Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
ahojky,
před půl rokem jsme dceři koupili takový ten stan s tunelem (set týpý, tunel, iglů). Používáme doma týpý a tunel, ale po půl roce je na odpis. Z tunelu lezou na konci dráty a týpý má zlomené veškeré spoje. Malá v něm tedy řádí má ho moc ráda. Ale jak běhá kolem, popř. vběhne do něj a a upadne tak se vše rozlámalo ![]()
Docela mě to zklamalo, protože jsme zkoušeli opravovat a lepit kdečím, ale marně. Ráda bych jí stan zachovala = koupila jiný. Ale poraďte jaký dle následujících parametrů.
díkes. ![]()
já asi moc neporadím, taky by mě to docela zajímalo. Měli jsme stany za 300,– z penny a za 1.000,– z dětského obchodu a vydržely oba stejně. Kluci jim teda dávají docela zabrat. Takže teď jsme to vyřešili tak, že když na ně byla zase v penny akce, tak jsme koupili dvě balení a prostě až už bude jeden nepoužitelný, vytáhne se druhý.
Ahoj, stan sice nemáme, ale tunel máme z Ikey a je to držák, mívají ho i takhle v MC a tam teda dostává pěkně zabrat a vydrží. Tunel stojí cca 400,– v Ikee maj i stan, ale vyzkoušeno nemám. Jestli jste ho ale taky měli z Ikey, tak pak už snad jen ocelovou trubku
![]()
nene z ikey nebyl, byl to takový ten obyč set co prodávají v obchoďáku. Na ikeu juknu ale myslím že tam to mají zvlášť stan a tunel, nejsem si jistá. ![]()
Ahoj, my mame tento stan i s tunelem:
http://www.outdoorbaby.cz/pout.php?…
Domca ho dostal k prvnim Vanocum, takze uz ho mame 2 roky, zatim dobry
Byl i 2× na letni dovolene, venku na louce, se 4 detma a prezil ![]()
Ale kdyz se zamyslim, tak treba ten nas tunel mi prijde „chatrnejsi“ nez ten modry tunel z Ikei, co maji u nas v MC (i kdyz nam samozrejme vydrzel, nema diry, nic, ale je takovy „slabsi“).
Ale stoji tak okolo 600 Kc (my ho tehdy meli jeste asi za 800 Kc).
no něco podobného jsem teď našla na netu ve tvaru housenky, má to kratší tunel což by stačilo. A tohle asi nemá konstrukci viď? jen jakoby vystužené ty boky? jde mi o to, že tam nejsou žádné ty plastové tyče jako v klasickém stanu.
slabší látka neva, jde mi hlavně o tu konstrukci. ![]()
Nema to konstrukci, prisel slozeny a rozdelal se jako „rozhozenim“, proste se sam rozbalil
Ma ten drat nebo co to je
ve spodku po obvodu a pak az nahoru k hlave, v jednom kusu. Ten tunel ma taky drat, ale kdyz ho nechces rozlozeny, tak musi byt svazany, nebo rovnou vyleti a rozdela se taky sam ![]()
No tak to vypadá slibně, já našla tento tak ho asi po vánocích prubnu a budu doufat že vydrží. ![]()
http://bikesport.mimishop.cz/detail.php?…
Panuško, my jsme ten dražší stan taky měli bez konstrukce, byl tam našitý nějaký jakoby ohýbatelný drát, jenže jak kluci vestanu řádili, tak ta látka okolo drátu se během pár měsíců úplně roztřepila a ty dráty vylezly ven a zkroutily se. Takže to chce asi i koukat na látku, jestli je dost pevná a za chvíli nebudete mít dráty venku jako my.
hm tak na to taky něco je ale jak to poznat po netu že?
v obchodech mají prd výběr. ![]()
byl to myslím tento:
http://www.nas-obchudek.cz/detail.php?…
Ta housenka je super!!
Libi se mi, ze i ten tunel je barevny a kratsi, ta nase zluta hruza se tu furt nekde povaluje a prekazi, kdyz neni svazana ![]()
Ale je taky fakt, ze nam stan zatim „proveroval“ jen jeden raubir, ty deti venku se tak jako ostychaly po tom skakat, kdyz stan nebyl jejich
Napisu za rok, jestli slon-stan vydrzel najezd nasich dvou kluku, ale to uz asi nebude aktualni tema ![]()
tak tunel sice nemám. byl v plánu, ale v ikee byl beznadějně vyprodán. Ale mám stan z ikey a drží jak helvická výra a to teda dostává denně zabrat… stál něco okolo 300