Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Jsou lidi, kteří mají po zaplacení bydlení mnohem míň, a taky žijou, na slušný žití to je v pohodě.
@Anonymní píše:
Zdravím, prosím o názory, nemám ještě takové zkušenosti s rozpočtem pro čtyřčlennou rodinu, čekám teprve své první dítě, tak nevím, na kolik vyjde pro dvě děti jídlo, šacení, škola apod.. Máme v plánu si vzít hypotéku na pozemek a dům, celkově i s pojištěním a poplatky za energii by nás to vyšlo cca na mou celou výplatu a zůstalo by nám cca 20 tis. z výplaty od manžela, myslíte, že je to dost? Víme, že se budeme muset uskromnit, doteď jsme docela rozhazovali za jídlo a koníčky, ale jsme ochotni se omezit.. Manžel jezdí do práce autem, já MHD, na nákupy oblečení každý měsíc zvyklí nejsme, tak alespoň to, nekouříme, drogerii navštěvuji tak průměrně, extra nejsem náročná. Co myslíte?
20000,–
nám zustane jen okolo čtyřech a musíme vyžít…máme postiženou holčičku, táhneme to jen z manželova platu a pnp.
Já vím, že jsou na tom lidi i hůře, jen prostě nemám přehled, kolik stojí děti ![]()
Až budeš na rodičovské, tak asi tvůj příjem už mít nebudete ne?
Spíš si spocítej, kolik dá manželův plat+tvůj rodičák mínus všechny výdaje za vás dva a kolik ti zbyde. Miminko muže stát málo i hodně. Záleží jestli budeš kojit nebo UM, jaké plenky(jednorázové x látkové), kolik utratíš za oblečeni pro něj, kosmetiku, příp. lékarnu…
Je to těžké takto říct. A podobné to bude u batolete a předškoláka…
@Anonymní píše:
20000,–nám zustane jen okolo čtyřech a musíme vyžít…máme postiženou holčičku, táhneme to jen z manželova platu a pnp.
Tak to vás obdivuji
Ne opravdu, klobouk dolů, to vám musím připadat, že řeším hlouposti ![]()
Jestli je ta dvacka zustatek po zaplaceni vsech plateb, tak byste meli v pohode vyjit.Do budoucna ale zalezi treba i na tom, jake si vyberou deti krouzky-nektere jsou pomerne nakladne. Proto doporucuju z tech 20000 davat neco bokem, dokud to pujde. i treba blby petikilo.
@quinsley Děkuji za radu, no rodičák nepočítám, protože přece jen na něm budu pár let, spíše jsem chtěla vědět, jak to bude z dlouhodobého hlediska.. Ale určitě to propočítáme i s ohledem na rodičák..
@Anonymní píše:
Tak to vás obdivujiNe opravdu, klobouk dolů, to vám musím připadat, že řeším hlouposti
V pohodě, chápu, že máte jiný život, ale mít tolik peněz, tak si fakt pískáme.
Děkuju. Ono v našem případě to jinak nejde, takže hold žijeme, tak, jak žijeme, ale nelitujeme, máme naší princeznu a ta je pro nás v ším, peníze jsou až to poslední ![]()
@brko píše:
Jestli je ta dvacka zustatek po zaplaceni vsech plateb, tak byste meli v pohode vyjit.Do budoucna ale zalezi treba i na tom, jake si vyberou deti krouzky-nektere jsou pomerne nakladne. Proto doporucuju z tech 20000 davat neco bokem, dokud to pujde. i treba blby petikilo.
Dekuji za radu!
@Anonymní píše:
Děkuju. Ono v našem případě to jinak nejde, takže hold žijeme, tak, jak žijeme, ale nelitujeme, máme naší princeznu a ta je pro nás v ším, peníze jsou až to poslední
Jste úžasná, máte opravdu můj obdiv!!!
@Anonymní píše:
20000,–nám zustane jen okolo čtyřech a musíme vyžít…máme postiženou holčičku, táhneme to jen z manželova platu a pnp.
Ctyri???
To by mi jeblo. Velky respekt.
@Anonymní píše:
Jste úžasná, máte opravdu můj obdiv!!!
Děkuju ![]()
Tak uz ted vis kolik vas stoji benzin, jidlo, drogerie, osaceni, leky, vylety ( zabava ) + pocitej dite vybava a mesicni provoz ditete uz je indi vindy. Nas stoji tak 5-6.000 mesicne nekdo to zvladne za 2.000 + kdyz se kupuje dalsi kocar, autosedacka tak je to vic. Nam by 20cka nestacila.
Příspěvek upraven 05.12.15 v 16:11
@Anonymní píše:
Děkuju. Ono v našem případě to jinak nejde, takže hold žijeme, tak, jak žijeme, ale nelitujeme, máme naší princeznu a ta je pro nás v ším, peníze jsou až to poslední
Zdravím, prosím o názory, nemám ještě takové zkušenosti s rozpočtem pro čtyřčlennou rodinu, čekám teprve své první dítě, tak nevím, na kolik vyjde pro dvě děti jídlo, šacení, škola apod.. Máme v plánu si vzít hypotéku na pozemek a dům, celkově i s pojištěním a poplatky za energii by nás to vyšlo cca na mou celou výplatu a zůstalo by nám cca 20 tis. z výplaty od manžela, myslíte, že je to dost? Víme, že se budeme muset uskromnit, doteď jsme docela rozhazovali za jídlo a koníčky, ale jsme ochotni se omezit.. Manžel jezdí do práce autem, já MHD, na nákupy oblečení každý měsíc zvyklí nejsme, tak alespoň to, nekouříme, drogerii navštěvuji tak průměrně, extra nejsem náročná. Co myslíte?