Stafylokok a Hemofil - syn se stále nemocný a nemůže na očkování

802
29.11.18 16:02

Takhle malé děti jsem nemocné neměla. Až tak ve 2 letech, doktorka mi po dobrání ATB řekla, že se může objevit hemofil právě po ATB, že ho má téměř každý. Spíš než další ATB bych se snažila zlepšit imunitu a hemofil se může ztratit sám. Syn byl s hemofilem i na trhání nosní mandle, doktorce to nevadilo. Jaký to má vliv na očkování nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1339
29.11.18 17:33

@Makito děkuji :palec: dáváme laktobacilky, nevím, jestli nasadit už v tomhle věku i nějaké vitaminy :think: v lékárně mi řekli, ze stačí ta probiotika :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
29.11.18 20:11

@Veerr ještě jsem našla tento článek https://www.maminka.cz/…nitu-miminka …

Šípkový čaj pro nejmenší
Posilovat imunitu byste v zimních měsících měla především těch nejmenším. Je pochopitelné, že na kojence toho příliš zabírat nebude. Těžko budete třeba půlroční dítě cpát umělými vitamíny, krmit zeleninou a nutit jej k pravidelnému otužování a sportu. To je zkrátka nesmysl.

Na nejmenší miminka zabere v tomto ohledu především šípkový čaj. „Šípky jsou tak trochu vitamínová bomba. Obsahují hodně vitamínu C, který je v tomhle směru velmi důležitý. Dodává totiž organismu energii. Navíc šípkový čaj, pokud je vařený pouze z pravých sušených šípkových plodů, neobsahuje žádný kofein a ani jiné látky, které by zbytečně zatěžovali játra a ledviny. I pro dítě je velmi dobře stravitelný. Osobně mohu doporučit kápnout do čaje ještě trochu medu,“ radí dětská zdravotní sestřička Tereza Petrasová.

A dodává, že čaj by se měl podávat o pokojové teplotě nebo jen mírně ohřátý. Dítěti ho můžete připravovat prakticky celou zimu. Ideální je podávat čaj jednou za dva dny. Pokud si ho vaše miminko oblíbí, můžete samozřejmě i denně. Jen pozor, abyste to příliš nepřehnala s medem, aby dítě netoužilo po šípkovém čaji jen proto, že je velmi sladký. To by naopak mohlo uškodit.

Tak můžeš také zkusit. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
29.11.18 21:30

@Makito :palec: jen jsem teda nikdy z čerstvých šipku nedělala, tak si najdu na netu inspiraci :lol: dekuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí