Poradna duly
Jana Čurdová
Luci3, jak říkáš, ty základní genetický testy absolvuju příště, ale nedělá se kolem toho žádnej humbuk, oproti minulý doktorce propastnej rozdíl ![]()
Dneska doktor při ultrazvuku měřil šklebáčkovi kůži vzadu na krčku, podle její tloušťky se dá rozpoznat Downův syndrom, a byla třetinová, než je možný u zdravýho dítěte
Takže mě uklidnil úplně maximálně.
Matea, to jsme na tom stejně, chlap se mi směje, že chodím spát s mladým. Naštěstí si stáhl nějakou úchylnou PC-hru a je nadšenej, že mu nenadávám, že po nocích sedí u compu ![]()
Holky, taky byste pořád spaly?
Ywett, já už od počátku těhu chci jen spát a spát ![]()
Martysku, já budu asi rodit ve Vinohradské nemocnici. Kvůli těm pitomým registracím mi to je nějak jedno. chtěla jsem u Apolináře, ale tam je to nacpaný a když se koukneš na net www.apolinar.cz a na registrace k porodům, tak se dozvíš, jak je u nich registrace omezená. a je to tam dost zkorumpovaný, samá celebrita, takže až tam teď v pondělí půjdu na UTZ, tak doufám, že se na mě ještě ten den dostane řada. Kámoška tam čekala víc jak dvě hodiny, protože brali furt ženské, co byly nějak známé…
Srpňátka
Příspěvek upraven 28.01.10 v 08:50
jitka83 píše:
Katule tak to je super,a ty čekáš dvojčátka?Takže asi první děti viď?My jsme ze Slezského u Intersparu jestli víš,tak to sem ráda,že je tady někdo z HK.Ještě,že tady v porodnici se nemusí zaím hlásit k porodu,jako třeba v Praze.Ikdyž já když sem rodila Daníka,tak za mnou zavřeli porodnici to bylo léto 2007,bylo hrozně porodů,snad to tento rok nebude tak zlé.
Ahoj Jitu, jojo, vypadá to zatím na dvojčátka, pokud se nic nepřihodí
Je to moje první těhu… a jsem doma na neschopence, gyndr. se mnou ani moc nediskutovala
To jo, jsem taky ráda, že v HK ještě není takové šílenství okolo „zápisu“ do porodnice. Přijde mi to na hlavu, hlásit se přesně ve 14+0
Ale ono to tam asi fakt jinak nejde. Pravda je, že největší boom je asi za námi, tak snad už bude jen lépe.
Každopádně páni poslanci se asi rozhodli, že nám tu mateřskou zpět na výši v 2009 nevrátí
dnes se pro změnu nesešli, aby mohli hlasovat.. to už je fakt k pláči, co se tady v Čechách děje ![]()
Ywett, jojo, únava je šílená, v pět odpoledne bych už šla nejradši spát
ale mám teď spoustu zakázek na šperky, tak si to hold nemůžu dovolit ![]()
Teď je to ale nějaké divné, únava trochu povolila, všechny přízaky vlastě polevili, na KO jdu až za 2 týdny a je to nekonečné čekání.
Maty, taky nemůžu jít hajat, jsem pracující občan. dnes do pěti. fuj
ale já už mám taky únavu jak kdy, už jsem přeci jen skoro ve 4.měsíci, takže to snad trochu všechno poleví. říká se, že druhý trimestr je nejlepší.
Ywett,paráda, že NT vypadá výborně jen tak dál;-). Určitě to teď bude bez stresůůůů.
Kachni, chceš rodit ve Vinohradské? Já tam před mateřskou pracovala na chíře. A asi by mě tam nikdo nedostal.
Matea,tak u mě je únava taky slabší a nevolnosti taky skoro nejsou…takže jsem taky nervózní. Já byla tenda ten první trimestr fakt k nepoužití…,ale pak jsem dostala od dr., dle výsledků krevního obrazu železo a je mi teda o hodně líp, ale jestli je to tím netuším. Mně se teď špatně spí v noci…furt se budím:-(.
Luci,železo má na unavu velký vliv, takže to tím může určitě být. Já ještě nemám výsledky krve, takže nevím. Já byla u doktora v 7tt a teď mám jít až kolem 11 nebo 12tt. Je to děsná doba, zvlášť když je něco najednou jinak. U prvního jsem to měla pořád stejné, únava a bez nevolností ![]()
Ahoj holky, jsem na tom asi podobně, unavená jsem skoro pořád, hlavně když ty naši pacholci začnou zlobit a to je skoro pořád! Takže jsem ráda že všichni chodí do školky a já mám půl dne klid! Spala bych pořád, jen si lehnu nebo i sednu zavírají se mi oči. Jinak nevolnosti už jsou taky lepší, rozhodně ne tak časté, akorát si musím hlídat abych nezůstala dlouho nalačno protože to se mi potom navaluje.Jinak na všechny ty vyšetření mám jít příští týden tak mi taky držte palce aby to dobře dopadlo.
Handy, to znám, taky pokud se nenajím, je to zléé, houpe se mi žaludek,no a jak se najím, tak se mi zase houpe z jídla, tak si pakvyber
![]()
Jo jo to je přesně ono. Někdy přemýšlím jestli mi bude hůř bez jídla nebo po něm, ale není už to tak hrozné. Nejhorší je to teď po ránu.Dřív jsem nemohla ráno snídat a teď než vedu kluky do školky tak si musím dát aspoň něco malého aby se mi někde neudělalo mdlo! Prostě bezva! ![]()
přesně tak holky, mě se taky dělá špatně, když nejím. pak je to docela dobrý, ale večer se pak najím a je mi těžko a trochu ble. takže jsem stejně nepoužitelná.
Lucie3. Raději mi nic ani neříkej. jsem už rozhodnutá. myslím, že každá porodnice má svoje špatné a dobré. takže nechci nic vědět. za dva týdny se jdu registrovat, takže jinam už stejně nebudu moct. v nevědomosti je krása ![]()
Tak já bych taky pořád spala, ale minulá těhotenství to bylo horší, to jsem málem „únavou padale ze židle“. Zatím zvládám chodit do práce.
S jídlem mám taky problém - nemám na nic chu´t, každou chvíli je mi šoufl. Navíc se mi rozpadly 2 zuby těsně před tím, než jsem zjistila, že jsem těhotná. Opichování a spravování odkládám na 2. trimestr (naštěstí už přístí týden!
, a tak mi ani nejde moc kousat. Hlavně maso. To jsem musela úplně vyřadit.
Holky, já jsem úplně říčná z těch pražských porodnic. na webu čtu leccos, moudrá z těch hodnocení nejsem. Ve všeobecném povídání píšou všude vícemnéně to samé. Já teda zkusím toho Apolináře, když to nevyjde, poběžím ještě ten den do Motola (tam se mi moc nechce, prožila jsem si tam jednu kyretáž a dojem dost
). Jako zálohu mám Hořovice, popis a vyprávění kámošky mě dost lákají, ale je to fakt z ruky. navíc cestování s břichem… ![]()
Ahojky, mám po kontrole ![]()
Mimi je v pořádku, trošku nám vyrostlo a místo 10+4 je 10+6, ale termín mi počítá dle ms, takže TP je 21.8.2010
Bude to asi pěkný rošťák
Celou dobu tam cvičilo
a stálo a otáčelo se, takže mu i měřila prosvícení a je to prý ok. Nejdřív se tvářila zděšeně, protože si mylsela, že jsem míň těhu
, tak se mi pak omlouvala, že mě vylekala, ale obě jsme se kochaly, jaký je to rošťák, byl krásně vidět obličejík a má srandovní prdelku
Omlouvám se za výlev, ale bylo to tak krásné
Vůbec se nedivím, že ho občas cítím, stále jsem si říkala, že je to blbost, ale po dnešku jsem si jistá, že není ![]()
Další kontrola je 24.2 u mé Dr. Zítra jdu do Gennetu na krev a 11.2 na UTZ pro screening v I.trimestru. Chtěla jsem vzít Jirku, ale asi to neklapne, objedenávala jsem se narychlo, už nemají termíny, takže by si musel vzít dovču ![]()
A tady je to naše zlatíčko …
ještě zvětšenina, ono to moc vidět není, ale má fakt pěkně vidět obličej.