Stále nemocný, už nevím co :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
medvidekmyval
9.5.13 12:47

Já teda dítě ještě nemám, ale není to už na odebrání mandlí? to se přeci dělá, když jsou angíny opakující a tohle mi už přijde docela dost častý.
já teda měla angínu jen jednou a hned mi je vzali, prý byla nějaká moc agresivní a můžu říct, že od té doby a to už je nějakých 16 let jsem ještě kromě normálního nachlazení ještě nemocná nebyla

• Citovat
  • Upravit
6607
9.5.13 12:48

Kompexní přístup není od věci, ale asi se nedá vztahoval na všechna opakující se onemocnění, třeba genetické predispozice k astmatu a alergii, který se mohou začít projevovat třeba kašlem nebo opakovanými záněty průdušek těžko přisoudíme tomu, že je doma dusno, stejně tak promoření dítěte infekty první měsíce ve školce, tam jsou opakovaně nemocní všichni a snad aspoň v některých rodinách to občas klape ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
9.5.13 12:50

@maggie41 Možná je to špatně :nevim:, ale já bych mu tolik ATB prostě nedala. Určitě ne na základě úsudku jednoho lékaře a ještě bez CRP. Naše paní doktorka také ráda předepisuje ATB, jednu dobu jsem měla doma slušnou sbírku, protože jsem se vždycky pokoušela o léčbu bez antibiotik. Bohužel častým braním ATB vzniká začarovaný kruh nemocí a výrazné zhoršení imunity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
9.5.13 12:51

Jo ještě odpovím na nějaké dotazy

• natálko - k dr. chodíme většinou hned, bývám dost nervozní co by to mohlo být a tak raději zajdu, jsem ráda když mii třeba řekne jen že je to viroza což se zatím nestalo. Ale jednou i když měl teploty jsem ani nešla a přešel to - podotýkám ale že jsme byli všichni nemocní - přítel něco přinesl a prodělali jsme to všichni.
  • spoléhala jsem též na počas, je teď teplo a říkám si že se to mělo zpravit a je to spíš horší.
  • zkoušela jsem marťánky a pak imunoglukan - i před pravidelné podáváni imunoglukanu po měsíci a něco opět nemoc
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.13 12:57

Cim vic nepotrebnych ATB bude dostavat, tim vic nemocnejsi bude.
Zmenila bych Dr. a zkusila homeopatickou lecbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.5.13 12:58
@Paoloska píše:
@maggie41 Možná je to špatně :nevim:, ale já bych mu tolik ATB prostě nedala. Určitě ne na základě úsudku jednoho lékaře a ještě bez CRP. Naše paní doktorka také ráda předepisuje ATB, jednu dobu jsem měla doma slušnou sbírku, protože jsem se vždycky pokoušela o léčbu bez antibiotik. Bohužel častým braním ATB vzniká začarovaný kruh nemocí a výrazné zhoršení imunity.

Šmarjá, proč si ty léky bereš, když je nechceš použít 8o
Víš, kolik to pujišťovnu stojí? Ty prachy pak někde chybí.
A pak se lidi vztekají, že jsou doplatky. Jenže bez doplatků lidi tu cenu nevidí a nebolí je, takže bezuzdně plýtvají.
Chápu, že nechceš dítě rtvát ATB, ale tak si najdi doktorku, s kterou seš dá mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6607
9.5.13 12:59

Odsstranit mandle je krajní řešení, že vám neudělala výtěr ani jednou nechápu, když se mu to stále opakuje :nevim:… já bych se domluvila s lékařkou, pokud zas bude mít zarudlý krk a teploty a ona vám bude dávat hned ATB, že chci výtěr a CRP, výsledky výtěru máš do druhého dne, pokud je negat., pokud tam něco roste, tak ještě většinou den trvá, než napíšou na co je to citlivé, pode toho se uzpůsobí léčba, těžko říct, jestli to všechno byly anginy a co je způsobuje už nejde říct vůbec, kdyby se fakt potvrdily opakované angíny, domluvila bych se na ORL, aby mu prohlídly mandle a zvážili podle výsledků výtěrů třeba autovakcínu, nevim, jak je to s bacilonosičstvím v rodině, jestli to nějak zkoumají, imunitu bych podpořila každopádně, přeju pevné nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
9.5.13 13:01

@Tina007 četla jsem tvůj článek. zní to zajímavě. |Zkusím být víc v pohodě. Doma ale problémy nemáme, jsme v pohodě. jediné v čem se zlobím když nechce jíst to občas i ujede to je fakt. Ale už se klidním a tolik to neřeším jako dřív. Možná bych měla ještě víc zvolnit. Ale prozatím mi prcek určitě neřekne v čem je problém jestli se mu něco nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
9.5.13 13:03

@maggie41 No jasně, u malých dětí je to těžké, ani se to samozřejmě nedá vztahovat obecně, že všechny chronické nemoci jsou psychického původu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
9.5.13 13:07

Maminky opravdu Vám všem moc děkuji za podporu a rady. Zkusím si najít dobrého krčního. Teď ty atb dobere a uvidíme co nám krční řekne. Určitě mu ten výtěr udělá. Pro příště budu vždy chtít crp a výtěr. Co s homeopatika. No je toho na trhu tuna - kdo se v tom má vyznat. Občas něco zkusím ale výsledky nikdy nepoznám. Myslíte zkusit něco na imunitu? Máte tipy co vašim dětem zabírá nebo zabralo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.13 13:12
@maggie41 píše:
Maminky opravdu Vám všem moc děkuji za podporu a rady. Zkusím si najít dobrého krčního. Teď ty atb dobere a uvidíme co nám krční řekne. Určitě mu ten výtěr udělá. Pro příště budu vždy chtít crp a výtěr. Co s homeopatika. No je toho na trhu tuna - kdo se v tom má vyznat. Občas něco zkusím ale výsledky nikdy nepoznám. Myslíte zkusit něco na imunitu? Máte tipy co vašim dětem zabírá nebo zabralo?

Maggie - sama s homeopatikama nic nevykoumas. Chce to zkuseneho homeopata, ktery se zabyva klasickou homeopatii. Pokud jsi z Prahy, jednoho genialniho znam, mohu poslat v SZ kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
9.5.13 13:13

@Laduša tvoje rada zní nejlépe. Možná bych si mohla nechat taky udělat výtěr jestli nemůžu něco přenášet. Co se týká přítele je hodně velký alergik a teď má s krkem taky nějaký problém - ale spíš tedy s hrdlem. Výtěr mu dělali a zjistili jen přítomnost nějakých kvasinek ale to prý není nic závažného a přeléčí ho. já nemocná moc nebývám ale třeba můžu být nosič.
A co je to autovakcína?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
9.5.13 13:14

@slunicko-sedmitecne Aha tak to mě nenapadlo. Nikdy jsem moc nemocná nebyla vždy jen viróza a prcka mám prvního a netušila jsem že by mohl být takhle často nemocný. Z Prahy bohužel nejsem. Jsem z Brna :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.13 14:02

@maggie41 Ahojky, to je mi líto, že máte takové trable. Nemoc se každým nasazením ATB jen potlačí, ale nevyléčí. Ostatně klasická medicína ani nic jiného nesvede. Pokud o radu stojíš, za sebe doporučuji hlubší léčbu spolu s odléčením příčiny opakované nemocnosti, což právě umí homeopatie (mám na mysli klasickou homeopatii, v ideálním případě postklasickou, nikoliv homeopatii Boironskou, kterou ve své praxi používají klasičtí lékaři a jejíž efekt není trvalý). Pokud bys měla zájem o bližší info, ráda Ti jej poskytnu. Držte se a neboj, to zvládnete :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ORL
9.5.13 14:43

Ahoj, u malých dětí, než se úplně klinicky projeví alergie, se často opakují ORL infekce (uši, krk atp.) Pokud je otec dítěte silný alergik, tak je pravděpodobnost alergie celkem vysoká. Takže opakující se infekce nemusí být vždycky jen „oslabená“ imunita. ATB bych ale pokud Ti je napíší v důsleddku positivní kultivace brala, neléčený zánět v těle může udělat celkem paseku.

Každopádně bych nechodila na pediatrii, ale na ORL, kde Ti udělají výtěr a citlivost a léčba by pak byla nasazována cíleně. Pokud jsi z Brna, tak máš celkem na výběr dětskou ORL ambulanci nebo můžeš jít přímo do Dětské nemocnice.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA