Stále nemocné dítě :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ludmilaadamkova
16.10.21 19:15

@roba18 u nás 9 děti z 27 u sestry 2 děti z 24 jinde zase dávají volno u učitelkami a dávají třídy dohromady… Řekla bych že je to hodně všude možně. a podle všeho horší než jindy. :roll:

• Citovat
  • Upravit
3459
16.10.21 19:31
@ludmilaadamkova píše:
@roba18 u nás 9 děti z 27 u sestry 2 děti z 24 jinde zase dávají volno u učitelkami a dávají třídy dohromady… Řekla bych že je to hodně všude možně. a podle všeho horší než jindy. :roll:

Tak máme snad jen smůlu na dobu. Hlavně ať je brzy zase dobře. Tohle je vyčerpávající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
16.10.21 19:34
@roba18 píše:
Taky tak. Jen školku máme podle věku a stejně.
Spíš mi drásá nervy, jak mi říkala pediatra, že lidé dávají nedoléčene děti, které by ještě měly být na ATB do kolektivů. To se pak můžu otuzovat jak chci…

Tak deti, ktere jsou nekolik dni zalecene antibiotiky, uz nejsou nebezpecne ostatnim a kdyz jsou do skolky nedolecene, tak orhozuji hlavne sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
16.10.21 19:46

U nas ve skolce jsou vsude na dveřích vystrazne cedule, jak dite nevezmou dovnitr ani s malou rymou, ale dam tam to nase stoprocentne zdrave a po par dnech ho mam doma. Tak to teda nechapu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
16.10.21 19:51

Jen přidám svou zkušenost první dcera teď ji je 12 byla nemocná ve školce dva roky pořád každý měsíc, pak první třída to sami už mi bylo i doporučeno že ji vezmou nosní mandle jenže mě se to nelíbilo prostě jsem počkala a od 2 třídy musím zaklepat skoro nic. Teď moje druhá dcera je nemocná už pomalu 3mesice v kuse je ji 19 měsíců a to je pořád rýma a kašel vyléčí se a jedeme na novo. Doufám že to prostě přejde ani nevím jestli je to tím že je taková doba protože dřív mi marodila dost i ta prvni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
16.10.21 19:56
@sakota píše:
Tak deti, ktere jsou nekolik dni zalecene antibiotiky, uz nejsou nebezpecne ostatnim a kdyz jsou do skolky nedolecene, tak orhozuji hlavne sebe.

Takže je naprosto v pořádku, že chodí do kolektivu zdravých dětí… Pak se můžeme divit, kde se děti ze školky, kde by měly být jen 100% zdravé děti, nakazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
16.10.21 19:59

Ano, dítě s antibiotiky má být doma v posteli v klidu. Potom ještě rekonvalescence.Pak to nemá takhle vypadat.Je to tezke, OČR 9 dní pak zafarmo doma. A v praci to nadšení, stale dokola doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
16.10.21 20:08

Mě by moc zajímalo, jak by vypadalo zdraví třeba 30 dospělých lidí, kteří by byli místo zaměstnání zavření v jedný místnosti, kde by každý na všechno patlal rukama, které si strkal předtím do zadku. A to mluvím o dospělých a ne o dětech, které jsou vůči nemocem odolné méně. Prostě z hlediska biologie školka není normální. Tu se někdo divil, že v lesní školce dítě bylo ok, ale v „betonové“ není, a co má dělat? No třeba tomu dítěti zajistit zdravé prostředí?

Fakt koukám. Za nás se to taky bralo jako normální, ale divím se, že stále to nikomu nedocvaklo. Nic. Jsou nemocný no, to je přece každý dítě. :nevim:

Kamenování za 3 2 1. Už mám stejně doma doslova kamenolom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
16.10.21 20:19
@AZ29 píše:
Mě by moc zajímalo, jak by vypadalo zdraví třeba 30 dospělých lidí, kteří by byli místo zaměstnání zavření v jedný místnosti, kde by každý na všechno patlal rukama, které si strkal předtím do zadku. A to mluvím o dospělých a ne o dětech, které jsou vůči nemocem odolné méně. Prostě z hlediska biologie školka není normální. Tu se někdo divil, že v lesní školce dítě bylo ok, ale v „betonové“ není, a co má dělat? No třeba tomu dítěti zajistit zdravé prostředí?

Fakt koukám. Za nás se to taky bralo jako normální, ale divím se, že stále to nikomu nedocvaklo. Nic. Jsou nemocný no, to je přece každý dítě. :nevim:

Kamenování za 3 2 1. Už mám stejně doma doslova kamenolom.

O tom že děti ve školce onemocní není pochyb, ale je zvláštní že před covidem bylo dítě sem tam nemocné a po covidu a všech těch lockdownech jsou nemocní všichni a furt..to je docela rozdíl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
16.10.21 20:49

I dítě léčené ATB může druhé nakazit, není totiž 100% jistota, že se nejednalo o virovou infekci a ATB byla nasazena jen z diagnostických rozpaků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
16.10.21 21:39
@Doctus píše:
I dítě léčené ATB může druhé nakazit, není totiž 100% jistota, že se nejednalo o virovou infekci a ATB byla nasazena jen z diagnostických rozpaků.

Tenhle konkrétní případ o kterém mi říkala pediatra byl prý zpal plic. Ale zároveň říkala, že to není jediný případ. Že je vcelku běžné, že nedoléčene děti chodí do školky. A hlavně ani nedoberou ATB, takže o zaleceni se moc mluvit nedá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
16.10.21 21:48

@žofinkaF podlě mě je 9 dní málo.. Asi se tu zase někdo do mě, že někdo chce něco zas od státu, ale když se to vezme, dospělí člověk, první den jde k lékaři a je doma jak chce.. Ano, jak to, napíšu to narovinu. Znám lidi, co se dolečí jak s dolečí a, třeba by si ještě pomarodili, tak řeknou, že se necítí, bolí je to a ono a tak za 14 dní. Vůbec to nikomu nevyčitám, je to každého věc, ale to dítě prostě nemá!!! šanci se vylečit za 9 dní, a ošetřování skončí a, pak prostě se můžou maminkay vztekat jak chtějí cizí, když někdo vede napůl zdravé dítě, když jinak v rodině nemůžou..
Naštěstí u nás manžel ted pracuje sám na sebe, ale pamatuji si, jak jsem byla nerozní, když byl 8 den a kluk mi kašlal a ted co.. V práci, žádné neplacené nechtěli dát.. manžel tehdy opravdu nemohl.
Ale to je těžko, už jsem se tady dočetla od jedné anonymní, že je to jenom válení doma rodičů, proč nejdou do práce a nehlídá jim někdo jiný, třeba babička :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
16.10.21 21:53
@Janasas píše:
@žofinkaF podlě mě je 9 dní málo.. Asi se tu zase někdo do mě, že někdo chce něco zas od státu, ale když se to vezme, dospělí člvoěk, první den jde k lékaři a je doma jak chce.. Ano, jak to, napíšu to narovinu. Znám lidi, co se dolečí jak s dolečí a prsostě, třeba by si ještě pomarodili, tak řeknou, že se necítí, bolí je to aono a tak za 14 dní. Vůbec to nikomu nevyčitám, je to aktždého věc, ale to dítě prostě nemá!!! šanci se vylečit za 9 dní, a ošetřování skončí a, pak prostě se můžou maminkay vztekat jak chtějí cizí, když někdo vede napůl zdravé dítě, když jinak v rodině nemůžou..
Naštěstí u nás manžel ted pracuje sám na sebe, ale pamatuji si, jak jsem byla nerozní, když byl 8 den a kluk mi kašlal a ted co.. V práci, žádné neplacené nechtěli dát.. manžel tehdy opravdu nemohl.
Ale to je těžko, už jsem se tady dočetla od jedné annonymní, že je to jenom válení doma rodičů, proč nejdou do práce a nehlídá jim někdo jiný, třeba babička :roll:

Můžeš být na OCR víc než 9 dní. A pokud nemáš doléčene dítě, tak v jeho zájmu bys ho do kolektivu dávat neměla. A sorry, ale protože někdo nemůže být 2-3dny na neplaceném OCR, tak mě lehne celá rodina? Kdo zaplatí mě ten propad příjmu? Ale jo lidi jsou neuskuteční sobci.

Souhlasím s tím, že těm 9dnum OCR moc nerozumím a ještě omezený věkem do 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2963
16.10.21 21:56

Dcera nebyva nemocna temer vubec. Ma skoro 5 let, ve skolce od zari chybela zatim den. Kasel a rymu ma cca 2-3 x do roka a to je vse. Byla dlouho kojena, kazdy den ji bio jabka, bere multivitaminy. Horecku mela asi 2×, pouze viroza. :think:
Je sama, mozna kdyby mela sourozence, tak by na tom byla hur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
16.10.21 22:00

@roba18 zase to nedramatizuj. Kdybych to takto brala atak bych musela být naštvaná na půlku okresu..
Unás jedna takto hlídala dítě protože skončila ošetřovačka a jako babička se nakazila. Přišla do práce, protože nebyla nemocná, jenom- chytlá podle ní, a za týden tam kašlalo 8 pracovnic..
KLuk je doma, protože byl nemocný, a dověděla jsem se, že tři znich už jsou doma, že si sami nakazily děti..MOžná ty děti zase nakazily ve školce další děti
Je to prsotě kolotoč,, kde každý vidí viníka toho druhého..
A navíc jánikde nepsala, že jsem to někdy udělala, jenom takvoé výkřiky, Když jdu s dítětem a nebo sama ven z bytu, tak potkám tolik lidi co bych pak mohla obvinit, že jsou sobečtí…
Navíc já se spíš chtěla zastat těch dětí, že 9 dní, nároku na ošetřování je málo.. a unás doktorka automaticky vypisuje.. a pokud máš vypasaný paragraf, už jenom domluva v práci..
Naštěstí už to řešit nemusím…muž se může střídat
Unás taky jedna se pustila do druhé, že ji nakazila, že je sobecká, ale že cestou potká xxx lidi, to nevidi, stačí chytnou nějaké kliky, a prskají do ruk, tak takových sobců máš mraky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí