Stačí 20.000,- na rozpočet pro čtyřčlennou rodinu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
brko
5.12.15 16:56
Tak nejak asi vim, o cem pises, tez mam postizene dite.Ale o tom, jake by to bylo, mit takove financni NEmoznosti jako mas ty, vim houby. preji cele tve rodine jen to nejlepsi.
@Anonymní píše:
Ano, je to tak, bohužel, ale jak už jsem psala, tak peníze jsou až to poslední, i přes postižení dcerušky je to naše vše a moc ji milujeme, je to vymodlená holčička. I s tím se člověk naučí žít, brzy pochopí, že peníze nejsou to nejdůležitější, pro mě má život už uplně jiný směr a raduji se zmaličkostí, které by jiný hodil hned za hlavu.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.12.15 16:56

Jsme 3 a zijeme z 5000,– takze urcite staci…

• Citovat
  • Upravit
10848
5.12.15 16:59

Zakladatelko, 20 bez nákladů na bydlení se dá docela v pohodě. ale zjevně jste zvyklí na vyšší standard, takže na to mysli už teď, a šetři! Má to dva efekty: už teď se naučíš žít s menším rozpočtem, a to je zásadní, a navíc, pak budeš mít kam sáhnout. Dej je na nějaký podúčet a ber ho skutečně tak, že když v horším měsíci nevyjdeš, jsou to prachy pro ten účel. V pohodě to zvládneš- Jestli z toho musíš hradit komplet auto- pojistka, opravy, veškerý provoz (denní dojíždění kolik km třeba? to se nasčítá), a provoz domu, topení na elý rok atd., tak to zas až tak moc peněz není - ale zaručeně se nemusíš obávat.
Nezapomeň, že malé děti stojí tolik, kolik je rodič ochotný dát. - už u samotné výbavičky uvažuj, můžeš buď ušetřit nebo utratit i několikanásobek! A dítěti je to jedno. Zrovna tak hračky, drahé jsou spíš pro rodiče :) a množství je spíš na škodu :)

Příspěvek upraven 05.12.15 v 17:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
5.12.15 17:04

No…nas je pet.tri deti jedno je tezce mentalne postizeny. Za jidlo drogerku a ostatni drobne vydaje vcetne bot a obleceni dame devitku mesicne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
charbl
5.12.15 17:05
@Anonymní píše:
Já vím, že to není jen pro dětičky s rakovinou. Mám z toho špatný pocit, protože já nikomu nepřispívám a měla bych dostat od jiných…vím, že by to nebylo pro mě, ale nějak se mi do toho nechce.Vim,asi jsem divná :nevim:

Tak ja te samozrejme do niceho nenutim, jen mi prijde lito, kdyz vy nemate skoro nic a pak jsou tady prave ti prizivnici, co maji spoustu penez za nic, jen za to, ze si to na uradech vyrvou

• Citovat
  • Upravit
11117
5.12.15 17:20

Dost zalezi, jestil by vam zbylo 20tis, po zaplaceni komplet nakladu nebo jen po zaplaceni hypoteky. samozrejme ze zit se da s daleko min, ale taky zalezi, kde zijete, jake mate nutne dalsi naklady (doprava, auto, pojistky atd.) a hlavne na co jste zvykli.
my mame (manzel ma) nadprumerne prijmy, ale mame dve deti, jednoho autistu, platime soukromeho psychologa, soukromou skolku, osobniho asistenta a prachy leti jak splasene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.12.15 17:21

Ano, myslím, že pokud zůstane 20.000 po zaplacení bydlení, tak se s tím vyjít dá celkem v pohodě i při dvou dětech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
5.12.15 17:22
@Anonymní píše:
Zdravím, prosím o názory, nemám ještě takové zkušenosti s rozpočtem pro čtyřčlennou rodinu, čekám teprve své první dítě, tak nevím, na kolik vyjde pro dvě děti jídlo, šacení, škola apod.. Máme v plánu si vzít hypotéku na pozemek a dům, celkově i s pojištěním a poplatky za energii by nás to vyšlo cca na mou celou výplatu a zůstalo by nám cca 20 tis. z výplaty od manžela, myslíte, že je to dost? Víme, že se budeme muset uskromnit, doteď jsme docela rozhazovali za jídlo a koníčky, ale jsme ochotni se omezit.. Manžel jezdí do práce autem, já MHD, na nákupy oblečení každý měsíc zvyklí nejsme, tak alespoň to, nekouříme, drogerii navštěvuji tak průměrně, extra nejsem náročná. Co myslíte?

tech 20 ma byt jako po zaplaceni vseho na utratu? nebo jak? tak zalezi jaky budete mit najem, hlavne nektere veci se daji poridit aji z bazaru jako je obleceni nebo nektere hracky, nejvic stoji pokud nebudete kojit predevsim mliko a plinky.ale to vse sama poznate

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
5.12.15 17:27
@martina82 píše:
tech 20 ma byt jako po zaplaceni vseho na utratu? nebo jak? tak zalezi jaky budete mit najem, hlavne nektere veci se daji poridit aji z bazaru jako je obleceni nebo nektere hracky, nejvic stoji pokud nebudete kojit predevsim mliko a plinky.ale to vse sama poznate

ale jistli vam zbyde 20 po zaplaceni uplne vseho tak stim se vyjit da.toho se nebojte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
5.12.15 17:28
@Anonymní píše:
@quinsley Děkuji za radu, no rodičák nepočítám, protože přece jen na něm budu pár let, spíše jsem chtěla vědět, jak to bude z dlouhodobého hlediska.. Ale určitě to propočítáme i s ohledem na rodičák..

ehm… tech „par let“ mi prijde s ohledem na necekany pokles prijmu muze celkem nekonecnych :-(
ale 20 „cisteho“ je hodne hodne OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
5.12.15 17:36

Nechápu smysl těchto neustále se objevujících diskuzí.
To je přece tak hrozně individuální a překvapuje mě, že si lidi nejsou schopni spočítat takové základní věci.

Ale abych byla k tématu - jsme jen dva, bez dětí a 20 tis. by nám nestačilo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.12.15 17:36

Většina ti napíše, že si můžete pískat. Já to vidím tak, že záleží, jaké další rezervy máte. Jestli např. po nastěhování a zařízení bydlení budete mít rezervu třeba 200000 na nenadálé výdaje. U nás bylo s narozením druhého dítěte třeba koupit druhé auto (manžel se bez něj do práce nedostane a já jsem chtěla s dětmi na výlet, za známými, k příbuzným, a pobalit, a dalo mi to velkou svobodu a mnohem víc možností, jak trávit čas, ale holt to stojí peníze). Každý měsíc počítáme 5000 jen na provoz těch dvou aut (nafta, povinné ručení a pojistka, dálniční známka, možné opravy…), dalších 5000 jde na pojistky a spoření (tam máme v případě potřeby rezervy, ale dokud to jde, tak ty peníze odkládáme, děti pak budou mít třeba na vzdělání), na jídlo a drogerii včetně potřeb pro děti mám asi 9000 a většinou to stačí, ale třeba autosedačka apod. už je výdaj navíc. A s mužem máme taky každý něco na svoje výdaje. Takže my bychom s tím bez spoření vyšli tak akorát, ale třeba na to druhé auto bychom museli mít někde odloženo, stejně tak dovolené.
Anonym N.

• Citovat
  • Upravit
4658
5.12.15 17:42

Mám 3letou dcerku, čekáme druhé, po zaplacení všeho nám zbývá cca 12000 a žijeme v pohodě. Jde o to, jak moc jsi náročná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
5.12.15 17:42

Tak já utratim za mě a za syna 3 roky tak 10t, takže za 4 lidi by těch 20t mělo jít. Mám ovšem pocit, že neustále dost šetřím (a skutečně šetřím, momentálně asi 20t měsíčně nebo i víc). Zvládla bych bez problémů utratit všechno, co vydělám.

Těch 10 je za jídlo, školku, oblečení, drogerii plus věci typu kadeřník a výlety pro nás dva. Auto nemám, bydlení včetně služeb, internetu a telefonu naštěstí neplatím. Například na dovolené už ale beru z těch úspor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
5.12.15 17:49

No tak zalezi taky jak dlouho chces byt na materske a rodicaku. Pokud ted pocitas s tim, ze mas 15 tis. tvuj plat a ten padne na hypo a energie, tak musis pocitat s tim ze az budes na rodicaku i kdyby jsi mela tu nekratsi variantu budes mit o 3 tis. mene a to je nekdy dost. Navic s ditetem si myslim, ze clovek treba vic topi a spotrebuje vice vody (alespon me se zda, kdyz jsme byli sami prali jsme co dva tri dny dve pracky a ted to peru denne). Ale obecne si myslim, ze 20 tis. pro 4 osoby kdyz odpocteme to bydleni staci bohate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel