Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak nevím, jak je to s těmi vitamíny. Ale v prvím těhujsem brala vit. poctivě, protože to předchozí nedopadlo. A dcerka byla v termínu 49 cm a 3360 g což je optimum. A orod pohodový, ve 4 odtok plodovky, v 8 už byla na světě. Takže nevím, jestli to tak je s těmi vitamíny.
Já mám třeba koupený femibion, brala jsem ho v 1. trimestru poctivě a teď ob den.. U Sebího jsem to dělala taky tak a normální váha i výška..
No vidíte holky, takže to asi fakt nebude pravidlem, že všechny těhulky co papají vitamíny mají velké mimča ![]()
Ono je to taky hodně o genetice. Mám kamarádku, která je takové tintítko. A čekala mimčo s chlapem jak hora. A bohužl kluk byl po něm. No užila si při porodu a to vitamíny nebrala. Protože ji strašili od půlkdy těhu tím, že bude mít velké mimčo. A když pak pátrala po rodině, tak zjistila, že u nich se prostě větší děti rodí. A manžela má pořádnýho. Takže ona tam bude i ta genetika trošku hrát roli. Já měla při porodu přesně míry dcery a manžel byl tak nějak podobný.
Holky k těm vitamínům: ono je to asi jedno, protože mám šestiletýho bráchu. Mamina se ptala, jestli je má brát, když ho čekala, jako že už je starší (bylo jí 42 když se malej narodil) a doktor jí řekl že bude zbytečně velikej, že si stejně vezme co potřebuje. Tak nejedla a malej byl velkej, stejně měl 52cm a 3,84kg. Takže ono je to asi jedno
![]()
Jo jo, přesně jak píšeš. Genetika hraje velkou roli. A je fakt, že ta kamarádka je vysoká a manžel taky
Uf, ještě že já jsem prďola a manžel normál ![]()
Holky, taky máte některá teď v těhu chuť na slané věci? Já nemůžu ani vidět sladkosti a pořád mám chuť na cokoliv slaného…ach jo.
Nevím po kom malej je, mamina i její přítel jsou oba v celku malý
Tý jo já teď ujíždím na vanilkový zmrzlině… denno denně… mňám
![]()
@wery85 Já mám doma DVD pilates, tak cvičím zatím podle toho a až budu mít po velkém UTZ tak už u nás začnu chodit na cvičení a přednášky. U nás je 10 lekcí, tak mi to hezky vyjde do konce června. Lze se tam zapojit kdykoliv, každá přednáška je o něčem jiném.
Mě právě začíná cvíčo příští úterý, tak už se těším. U nás se chodí, dokud chceš.
Jo jo, u nás taky, jen pak už se opakují ty přednášky. Kolik u vás stojí lekce? U nás 100Kč hoďka a půl.
Mě třeba Dr. vitamíny doporučila, respektive se zeptala jestli je beru a když jsem řekla, že jo, odsouhlasila to. Myslím, že mimčo si vezme co potřebuje tak jako tak, ale co potom ta maminka, která má nedostatek..
LendulkaM: U nás je to za 70,– na hoďku a půl. Jsou tam přednášky, cvičení, plavání, návštěva porodnice a tak. Hlavně se budu hýbat. Po venku se v tomhle počásku nedá a spinning a zumbu jsem musela zapíchnout hned ze začátku, protože jsem krvácela, tak už mi to chybí
![]()
neonny: já si občas dávám gravimilk a denně ovoce nebo zeleninu, tak snad by to mělo stačit. Protože jsem lajdák na to jíst prášky
Ale zase to rozhodně neodsuzuju, vitamínů není nikdy dost ![]()
Já se snažím jíst taky hodně ovoce a zeleniny, prášky beru spíš ob den, ale mám Femibion s DHA, což je omega 3 MK a je obsažená v rybách a těch nikdy nesníš dost, aby to tobě a miminku stačilo..
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat