnej ![]()
Mě tenkrát tvrdil že vůbec nemám ovulaci a tudíž seznal že mám smůlu a nakonec vida!
LucieL-nevím jak je to na jiných odděleních, ležel ajsem jenom na porodnici a na krčním, jinde jsem nikdy nebyla. Pro nás je teď Brod blíž i když i tak to tam máme asi půl hodiny, ale do Novýho Města se mi nechce!
liško- koukám že se shodneme se jménama jak u kluka tak u holky, já ale Elišku mám jistou! Kuba taky řešíme že je na konci července tak uvidíme. Ale já to mám taky tak a žiju!
Zdravím markos
Martysek píše:
Luci - S tou porodnicí jsem vůbec nevěděla, já právě nejsem z Prahy, tak budeme muset dojet, ještě jsem řešila Hořovice.Teda jestli máš Hořovice poblíž, tak neváhej. To, co mi popisovala kámoška se mi moc líbilo. Já bych ráda rodila mimo Prahu, ale kvůli dopravě asi nakonec zůstanu „doma“.
krásný odpoledne těhulky
jdu trošku „s křížkem po funuse“ - už jste hoooodně rozjetý … ale chci vám všem popřát ať je ten letošní srpen nejšťastnější ve vašem životě ! ![]()
já mám loňský srpňátko, tak jen se slzou v oku vzpomínám na první pohyby a UTZ ![]()
jen jsem si všimla tady na poslední str že řešíte Brod X Jihlava …
já rodila v Brodě a pokud nejsou komplikace je to skvělá porodnice, ovšem jedou za každou cena „na přírodno“ - já přenášela a 3 dni mě vyvolávali než nakonec přistoupili k SC (2 týdny po termínu)
klidně bych si ten poslední den odpustila, ale chtěli to nechat za každou cenu až na doraz co to půjde … ale jinak personál a zařízení skvělé ! doporučuju nadstandart, raději zamluvit dopředu ![]()
a bacha na 6nedělí na paní dr Weberovou, fanatička do kojení, tak že si nenechte „zkazit náladu“ - někdy to chvilku trvá než se to rozjede a pani doktor je tak trochu blázen ![]()
omlouvám se za román, ale nedalo mi to ![]()
tak ještě jednou krásný těhu a suprovní porody ![]()