Stále nemocný, už nevím co :-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5
30.1.13 07:43

pro Cykito

No my přesně taky tak, loni nebyla vůbec nemocná, pořád jsme byly venku, ale tuto zimu se ven, asi nedostanem:-)).My jdeme na kontrolu zítra, tak uvidím, hleny po týdnu užívání pamyconu stejně má, k tomu máme stodal na kašel a prospan na kašel a hleny, jinak je to veselé dítě, člověk by neřekl, že je marod.Taky jíme zdravě, tak nevím, čím to bude, ale prý i mléko zahleňuje, a uvažovala jsem, že vynechám lepek, na chvíli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
30.1.13 07:45

Jinak taky jsme pořád na nějakých sirupech a kapkách, to už mi vadí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
31.1.13 20:49

Tak my jsme dnes byli na kontrole a naštěstí dobrý, ale furt kašle trochu, a to budem řešit na alergo, má alergie na pyly, roztoče, trávy. Tak snad u nás už bude jen líp, snad jsme nechytly u dr. další bacily :roll: na jaře snad bude líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
9.5.13 11:46

Ahoj maminky, obnovuju diskuzi, protože začínám být lehce nervózní ze svého prcka. Od září 2012 stále nemocný. Asi pátá nebo šestá angina. pokaždé ale průběh úplně jiný. jednou teploty 38, zarudlý krk a rýma. Pak úplně bez teplot ale hrozný kašel a opět hodně zarudlý krk a teď třeba žádný kašel, žádná rýma ale teploty 39 a opět zarudlý krk s tím že teď už ani nejí jen leží. Prý zase angína. Poraďte mám změnit dr.? pokaždé říká že je to angína. Co vyzkoušet? Brali jsme pokaždé atb. - 2× ospen, klacid, teď zinnat. Sotva dobral před 14 dny atb. už je má zase. jednou dokonce 10 dni atb. které nezabraly a nato změna medikace a další atb. Co mám dělat? Máte někdo ukušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.5.13 12:06
@maggie41 píše:
Ahoj maminky, obnovuju diskuzi, protože začínám být lehce nervózní ze svého prcka. Od září 2012 stále nemocný. Asi pátá nebo šestá angina. pokaždé ale průběh úplně jiný. jednou teploty 38, zarudlý krk a rýma. Pak úplně bez teplot ale hrozný kašel a opět hodně zarudlý krk a teď třeba žádný kašel, žádná rýma ale teploty 39 a opět zarudlý krk s tím že teď už ani nejí jen leží. Prý zase angína. Poraďte mám změnit dr.? pokaždé říká že je to angína. Co vyzkoušet? Brali jsme pokaždé atb. - 2× ospen, klacid, teď zinnat. Sotva dobral před 14 dny atb. už je má zase. jednou dokonce 10 dni atb. které nezabraly a nato změna medikace a další atb. Co mám dělat? Máte někdo ukušenost?

A co se s dr. domluvit a kupovat si v lékárně CRP test (možná jsem tu zkratku spletla), prostě ten test, zda se jedná o bakteriální nebo virovou infekci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
9.5.13 12:06

@maggie41 a dělá vám dr. crp a výtěry z krku? kolik je prckovi? chodíš k dr. hned nebo třeba až když trvají teploty víc jak 3 dny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7198
9.5.13 12:09

@maggie41 a kolik mu je?

děsí mně to množství atb 8o to musí být potom oslabený z atb a na to chytí asi další, tím je ještě oslabenější a chytne zase další :nevim: podle mě je to kruh a rozhodně bych zkusila něco jiného, když tohle nepomáhá :nevim:

ale to jen tak házím, nejsem pediatr ale pořád atb rozhodně není dobré pro jeho imunitu a pozdější velmi pravděpodobnou odolnosti proti atb…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
9.5.13 12:21

@maggie41 Četla jsem jeden zajímavý článek, odkaz posílám tady:

http://www.terapieuovecky.cz/…nujete-.html

Vůbec neříkám, že je to váš případ, neberte to prosím nijak špatně, ani s tímhle nemám osobní zkušenost, jen mi to přijde zajímavé. Jestli třeba Váš syn v poslední době neprošel nějakým stresujícím obdobím, ať už doma nebo ve škole/školce (nevím, kolik je mu let), nebo i kdekoliv jinde…

To množství antibiotik je fakt už docela šílené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6607
9.5.13 12:23

Taky by mě zajímal věk, výsledky výtěrů z krku a CRP, moje dcera byla nemocná ob týden dva měsíce v kuse, zarudý krk měla pokaždé, angína to nebyla ani jednou, vesměs pokaždé viróza, výtěr z krku byl negativní, CRP nízké, i když teploty měla vysoké pokaždé… teď už je měsíc klid, hádám, že pomoha změna počasí a začala jsem jí dávat Imunoglukan a Nutrolin B, abych tu imunitu aspoň trochu podpořila, je to volně prodejné, nic tím nezkazíš… dávat tolikrát po sobě ATB je zvláštní, ae bez odpovědí na výše uvedené otázky jen těžko říct, jestli byly opravdu indikované :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
9.5.13 12:38

@Tina007

Tak ten článek je zajímavý, už jsem o podobných věcech slyšela, a celkem tomu i věřím. Jen by mě zajímalo, jak by se mělo vysvětlit, když se dítě nakazí třeba rotaviry, předpokládám, že za ty rodiče snad nemohou… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
9.5.13 12:39

@Alka Tak oni tam píšou, že onemocnět může každé dítě, že problém může být, pokud jsou ty nemoce vleklé nebo časté. Rotaviry a podobně do tohohle taky předpokládám nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
9.5.13 12:46

Ahoj maminky mnohokrát děkuji za rychlé odpovědi, velmi si toho cením. Takže mému synkovi bylo teď 20.měsíců. Výtěr z krku nám nedělala zatím ani jeden. CRP nám občas udělá. Teď naposledy bylo crp 17 a to nám dělala poté co jsem atb odmítla. Pak nás poslala na krční. A tam po prohlídce napsali - hrdlo prosáklé zarudlé oblouky, tonsily s poč. drobnými povláčky. Vytřela mu krk píše čím - „tct rhanhiae“ Závěr psala tonsilophryngitis ac recit. Doporučila nasadit ten zinnat dle stavu po kontrole na druhý den. Když jsme pak přišli na druhý den tak crp už bylo 40 a doktorka řekla že je to daleko horší a šupla mu ty atb. - prý by mu je nasadila už den předtím. Musím k tomu ještě nspat že crp za těch hodně nemocí nám dělala jen asi třikrát a teď jsem se dozvěděla že to hradí pojišťovna a že by to mohla dělat pokaždé. Výtěr z krku mě nikdy nenapadl až následně po info od krční když se ptala jestli nám ho dělali. KDyž jsem se na druhý den zeptala na ten výtěr řekla mi tak proč ho neudělali na tom krčním. A že teď už je pozdě. |Ještě tedy podotknu když byl naposledy Dan nemocný že se mi nezdálo že by měl angínu. Byl čiperný a opravdu bez teplot jen šíleně do dávení kašlala a měl hodně zarudlý krk. Crp nám tenkrát vůbec neudělala. Tak co poradííte do dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidekmyval
9.5.13 12:47

Já teda dítě ještě nemám, ale není to už na odebrání mandlí? to se přeci dělá, když jsou angíny opakující a tohle mi už přijde docela dost častý.
já teda měla angínu jen jednou a hned mi je vzali, prý byla nějaká moc agresivní a můžu říct, že od té doby a to už je nějakých 16 let jsem ještě kromě normálního nachlazení ještě nemocná nebyla

• Citovat
  • Upravit
6607
9.5.13 12:48

Kompexní přístup není od věci, ale asi se nedá vztahoval na všechna opakující se onemocnění, třeba genetické predispozice k astmatu a alergii, který se mohou začít projevovat třeba kašlem nebo opakovanými záněty průdušek těžko přisoudíme tomu, že je doma dusno, stejně tak promoření dítěte infekty první měsíce ve školce, tam jsou opakovaně nemocní všichni a snad aspoň v některých rodinách to občas klape ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
9.5.13 12:50

@maggie41 Možná je to špatně :nevim:, ale já bych mu tolik ATB prostě nedala. Určitě ne na základě úsudku jednoho lékaře a ještě bez CRP. Naše paní doktorka také ráda předepisuje ATB, jednu dobu jsem měla doma slušnou sbírku, protože jsem se vždycky pokoušela o léčbu bez antibiotik. Bohužel častým braním ATB vzniká začarovaný kruh nemocí a výrazné zhoršení imunity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí