Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Podle toho co popisujes bych si tipla na slabe brisni svaly a naopak vyssi napeti v zadech. Urcite bych si nechala zkontrolovat dite fyzioterapeutkou. Muzes jit rovnou za detskym rehabilitacnim lekarem ci detdkym neurologem. Nebo najdi na netu detskou fyzio a tu jednu navstevu si zaplat.
U nás teda doktorka řešila že se pořádně nezvedá na rukou a to už v půl roce… Vyhrožovala že bude mít problémy s lezením a pak s chůzí… ale my jsme chodili cvičit Vojtu už předtím od 3 měsíců s tím že špatně pásl koně a ještě další věci. Takže fyzioterapeutka řešila že se moc nezvedá na natažených rukou ale stejně to nakonec dohnal sám, vpodstatě až po tom co jsme přestali cvičit
Já jsemse bála že jak se jednou dostanem do ruky neurolozce a rehabce, už nás odtamtud nepustí ale po třech měsících cvičení nás propustili sami. Každopádně myslím že žádanka je na takové vyšetření určitě potřeba.
Taky jsem resila. Uz mi lozila po kolinkach, ale ruce na predlokti. Jdi hned k fyzioterapeutce, ukaze ti cviceni na velkem mici. Deti to bavi a za 2 tydny poctiveho cviceni najednou konecne zacla spravne lozit. Jsou to slabe mezilopatkove svaly.
Moc vsem dekuji za prispevky. Donutilo me to malou objednat k rehabilitacni dr., mame to dnes cerstve za sebou a je dobre ze jsme sly. Uz jsme tam asi mely byt davno… I techniku plazeni ma pry spatnou.. Mame cviky a pokyny k manipulaci, za mesic kontrola. Tak snad se to zlepsi. Dekuji! ![]()
Ahoj holky, mám stejný problém jako zakladatelka… Malému je 8 měsíců a nezvedne se na rukou tím se i neplazí. Jinak je moc šikovný, neurologicky v pořádku. Začala jsem chodit na fyzio a cvičíme Vojtu, což mi přijde snad až moc drastické řešení… Ale nevím… Je to boj… Chci se zeptat zakladatelky jaké cviky cvičila ona a jestli to pomohlo. Předpokládala jsem že budeme posilovat cvičit na míči, koupila jsem ho i domů, ne že mi nasadí Vojtu, je to jinak naprosto zdravý, usměvavý chlapeček, kojeny, donoseny.
Děkuji vám moc za odpověď.