Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ivkaaa
Ta cysta by prý měla zmizet. Spíš myslím, co s tím srůstem?
@Haannka pokud zmizi je to ok. Myslim si, ze jak ti jednou udelaji operaci v dutine brisni, tak se ti srusty mohou udelat i vice nez jeden co ted mas…
Taky mám nejspíš srůsty, jak se to projevuje? Mě nejvíc v době ovulace a teď mám týden před MS a břicho bolí, hlavně ráno a večer. A mimo cyklus mě někdy taky poboliva v pánvi, mohou to být srůsty?
@Šárka91 mohla by to byt i endonetrioza. Nemas bolestivou MS??
@Šárka91
Já mám jako „tupou“ bolest nebo tlak., celý měsíc je to stejné.
@ivkaaa MS bolestivou mám, někdy i 4 dny. Posledně jsem si musela dát lék na bolest už dva dny před MS, protože jsem lehla ke spaní a začalo mě to bolet, bez prášku bych neusla…
@Šárka91 a nezminila ses o tom Dr? Take jsem to tak mela a endometrioza IV. stupne ![]()
@ivkaaa Ještě ne, ale chystám se. A jaké jsi měla přesně příznaky?
@Šárka91 hodne bolestivou menstruaci, pobolivani v podbrisku a pak az vystrelovani ke konecniku, ale to az v pozdejsi dobe. A dost se mi delaly cysty.
@ivkaaa Ty mě teda desis… Při ovulaci mi to jde taky do konečníku a při MS někdy taky, mám to vše na gynekologii říct? Já si říkala že nechci být za citlivku, ale normální mi to už nepřijde, to je fakt.
@Šárka91 urco to rekni.Ona teda endoska se zjisti az laparoskopii. A pokud nemas deti, tak to zacni resit. Nechci te nejak strasit a nemuzu rict, ze je to endoska, ale rekni to Dr.Ja si furt myslela, ze proste MS nekoho boli nekoho ne, tak jsem to neresila, ale jak me bolel podbrisek furt na prave str, tak to slo rychle. Naposledy 20 lozisek a to me odstranovali, kdyz me chytl slepak. Jinak si myslim, ze by jich bylo vice…
@ivkaaa Tak to mě mrzí, sis Teda vytrpela dost. Já se bojím s tím komukoli svěřit, jednou jsem se svěřila kámošce a ta na mě hleděla, jako bych si vymyslela, prý si to moc beru, jo, ale kdo to nezažil, nepochopí. Já jsem i před tou MS vždy tak unavená, motá se mi hlava, děs. Budu to muset řešit, ať už se jedná o cokoliv. A ty máš nasazenou nějakou stálou léčbu, nebo nic nepomáhá?
@Šárka91 mela jsem tri operace, pak nasledovaly hormonalni lecby a nyni jsem tehule.Ano, kdo nezazil, tak vubec nevi.Zkus mrknout na FB do party endometrioza…je tam i kde se leci, jak se projevuje atd…hlavne drzim pesti, at to endomrcha neni ![]()
@ivkaaa Tak to je super, že jsi otěhotněla, gratuluji! Jj mrknu, děkuji