Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý večer.
Během měsíce jsem měla už troje antibiotika na anginu, dělali mi stery a pokaždé streptokok.
Pokaždé se mi angina vrátila, po třetích nejsilnějších antibiotikach, které jsem dobrala před par dny dnes opět zimnice a hnis v krku.????
Už jsem bezradna, měl to někdo taky takhle a co s vámi dělali?
Možná bych zkusila píchaný penicilin. A pokud by se to i potom vrátilo tak by bylo ke zvážení odstranění mandlí.
@Veru97
Nevim, jestli by v tvem pripade pomohl, ale po vracejici se angine nam lekarka doporucila Bactoral.
Me napada - nemuze byt nekdo z tvych blizkych bacilonosic bez priznaku? Tedy byli na vyterech i vsichni z tve rodiny?
Již je tady několik diskuzí na tohle téma…na výtěr z krku musí jít celá rodina. Pravděpodobně je někdo přenašeč a nemá vůbec žádné příznaky.
A byla jsi na ORL? Tam bys měla vyrazit určitě. Po bezpříznakových nosičích se nepátrá a neléčí se (v době epidemií by se našel u cca 30% dětí v kolektivech), takže spíš hledat nevyléčené ložisko u Tebe než dělat výtěr celé rodině. A angína se léčí 10 dní, byla jsi léčena 10dní v kuse?
Já měla od listopadu angínu 3×. Poprvé atb bez stěru, dobrala jsem je a za 2 dny znova bolest v krku. To už jsem si dělala stěr a byl to streptokok. Měli jsme ho celá rodina, děti a manžel s jinými projevy, takže atb dostali všichni. Po dobrání jsem měla přes Vánoce necelé 2 týdny klid a pak znova, tentokrát jsem čekala skoro týden na atb, nejdříve se to tvářilo jako viróza, ale byla to angína jak blázen, na orl mi dali atb až podle citlivosti. Po dobrání jsem ještě týden kloktala Florsalmin a místo Bactoralu jsem si koupila Imudon. Bactoral jsem měla po druhé angíně a jak to dopadlo.. Musím zaklepat, že od té doby mám klid.
Zkus vynechat vejce a mleko ze stravy. Taky jsem na ne trpela, tohle pomohlo. Nasmeroval me jeden clanek od orl doktora, kde tohle radil.
Taky jsem před 3 lety takhle měla 3× antibiotika na angínu (ale bohužel ne moc silná, kojila jsem) a když jsem po dobrání těch třetích zas asi po 4 dnech měla čepy na mandlích a bolest v krku, tak už jsem k doktorovi nešla, koupila jsem si na radu propolis ve spreji a stříkala ten propolis.
Netvdím, že je to všespásné, třeba to byla jen souhra náhod…ale prostě mě to tenkrát z toho vytáhlo a od té doby kdykoli něco s krkem, tak stříknu ten propolis a mám pokoj ![]()