Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jo, to já ani ten alkohol neřeším. Jako ten jeden den před pozitivním testem myslím
..od té doby je pro mě tabu i pivo…i Birel, protože taky alkohol obsahuje. Prostě nechci riskovat nic, ať si říká každý co chce ![]()
Taky jsem byla na kontrole včera a měla jsem to stejně jako Ty - váček se žloutkem
..já jdu ale až za 14 dní a prý by mělo být vidět i srdíčko. UTZ odpovídá 5. týdnu, což vychází podle ovulace.
@Jarpet já právě taky přemýšlím, zda si můžu dát Birell vyjímečně po nějakém mastnějším obídku…ale ty první 3m mám taky strach…
Jarpet. mě nejdřív doktor vyděsil že se vyvíjí moc pomalu a nesouhlasí to s ovulací. ale ovulace byla i když jsem ji necítila, jsou to tři týdny a souhlasí to. nakonec usoudil, že to tak opravdu je
tohle strašení miluju. ještě z mých zkušeností kdy končilo těhu v kolem 6tt ![]()
Jak jsem psala už včera…ti doktoři nejsou normální. Já doufám, že se ničeho takového nedočkám. Já jsem měla ovulaci 9.11. a když by měl doktor nějaké řeči, tak mu to řeknu.
Kamarádku minulý týden poslal doktor na potrat s tím, že srdce bije míň, než by mělo
..a to byla jen o dva týdny dopředu, než já. Řekl ji, že buď se přestane vyvíjet, nebo se bude vyvíjet, ale bude mít postižené dítě. Tohle přece není normální, ne? No a kamarádka si ho fakt nechala vzít…jako tam to bylo celkově složité, i rodinná situace, že stejně takto uvažovala už dopředu a doktor to věděl, tak jestli ji takle k tomu „nepomohl“ ![]()
Jako asi to neuškodí, ale já jsem toho názoru, že nikdy nevíš…příští týden máme akci z práce (holky, po čtyřech letech nebudu pít, to bude hned všem jasné
) a kolegyně mě furt přemlouvá, ať si tam dám aspoň pivo, tak jsem řekla, že ani náhodou a ona, že měla babičku a ta jí říkala, že jedno pivo v těhu denně je zdravé ![]()
Já nepiju ani kávu, vzdala jsem se jí úplně..jsem možná až přehnaně zodpovědná, ale prostě to tak mám a nikdo mě nedonutí to změnit ![]()
Jarpet:to je děs
někdy si doktoři neberou servítky a na férovku to té mamině řeknou. přitom se nemusí nic dít a stačí počkat cca týden jestli se miminko vyvíjí dál nebo ne.ale tohle je hnus. nejspíš z revizí mají bonusy navíc. někdy mě to tak přijde
ach jo, snad nás to nepotká ![]()
Jarpet:já si dávala skleničku piva výjimečně v těhotenství. má hodně vitaminu B.ale opravdu jen výjimečně a to už bylo v létě na terase a byla jsem na konci těhu. na začátku se taky bojím. a kafe jak miluju a musím mít aspoň´2 hrnky denně, tak ho nemůžu už ani cítit. vůbec dnes je mě nějak na
ale zatím se držím ![]()
@Jarpet já to mám podobně, taky mám strach, jde o miminko a pokud bych vědomě nějak ublížila, tak je to pak na celý život…nikdy bych si to neodpustila a upřimě já teda jedno pivo na sobě cítím…
@Aff tohle je děs, chápu, že mají dr. strach, aby nevznikla nějaká infekce apod. ze zamlklého těhotenství, ale měli by to podat s citem a říct i možnost, že to tak být nemusí, že je ještě šance…taky doufám, že to nebudu muset řešit…
Borkas:ale i tak je to zásah do těla ohromný a spíš by tyto zákroky měli dělat co nejmíň.
já jsem po dvou revizích a už bych nešla. kdyby se třetí nepovedlo tak počkám co se bude dít a jestli si tělo pomůže samo. další zákrok už podstupovat nechci.po druhé revizi jsem nemohla pořádně chodit dva týdny a jak mě bylo zle, fuj :
![]()
@Aff tak to sis užila, 2 revize
tak držím pěsti, ať to do třetice vyjde
bereš nějaký progeteron na podporu těhotenství, když máš po 2 revizích (utrogetsan nebo Duphaston)?
@borkas :jj beru utrogestan 3× denně 2 tablety.je to dvakrát vyšší dávka než normálně, tak snad se zadaří ![]()
Právě, stačilo počkat týden…stejně, kdyby to bylo jako kdysi, tak by se na nic takového nepřišlo a zárodek by odešel z další menstruací. Já nevím, ale asi bych revizi odmítla. Je blbé se teď o tom bavit, to spíš reaguji na tu mou kamarádku, měla si prostě vydupat ještě týden.
Tak a dost o tom, u nás to bude všechno v pořádku
..od začátku myslím pozitivně a budu i nadále
..jsem taková nějaká klidnější, ani z těch prohlídek nestresuju. Těším se na ně a nepřemýšlím nad ničím špatným
No jinak dneska mi je poprvé nějak více šoufl
..před týdnem jsem měla dopoledne žaludek na vodě, pak pár dní dobrý a teď je to tu zase. Jenže já mám pak strašný hlad večer, protože je mi už dobře. No a sice to nechápu, ale za poslední týden jsem dokonce zhubla
..v létě jsem měla nějakou střevní virózu a byla jsem na infekčním v nemocnici. Tam a pak z diety, kterou jsem držela, jsem zhubla 5 kg a teď mám ještě o 2 kg míň.
@borkas : já jsem klidnější když ho beru..alespoň kdyby to pomohlo tak budu jen ráda. snažím se myslet pozitivně, ale v neděli večer to na mě vždy padne a nespím až do rána kdy mám jít na kontrolu ![]()
@Jarpet .snad tady spolu všechny vydržíme až do porodu a budeme si radit a pomáhat. přesně takovou diskuzy jsem si jednou prošla když jsem čekala syna a s holkama jsme kámošky do ted´. pravidelně si píšeme na FB a sem tam je jednou ročně srazík. je to fajn mít někoho s kým si popovídat o radostech a strastech
no já taky psala že mě je dneska nějak šoufl. začala jsem dělat těsto na vanilkové rohlíčky a už je nedodělám, páč nevydržím stát a je mě na
že by to bylo tady? nevolnosti? ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat