Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Hitule tak to jsme na to stejně:-) Mě také mimi vždy do strany snad kolínkem „píchne“ se tam tak boulí až mě to docela dost bolí a pak když ho pohladim tak je klídek
![]()
Ahoj holky, ráda bych se přidala do vaší diskuse. Jsem teď ve 34. týdnu a čekáme chlapečka. Tak nějak jsem přibrala něco málo přes deset kilo, ale přesně to budu vědět až zítra u doktora jelikož doma na váhu nestoupám
Na té naší mršce mám totiž vždycky víc
Doma už mám skoro tříletou holčičku Viktorku. Můj první porod Vám tu raději nebudu ani popisovat, abych Vás nějak nevystrašila, ale opravdu se strašně moc bojím. Kéž bych mohla fázi porodu úplně přeskočit. Malá když se narodila, tak měla 3,65 Kg a měřila 52 cm. Musím říci, že normálně vážím 50 kg i s postelí a dala mi opravdu zabrat. Teď mě doktor zase trochu plaší, že je malej pořádnej kousek.
Ahoj. Vítej
Kdy máš termín?
Já dneska 33+3, čekáme slečnu (je naše první) a už bych to měla nejradši za sebou ![]()
Ještě bych chtěla přidat fotečku pelíšku pro toho našeho „drobečka“. Zatím je tedy rozložený v krabici, ale když jsem ho koupila, tak jsem neodolala a složila ho. No a po dvou dnech jsem ho zase rozložila a schovala.
Termín máme okolo 15. srpna
Já se nedivím, taky se sotva vleču. I když musím zaklepat nohy mi zatím neotékají (občas si ještě vyšlápnu na podpadcích), ale bolest v kříži je někdy opravdu ukrutná. Při prvním těhotenství jsem neměla vůbec žádné problémy a teď si někdy připadám jak invalida. Malou Viktorku jsem přenášela pět dní, tak se obávám jestli to teď nebude podobné. Nejraději bych porodila tak týden před termínem a tak tří kilové miminko, ale budu to muset nechat na přírodě ![]()
Na podpadcích?
tak to je mazec. Já jediný do čeho se vejdu jsou snad už jen pantofle. Mám 22kilo nahoře a nohy permanentně oteklý
Záda teda jsou snad to jediný co mě nebolí
Taky bych chtěla tak 3 kilové mimi, ale odhad ve 32tt mě vyvedl z omylu. Malá prý má 2371 (nevim teda po kom)… Tak doufám, že se sekl doktor a že se teda vejde aspoň do 3,5
Já mám termín 20. a 24… Jaký jste měli odhad?
Ahoj holky-my měli v 31tt odhad 1600g a čekám holčičku. Termín mám 11.srpna a doma mám už jednu skoro 3 letou.
@wery85 ahojky, tak jsem doma z ozvíků, měla jsem je prý uplně ukázkový, tak jsem ráda..
co se týče těch papírů, tak je to to předporodní, chtějí to mít nachystané dopředu at se až přijde na věc nemusíme zdržovat, ale dnes sem to stejně nevypisovala, protože měli moc porodů a neměli čas
jdu zase za týden, tak uvídíme snad nebudou mít tak napilno ![]()
@misselinka píše:
Ještě bych chtěla přidat fotečku pelíšku pro toho našeho „drobečka“. Zatím je tedy rozložený v krabici, ale když jsem ho koupila, tak jsem neodolala a složila ho. No a po dvou dnech jsem ho zase rozložila a schovala.
Ahoj misselinko…teda pelíšek je krásný
My také čekáme chlapečka, Kristiána. A jak se bude jmenovat Váš prcek? Termín mám 13.8. a přibrala jsem 2kg. Nohy mi taky neotékají, ale ty záda, to je taky peklo
Já jsem dnes 35+0 a odhad ve 34+0 jsem měla 2300g.
Nazdárek holky,
klekl mi počítač, takže jsem se sem nějakou dobu nedostala.
Nevím jak vy, ale já jsem oteklá a dost často mívám tlak v podbřišku, když třeba dlouho chodím. Nohy mám jak konve, ale naštěstí jdu v pátek na kontrolu (34tt) tak mi ty hnáty omrkne. Nevím jestli je to normální, ale ty otoky mě docela bolí, tak jsem z toho zmatená.
Jinač už mám vypráno, vyžehleno a čekám jen na postýlku až mi jí dovezou, jinak mám finite a od teď už budu jen lenošit ![]()
@sonka2 hezký… já na ozvy tak za 3 týdny :/ Hlavně že byly ok
Ty jo, tak to je dobrý, u nás se to vypl(nujě až když přijedeš rodit…
@Castellka zrovna někdy předevčírem jsem si říkala, jestli jste ok, že už jsi tu dlouho nebyla
taky mám nohy jak konve, ale nebojlí. Jen spíš takovej nepříjemnej tlak… Bolesti a tlaky v podbřišku taky mám a doktor mi na to řekl, že je to normálka. Takže mám pocit, že asi nepoznám, že rodím, protože si budu myslet, že je to normálka…
Holky v sobotu jdu na svatbu a za měsíc na druhou. Tak jsem dnes zaběhla něco na sebe pořídit. Jsem zděšená a v šoku, jakých rozměrů se pohybuje moje oblečení. Tfuj, tfuj, tfuj
Už mě do porodu v obchodě s oblečením nikdo neuvidí… Nemluvě o tom že všem jsem jak velryba křížená s hrochem
![]()
Já už chci být zase normánlích rozměrů velikosti L
![]()
Mě to v podbřišku bolí třeba když třeba prudce vstanu nebo chodím moc dlouho. No do pátku musím počkat, přinejhorším se zase dozvím od doktorky, že se moc sleduju
Jinak naštěstí mám klídek, záda mě nebolí - používám podpůrný pás, docela mi pomáhá, protože mám hodně vystouplé bříško. A o velikostech mi ani nemluv, dneska jsem si byla kupovat nějakou slušnou noční košili, abych v porodnici nedělala ostudu s tou příšerou co v ní spím normálně. Tu jsem sehnala, ale jinak radši nakupovat nechodím, z té mojí velikosti je mi šoufl ![]()
Hehe tak to máme asi všichni to samé. Jediné do čeho jsem investovala dokud jsem ještě byla pěkně kulatá, byli kalhoty, tepláky a kraťasy a pár triček a ještě že tak. Teď by mě do obchodu nikdo nedostal ani heverem a naštěstí nemusím řešit ani tu noční košili, prý je v porodnici mají erární ![]()
Zítra máme poslední návštěvu u doktorky, tak jsem zvědavá co mě čeká příští týden v porodnici.Ozvy vám dělali hned při první návštěvě v porodnici? Už se nám to pomalu přibližuje holky, tak přežijte to vedro, jdu hodit oteklé kotníky nahoru ![]()
Já tedy volím svojí noční košilku s kačerem Donaldem, ty nemocniční mundúry moc nemusím. Chodila jsem teď za bráchou na JIPku do Motola a tam mají fakt příšerné kousky, nemluvě o tom, že se pohnete a je Vám vidět až do krku
Nevím jak to bude na Kladně, kde se chystám rodit, ale počítám že dost podobné standardu v Motole. Máš nějaký trik na otoky nohou? Mě nic nepomáhá, dávám nahoru, chladím, mažu gelem proti otokům a nic. Jediné co jakš takš zabírá jsou masáže.¨
Mimochodem všimla jsem si jedné vtipné věci… když si ten otok na noze zmáčknu zůstane tam ďolík, zkusila jsem takle udělat tři a chvíli tam vydržely
doktorka by mě za to asi dala za ušiska ![]()
Kdybych nemusela na tu svatbu, tak me to taky v zivote nenapadne tam chodit ![]()
Ja si do nemocnice taky svoji kosili neberu. Si pamatuju z praxe z porodnice ze se maminy kkidne 2×, 3× za den prevlikaly, protoze co chvili protekly a mely na kosili krvavy fleky. Casto se prevlikaly prez den i postele kvuli tomu… Takze ja budu mit „krasnej, sexy“ erar ![]()
Holky to mi teda vysvetlete co jsou poslici. To ze mi co 10 minut tvrdne bricho a trva to treba 3 hodky v kuse ale podbrisek neboli. Nebo to ze me uz od 3h od rana boli podbrisek jak pri silny MS a sem tam to vystreli do zad? Nebo oboje? Mam pocit ze az zacnu rodit, tak stejne prdlajs poznam, protoze poslednich 14 dni mi porad neco je ![]()
![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat