Stáhnout dítě ze školky kvůli kašli?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22078
16.11.11 22:27

Pokud jsem správně pochopila, Ty jsi doma na RD, takže Ti nehrozí finanční problémy kvůli výpadku školky.

Já na Tvém místě bych si pravděpodobně dceru doma nechala - ne natrvalo, ale dva tři týdny ještě určitě. To jí neublíží - pokud, jak píšeš, má školku ráda a těší se do ní, tak z toho nevypadne, bude se na ni těšit, až tam zase bude moci jít. To není jako u dětí, keré si horko těžko zvykaly, najednou by dlouho nechodily a plačtivé zvykání by muselo začít nanovo, to u Vás problém není. A jí to prospěje - nemáš ji doma zas tak dlouho, tyhle věci jsou běh na delší trať. I dospělému leckdy trvá, než se z kašle vyhrabe… Svádět všechno na alergii nelze a krom toho, pokud vím, tak z alergie se astma vyvine tím pravděpodobněji, čím větší je na organismus zátěž… Já bych ten návrat nijak nehrotila, není k tomu důvod.

A pokud jsi nakloněna alternativním metodám, zkusila bych konstituční homeopatickou léčbu. Tím taky nic nezkazíš, najdeš-li si kvalitního, prověřeného homeopata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4747
17.11.11 08:24

Jojo, jsem doma na MD, takže mi o nnic nejde…naopak spíš ušetříme, když do školky nechodí :lol: . Dojíždíme totiž busem. Ale jsem vděčná, že tu školku vůbec má, dost jsme za ni bojovali..
Dneska celou noc nezakašlala :dance: ! Až teda ráno, když vstala, tak si trochu odkašlala. Nevím samozřejmě, zda to je důsledek léků nebo náhoda, to uvidíme, pevně doufám, že to první :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
17.11.11 09:14

slevíku, z tvého příspěvku mám pocit,že se bojíš aby ti dceru ze školky nevyřadili,když tam nebude chodit vid.. :wink:
ale myslím,že se obáváš zbytečně,co jsem tak vypozorovala,tak hodně dětí zůstává doma marodit a do školky nejdou,nebo i znám případy,že se díteti nechce a tak proste je doma..mojí kamarádky syn je ted 6 týden doma po operačním zákroku a nic se nedeje.
je pravda,že léčba kašle je na běh na dlouhou trat.
my taky spíše ušetříme když je malej doma,taky dojízdím do školky busem…ale zdraví je jen jedno.
měla by jsi alespon dojít k doktorce at malou proposlechne a budeš moudřejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
17.11.11 09:21

Taky radím pořádně doléčit, já jsem si nechávala děti klidně ten měsíc doma(jsem na RD)…

Jo a ještě jsem chtěla říct k tomu doporučení lékaře nechat doma, ten náš říká: kdyby bylo na mě, nepustím děti do školky od podzimu do jara :mrgreen: , takže brát s rezervou

• Citovat
  • Upravit
359
17.11.11 09:34

jj taky mi přijde,že doktoři hned nechávají díte doma,asi si myslí,že rodiče nepracují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4747
17.11.11 13:08
Simonečka37 píše:
slevíku, z tvého příspěvku mám pocit,že se bojíš aby ti dceru ze školky nevyřadili,když tam nebude chodit vid.. :wink:
ale myslím,že se obáváš zbytečně,co jsem tak vypozorovala,tak hodně dětí zůstává doma marodit a do školky nejdou,nebo i znám případy,že se díteti nechce a tak proste je doma..mojí kamarádky syn je ted 6 týden doma po operačním zákroku a nic se nedeje.
je pravda,že léčba kašle je na běh na dlouhou trat.
my taky spíše ušetříme když je malej doma,taky dojízdím do školky busem…ale zdraví je jen jedno.
měla by jsi alespon dojít k doktorce at malou proposlechne a budeš moudřejší.

Ne, toho se opravdu nebojím :wink: . Spíš mi jde o to, aby pak zpětně zapadla mezi kamarády…když vypadne na dlouho, bude krapet mimo :think: .
A u dr. jsme byli, i na ORL, alergo..viz. příspěvky výše. Není to infekční kašel, ale buď postinfekční, alergie nebo astma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
17.11.11 13:20

kamarádky syn taky dost kašlal,tak mu doktorka napsala myslím,že říkala tekutý Zyrtec a dává mu ho pravidelne každý den a má pokoj od kašle.
jináč toho,že nezapadne do kolektivu bych se nebála,plno detí tam věčně není,takže se stejně nemají čas pořádně seznámit…vždyt to jsou prckové :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
21.11.11 13:59
slevik píše:

C se týče vlhkosti v bytě, no máme spíš vyšší, jsme rok v novostavbě. Míváme kolem 40,50, ale někdy i 60 :-? . Snažím se to udržet nižší, ale nejde to vždycky..

Příspěvek upraven 16.11.11 v 15:30

Vlhkost 40 - 60 se považuje za optimálí. 30 už je příliš málo, takže rozhodně bych nesnižovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin