Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj holky, tak HCG mám 347
jen na UTZ půjdu až 27.12. protože týden před Vánocemi má doktorka dovolenou ![]()
@Anonymní píše:
Ja beru samotnou kyselinu listovou. Dr. mi říkala že podle genetiků je vše ostatní zbytečné z hlediska vývojových vad, jen to má masivní propagaci, která vydělává na strachu těhotných žen. L.
To si nemyslím…co třeba takový horčík a rybí tuk? Myslím si, že i člověk, který má velmi pestrou stravu, do sebe nenasouká tolik, kolik by žena v těhotenství měla. Každý vitamín je příznivý na vytváření různých orgánů. Samozřejmě listovka je ideální na předcházení vývojovým vadám, ale podle mě teda nestačí.
Já mám GS Mamavit a tento týden si budu kupovat rybí olej v kapslích ![]()
Přes Vánoce Ti to hezky uteče
..ale je pravda, že je to za dlouho. Ale určitě bude vše v pořádku ![]()
Taky zinek je důležitý, zabraňuje potratu v prvním trimestru, železo, vápník atd.
Tady jsou ty vitamíny docela dobře rozepsané ![]()
http://www.gsklub.cz/…rkove-baleni
Ahojky, dnešní kontrola dopadla super.
HCG nad 80000 a fazolky rostou a dokonce jim už tlučou srdíčka
![]()
Taky jím zdravěji, snažím se vynechávat ty hnusné éčka, když ne úplně, tak se aspoň vyhýbám tomu, kde jich je evidentně plno (kupované pomazánky, salámy, šunky, hotové výrobky, masox, paštiky, atd. atd.), každý den jím zeleninu a ovoce, ale stejně je to podle mě málo. Moc teď nedám mléčným výrobkům, nějak na ně od začátku těhotenství nemám chuť
..tak si aspoň dělám často tvarohové pomazánky, ty miluju ![]()
Takže taky budu brát vitamíny až do konce, pokud nebude miminko moc přibírat, protože pak prý doktoři radí jejich vysazení ![]()
Tak to je pěkné
..tak ať se dál daří tak hezky, jako doteď
..už se taky těším na srdíčko ![]()
Navíc prý při nedostatku hořčíku tvrdne břicho už na začátku těhotenství a já jsem předtím musela brát hořčík každý den, protože jsem měla takové divné pocity v nohách. Jakoby mi tuhly žíly, nebo jak to říct
..dost to bolelo, něco jako růstové bolesti v dětství, jestli si je někdo pamatuje ![]()
Jinak nevím, jaký pocit je tvrdnutí břicha
..já když dlouho sedím a pak si stoupnu, tak mám uprostřed podbřišku takovou mírnou křeč, jako by se to tam stáhlo, trvá vždy pár sekund a pak je to dobré. To nevím co je teda.
@Jarpet já jsem na tvrdnutí břicha trpěla asi od 20 tt, byl to takový zvláštní pocit, kdy děloha se sama od sebe jakoby „zatla“ jakoby šla do křeče a byla úplně tvrdá a po chvilce to samo odeznělo..brala jsem těhotenské vitamíny, ale stejně horčíku bylo málo, takže jsem ještě brala magnézko.
Jo zeleninu nebo ovoce se snažím jíst taky každý den, před těhu jsem tomu moc nedala, tak ted si na to dávám pozor. Jinak miluju smetanové neochucené jogurty, tak ty jím doslova na kila
a kefír taky piju pravidelně, ten mi chutná ![]()
@Jarpet vitamíny jsem brala celé těhotenství a malej měl při porodu 3,6 kg, takže akorát ![]()
Aha, tak ten pocit bych určitě poznala. Já mám právě taky doma ještě Magnesium, tak nevím, jestli ho brát ještě k těhu vitamínům, nebo ne.
Já si teď často dávám nakrájené jablko s banánem a zakysanou smetanou
mňááááám
..ale jogurtům a kefírům teď moc nedám, to je pravda. Nějak mě na ně přešla chuť
..zato bych mohla jíst třikrát denně rozmixované husté polévky
..a všechno z mrkve, to je teď moje nejoblíbenější zelenina.
Holky chci se jenom zeptat. Chodíte do práce nebo jste doma? Mě doktorka práci zakázala. Tak nevím, jestli z toho nezblázním…
![]()
S tím hořčíkem - mojí známe syn měl pořád problém s prdíky, i po třech měsících a doktorka jí řekla, že tyhle děti to mají z toho, když je těhotenství udržované magnesiem.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat