Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky.
Pořád se nemůžu rozhodnout, kde chci rodit. Jsem kousíček od brna, takže se nabízejí tyto možnosti, všechny jsou přibližně stjeně daleko.
Nejsem nijak náročná, ale chtěla bych dobrý přístup personálu, ochotu poradit, pomoct. Já sama nejsem konfliktní typ, tak chci, aby se okolí ke mně tak taky chovalo. Těhotenství je prozatím bezproblémové, žádné riziko. Ráda bych na porodním pokoji měla soukromí, takže nechci chodit do společné sprchy. Nadstandard není nutný, ale ani vyloučený, každopádně nechci bát na pokoji s pěti dalšíma maminama.
Všechno ostatní je pro mě druhotné.
Jaké máte zkušenosti nebo názory?
Koukni se do oddílu porodnice, tam najdeš rovnou spoustu názorů ![]()
každá porodnice má něco, v každé se najde někdo spokojený a někdo nespokojený, já jsem byla na Obilňáku a ok, teď taky nevím, ale Milouše ne
Já byla 2× u Milosrdných a byla jsm spokojená pokaždé. S přístupem personálu na porodním, na šestinedělí i u novoušů.
Sprchy as WC jsou společné pro dva pokoje - tj. max. pro šest mamin. Pouze pokoj č.1 má sprchu a Wc samostaně - pro 3.
Pokud není nával, snaží se dávat na pokoje max. po dvou.
edit: teďe jsem to přečetla ještě jednou a ty se ptáš na porodní - tak ano, tam je opravdu blbé, že na WC a sprchu musíš po společné chodbě pro všechny porodní boxy a pro ambulanci, kam chodí těhule na monitor.
sprcha s vanou je jen na jednou boxu - myslím, že je to 4, ale nejsem si jistá. z tohoto je to taky nejdál na WC.
Příspěvek upraven 01.07.12 v 09:56
Holky, nevíte, jak je to aktuálně s vybaveností Obilňák versus Bohunice? Musím rodit v porodnici s novorozeneckou JIP a nevím, jak to teď porodnice mají. Sestřička mi tvrdila, že je vybavenější Obilňák, ale kolegyně říkala, že se to zvolna přesouvá do Bohunic a je to lepší tam ![]()
Záleží na tom s čím to miminko na JIP je. V Bohunicích je jipka dobrá ale těžší případy převážejí na Obilňák. Tam je jipka vybavená maximálně. A co se týče porodnice tak já rodila 3× v Bohunicích a nedám na ně dopustit.
@Naima rodila jsem před více jak rokem na obilňáku a lepší vybavenost byla právě tam. Kamarádka rodila ve 26 týdnu a miminko tam bylo na JIP.
Byla jsem tam moc spokojená, záchod a sprcha je přímo na porodním pokoji, horší je oddělení šestinedělí.
Já byla v Bohunicích taky spokojená, dvakrát porod super, ale hodně mi nevyhovovaly návštěvy na pokoji, teď naposledy to byla fakt síla, měla jsem neohleduplnou spolubydlící ![]()
@jessikka píše:… Ráda bych na porodním pokoji měla soukromí, takže nechci chodit do společné sprchy…
Pokud je zásadní kritérium sprcha na porodním pokoji, tak pak Obilňák.
Když na šestineděli nebudeš mít nadstandard, tak vždycky budeš na pokoji se dalšíma maminama (ale myslím max. 3 celkem vč. tebe).
@llucy píše:
Já byla v Bohunicích taky spokojená, dvakrát porod super, ale hodně mi nevyhovovaly návštěvy na pokoji, teď naposledy to byla fakt síla, měla jsem neohleduplnou spolubydlící
Soukromí na šestinedělí máš jen u Milosrdných, kde musíš jít za návštěvou na chodbu, návštěva nesmí chodit za tebou na pokoj (netýká se nadstandardu, ale ten je tam jen jeden). V ostatních dvou návštěvy na pokoj můžou.
Za sebe můžu říct, že mi ten klid na šestinedělí u Milosrdných vyhovoval.
(I když pobyt na chodbě třeba 2. den po porodu pro mě byl trošku náročnější.)
@Wiolla i na Obilňáku můžou na pokoj? To je nějaká novinka, za mě nemohly, ale je to cca 1,5 zpátky…
Mě vyhovovalo, že mě nikdo nelezl na pokoj, když jsem chtěla soukromí a že těch příbzných dokáže některým maminkám teda přijít ![]()
@El-Brno píše:
@Wiolla i na Obilňáku můžou na pokoj? To je nějaká novinka, za mě nemohly, ale je to cca 1,5 zpátky…Mě vyhovovalo, že mě nikdo nelezl na pokoj, když jsem chtěla soukromí a že těch příbzných dokáže některým maminkám teda přijít
Nemůže? Já měla za to, že jo…
Ale možná to mám jen špatně načtené, takže to se omlouvám za dezinformaci. Já tam nerodila.
Za kámoškou jsem chodila do Bohunic, takže tam vím, že se na pokoj chodí, a já rodila u Milosrdných, takže vím, že tam ne. Myslela jsem, že když Obilňák a Bohunice jsou vlastně jedna instituce, tak že režim mají stejný…
Z trojice Milouši, Obilňák, Bohunice bych poradila Boskovice
Rodinná atmosféra, pokoje sice trošku zastaralé (WC a sprcha na chodbě, ale fakt to nevadí) - úžasný přístup ke kojení, laktační poradkyně, skvělé dětské i ženské sestry. Návštěvy na pokoj nesmí.
Ahojky já rodila teď u Mikoušů a jsem všema deseti pro
![]()
super přístup super sestřičky a novorozenecký taky musím vynachválit mohla jsem tam dojít kdykoliv.. jednou i v 1 ráno a sestřičky tam příjemný poradí pomůžou.. tím se kamarádka na obilňáku pochlubit nemohla
pokoje super a hlavně ti tam necouraj cizý návštěvy
rodila jsem Cř tak s boxama ti neporadím
jinak dělaj prohlídky boxů tak se běž podívat a uvidíš co se ti bude líp líbit a vyhovovat
Rodila jsem na Obilnaku pred 3 tydny, porodni boxy super, jsou to spis pokojicky uplne uzavřené, na šesti neděli je to horší, ale já byla na polonadstandardu, ktery teda nebyl vybaven nic moc, ale byla jsem tam sama, wc a sprcha společná pro dva takove pokoje, a mohl tam se mnou manzel byt i přespat. Na normos pokojích jsou myslím návštěvy zakázány, aspon v době návštěv jsem viděla všechny vždy na chodbe.
Za mě Bohunice, byla jsem i normálním pokoji ( s jednou holkou, návštěvy na pokojích, sprcha a záchod pro dva pokoje dohromady) a pak nadstandard, ženský sestry super, dětský tam byly občas trochu nepříjemný (teda víceméně jedna, zbytek OK nebo super). Na nadstandardu se mnou spal i manžel a celkově to stálo za to, i ty návštěvy, co přijdou, kdy se to hodí tobě a jim a ne podle nějakýho rozvrhu.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.