Stále nemocné dítě :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3459
16.10.21 23:03
@Janasas píše:
@roba18 zase to nedramatizuj. Kdybych to takto brala atak bych musela být naštvaná na půlku okresu..
Unás jedna takto hlídala dítě protože skončila ošetřovačka a jako babička se nakazila. Přišla do práce, protože nebyla nemocná, jenom- chytlá podle ní, a za týden tam kašlalo 8 pracovnic..
KLuk je doma, protože byl nemocný, a dověděla jsem se, že tři znich už jsou doma, že si sami nakazily děti..MOžná ty děti zase nakazily ve školce další děti
Je to prsotě kolotoč,, kde každý vidí viníka toho druhého..
A navíc jánikde nepsala, že jsem to někdy udělala, jenom takvoé výkřiky, Když jdu s dítětem a nebo sama ven z bytu, tak potkám tolik lidi co bych pak mohla obvinit, že jsou sobečtí…
Navíc já se spíš chtěla zastat těch dětí, že 9 dní, nároku na ošetřování je málo.. a unás doktorka automaticky vypisuje.. a pokud máš vypasaný paragraf, už jenom domluva v práci..
Naštěstí už to řešit nemusím…muž se může střídat
Unás taky jedna se pustila do druhé, že ji nakazila, že je sobecká, ale že cestou potká xxx lidi, to nevidi, stačí chytnou nějaké kliky, a prskají do ruk, tak takových sobců máš mraky

Ono je ale rozdíl potkat někoho na chodbě vidět ho pár vteřin nebo být s nemocným dítětem 8 a více hodin v jedné místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.21 05:18

Jdu se vypsat…

Mám dítě 12 let.
V létě bylo na drobném, ale životně důležitém chirurgickém zákroku.
Od začátku školního roku bylo ve škole 3 týdny.
Neskutečně se těšilo na adaptační kurz - jel společně celý ročník. Odpadlo v sobotu večer před s hustou žlutou rýmou. Nejelo nikam.

Vrátili se všichni do školy, a do týdne jsem ho měla doma zas.
Od 27. 9. se do školy nepodívalo.
Bojuje s virozou. Na ATB to není (snažíme se nedávat zbytečně), ale do školy taky ne - jen bych mu ublížila plus by si všichni asi klepali na čelo.
Když už to vypadalo tento týden nadějně, buch, ve středu odpoledne se charakter nemoci změnil a já se v pátek ráno, když jsem ho slyšela, div nevěšela na nejbližším kandelábru… :zed:

Teď snad psssst… Našlapuji kolem něj jak v minovém poli… Možná by mohla klapnout středa, než zůstanou doma ten další týden plánovaně celá škola… Ale ve škole už nic neslibuji.

Že je to viróza máme potvrzené CRP, Covid vyloučil na začátku test. Mám tip na RS-viry. Jako malého ho dostaly na JIRP na týden pod kyslík…

Vzhledem k tomu, že mu spousta léků vadí, léčíme ho čtvrtým týdnem pomocí Sterimaru, inhalaci Vincentky, céčka, zinku, Preventanu Akut, Kaloby a čajů.
V nejtěžším období mu dělalo v noci dobře noční čerstvé povětří, co šlo dobře udělat v naší ložnici… (Pak určitě taky, ale manžel už byl z gauče celý rozlámaný, tak se muselo spokojit s méně čerstvým v pokoji. :lol: )

Jak už jsem zmínila, z léků toho moc nemůže, musíme zapomenout na všechny možné kapky na kašel či do nosu (včetně antibiotických). Často se po nich v minulosti zhoršilo (z běžné virozy na zápal/zánět plic). Na kašel prošla Kaloba, funkčnost plic hodně podporuje Ventolin.(V minulosti ověřeno, že na něm s ním nemohu šetřit. :roll: )

Co jsme dávali teď několik let zpět a pomohli nám to i s opakující steptokokovou infekcí, byl Luivac.
Bohužel po poslední dávce minulou zimu se mu loupala bříška prstů. Tak jsem si říkala, že letos zkusíme bez něj. A výsledek je popsaný výše. :?
Co si budeme namlouvat, už ho do sebe láduje třetím týdnem. Takže pssst, ale asi je ten náhlý víkendový obrat jeho práce… Kéž by, protože po těch lampách se blbě leze… A ještě my mne mohli žalovat za poškození cizí věci.

I s tímto velkým dítětem mám OČR… Teď už mi tedy stát platí jen zdravotní, ale jsem ráda, že mi umožní tu s ním doma být…
A jedna zajímavost nakonec, nikdo jiný z rodiny jsme to nechytil… :think:

Bacilům zmar!

• Citovat
  • Upravit
87
17.10.21 07:22

Ano, letos je to opravdu šílené. Dělám ve školce, běžně chodí polovina dětí a i ty kašlou a smrkají a vypráví, jak jim maminky dávají kapičky a sirupy. Denně dva odpadkové koše přetékající posmrkanými kapesníky. Děti jsou nemocné déle než jiné roky, často hrozné kašle, průdušky, náběhy na zápal plic, ošklivé střevní virózy, k tomu vysoké horečky. Třídy se slučují a i tak nejsou zdaleka plné. Odnáší to i personál - jak učitelky, tak pokojské i kuchařky. U syna ve škole to je úplně stejné, třetina třídy je nemocná a ten zbytek, který zřejmě nemá teplotu, smrká a kašle ve škole. U nás zatím dobré, otužujeme se, takže jedno dítě mělo pár dní lehký kašlík a druhé půldne bolelo břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
17.10.21 07:45

@Ajena16 Ahoj, teď přelom leta/podzim naprosto sileny.
Mam dvě děti 1 a 3 roky. Takže od poloviny září 3 týdny doma, teploty, kašel a rýma.
Teď jsme se z toho vyhrabali jsme 14 dni ok a syn dnes opět chrčí, kašel a hleny. Dcera zatim ok.. uvidime drž se! U nas je to teď snad kazdy 1,5 mesice 🥺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
17.10.21 07:49

My se teď vyhrabali z covidu.. dcera atb - všichni v izolaci doma.. A buch..3 dny bez příznaků a zas.. kašel.. :zed: a bolest v krku.. větráme, nepřetápíme.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85299
17.10.21 07:55

My se placame v nemocech pro jistotu uz od zacatku srpna ;) vzdy si udelame pekne kolecko jeden po druhem a prijde dalsi nemoc. Ale taha nam to ze skolky a z hriste nejmladsi dvoulety, nejlip to zvladne 6-leta a nejhur my dospeli. Ted mel ale skoro 40-ku jen jeden den a spalil to, takze ho pokldam za zadraveho a tiouju, ze odchodi max tyden zase. Ale je to normalni, starsi to nosila domu uplne stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
17.10.21 07:57

Syn je za poslední měsíc od nástupu do školky potřetí nemocný. Minule úterý šel konečně do školky po týdnu nemoci a dnes ráno opět horečka a kašel. Je to strasne na psychiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.10.21 12:32

@kalie ahoj, u nás od září jsme byli ve školce s cestou 3 týdny jinak stále doma doma a zase jen doma a dáváme vitamíny karta ký taky vše a stále nemocný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
17.10.21 14:33
@Maminanamatersky píše:
U nas ve skolce jsou vsude na dveřích vystrazne cedule, jak dite nevezmou dovnitr ani s malou rymou, ale dam tam to nase stoprocentne zdrave a po par dnech ho mam doma. Tak to teda nechapu :roll:

No tak ono to funguje u všech viroz jako u covidu. Někdo to prodela bezpriznakove nebo je nakažlivý ještě před propuknutim příznaků. Nic zvláštního, to jen média z toho udělala covidovou zakernost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
22.10.21 20:27

Mam deti nemocne uplne minimalne, ale v rijnu vsechny mely nejakou formu laryngitidy. Syn byl za 3 dny v poradku, dcery sly cca 6ty resp. 7my den do skoly. Ja kaslu a spatne mluvim 12ty den. Babicka to chytla behem hodinove navstevy u nas… Asi jsem ta nezodpovedna matka, protoze deti se v institucich nakazi malokdy a nemoc se skoro nikdy nezvrtne v tezsi prubeh. Ale pokud uz deti doma zlobi a nudi se, tak je mi proti nechavat je doma kvuli doznivajicimu kasli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí