Standardní postup lékaře při mém zjštění těhotenství???

Napsat příspěvek
Velikost písma:
374
20.3.06 21:30

tehotna

Ahojky ,jen k tomu odběru ,těhotenský test ti udělaji všude kde dělají odběry za 200,–z krve a druhý den máš výsledek.Přeji hodně štěstí.Majdalenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
20.3.06 21:50

Ahojda,
blahopřeji a hlavně klíííd, mamko :D Opravdu, stejně jak píšou holky, je to běžný postup. Ze svého okolí vím, že spousta doktorů ani test z krve nedělá, když jim řekneš, že ti vyšel pozitivní domácí test a čekají do 6-7tt na srdíčko. I když pravda je, že ochotný doktor / děkuju osudu, že takového mám, protože jsem taky nervák :lol: / ti UTZ udělá, pár dní po vynechání MS je už totiž vidět gestační váček, ale zároveň tě varuje, ať ještě nepropadáš přílišné euforii, že směrodatné je právě to tlukoucí srdíčko, které se vyvine v 6-7tt. Tak asi proto :? Držím palečky, ať je vše OK a za 9 měsíců se budeš radovat taky ze svého drobka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
20.3.06 22:09

:)

Tak to jsem ráda, že nejsem jedinej nervák :wink:
Teď to ještě nějak zvládnout v práci a nepotratit (dělám totiž vymahače 8O ) a pak se domluvit s doktorkou na neschopence a pak si už jen v klidu užívat a těšit se na mimíška…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
21.3.06 17:24

Noona - s někdy je to s dr. náročný :evil: U mého bývalého gynekologa mi sestřička řekla že mám počkat až mi vynechá druhá MS 8O 8O A Když jsem říkala že tak dlouho nechci čekat okamžitě na mě vyjela že tak potrat, atd. Kráva. (kam chodíš? :P :P ) Teď mám jiného dr. a jsem spokojená , ale dříve neř v 5tt na UTZ stejně nic nepoznají, tak klid a šetři sebe i miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
21.3.06 17:33

Ahoj,

na UTZ se sice těhu tak brzy nepozná, ale podle testu z krve ano. Já jsem šla k dr hned týden po vynechání MS. Byla jsem si jistá, že jsem těhu, měla jsem všechny příznaky a pro klid duše jsem to chtěla mít potvrzený :) Zcela automaticky mi nechal sestřičkou odebrat krev a hned odpoledne jsem si mohla zavolat pro výsledky :)
Jinak na UTZ jsem byla prvně až standartně ve 12tt.

Každopádně gratuluju k těhu a vydrž :). Jak radí holky, kup si vitamíny, nic jiného se stejně nedá dělat a doktor by s tebou taky nic jiného nedělal, než ti to maximálně potvrdil z toho testu.
Což ani nepotřebuješ, když si měla 3 testy pozitivní, je to určo jistý !!! :):)
Už brzy budeš mít malý uzlíček v náručí :)

Jarka a Nikolka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
21.3.06 17:38

Noono, nečetla jsem předchozí odpovědi, jen Ti popíšu jak to bylo u mě. Chápu, že člověk je děsně nedočkavý:) Můj dr. mě taky objednal až někdy v 7.tt, protože takové jsou čekací doby u něj. Dle sestry to není akutní a aspoň prý tam pan doktor něco uvidí. Jen kdyby se mi prý něco nezdálo, mám dojít hned. Je fakt, že to bylo dlouhé to čekání, ale ve finále jsem byla ráda. Protože hned ten den na UZV už našli bijící srdíčko:) Kámoška tam šla hned v 5.tt ale srdíčko neviděli a musela čekat dlouhé dva týdny, než ho konečně našli, což je podle mě horší na nervy:(
Pokud ti vyšly 3 těhotenské testy pozitivní, tak těhotná jsi :lol: a gratuluji:))) kup si jakékoli těhotenské vitamíny a jez je, d§ležitá je hlavně kys. listová a vit. E. On yb ti doktor stejně nic jiného neporadil a neřekl.
Z krve se to podle mě dá poznat ihned, to tě ta sestra odbyla, ale myslím, že je to u tebe zbytečné, je jasné, že těhotná jsi. Jen kdyby se ti něco nezdálo a měla nějaké velké křeče, tak bych naklusala hned, aby to neylo mimoděložní, ale to snad ne.
TRak mi nezbývá, než ti popřát, aby to vše dobře dopadlo a na konci bylo vytoužené mimčo:)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
21.3.06 18:00

Já zjistila že su těhu na zač. pátého týdnu. V 10. dni těhu jsem byla na RTG takže jsem vyděšená jela rovnou na gyndu co s tím. Moje doktorka se mě ptala : a opravdu jste tam měla // ? měla jsem sebou 3 pozitivní testy…Mě teda taky nechtěla ani vzít krev, vyšetřila mě vnitřně, řikala že to tak asi vypadá,a le že teda nevi. Ohledně RTG mi jen řekla ať kontaktuju gentika. Já ale potřebovala rychle zjistit a potvrdit těhu kdybych bývala byla musela jít na potrat kuli tomu ozáření tak aby to bylo co nejdřív a ona mi nechtěla ani vzít krev!!!

No nakonec že jsem malinko špinila mě poslala do nemocnice at si mě hospitalizujou. To už jsem byla dost na zhroucení. Naštěstí v nemocnici byl velice rozumný a hodný pan doktor, udělal mi UTZ (4tt+2) byla tam kulička a řikal ať přídu za týden, že teď si to rozhoduje vše příroda a žádná hospitalizace by mi nepomohla. No a za týden ta kulička už bouchala - jako že srdíčko, to byl můj největší zážitek doteď.
RTG ozáření bylo taky v normě, takže teď jsem 25+0, mimi kope a vše je zatím ťuk ťuk v pořádku.

Z toho vyplývá, že někteří doktoři se chovají dost divně a postupy jsou asi rutinní. Já už mám teď jinýho doktora, který je úplně zlatý. Taky mě uklidnil, že na začátku je to vše na přírodě, takže pokud nemáš problémy, tak klidně vydrž až tě vyšetří později, stejně by to nic neovlivnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
21.3.06 18:10

Ja chodim na polikliniku Cerny Most na Praze 9 k Dr.Novotne. Mě jen zaráží, že když jsem tam k ní chodila, říkala mi,že mám pokřivenou dělohu a že hůř přijdu do jiného stavu a že budu mít asi problém mimčo udržet…Napadlo mě se zkusit přepojit přímo na paní doktorku, když sestřička asi neměla svoje dny…pravdu nevím, jestli to hrotit nebo ne. Asi bych to hrozně obrečela, kdybych to nedokázala udržet. Ale asi máte pravdu, že nic jiného se dělat nedá :roll:
Jinak jsem si dneska koupila Calibrum Babyplan, tak snad to bude vše ok..
Ještě jeden dotaz. Hrozně mě bolí v podbřišku…Několikrát denně mám skoro bouli, která je lehce nahmatatelná a pak to zase zmizí…To je, že se děloha zvětšuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
21.3.06 18:18

Ahoj, já byla taky hodně nedočkavá a letěla k Dr. hned druhý den, co jsem zjistila // (neobjednává se tam). Sice mě vyšetřila, ale říkala, že tak brzy to stoprocentně potvrdit nemůže a objednala mě v 6tt na UTZ. Krevní test mi nedělala, když jsem jí řekla, že jsem si dělala test. Jenom mi poradila, ať si koupím Calibrum babyplan.
Takže hlavně buď v klidu, papej vitamínky a určitě všechno dobře dopadne.
Peťulda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
21.3.06 18:19

Může být, ty bolesti v podbřišku.
S tím testem z krve - např. moje dr. ho nerada dělá moc brzo - tzn. 4tt, říká, že pak jsou holky zklamané, když se těhu náhodou pořádně nechytí, hlavně ty, co moc moc chtějí a sledují to hodně. Dělá vyš. vnitřní a UTZ, ochotně, ale radši později. Tehdy mě to mrzelo, ale dneska si říkám, že na tom možná něco je.
Přeju toho 10. pěknou fazulu na UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
21.3.06 18:19

To, že tě bolí v podbříšku je poměrně běžné.Moje kámoška měla to samé.Že je těhotná, zjistila testem a byla 4+0tt.!!!!!Ona totiž asi 5 dní před očekávanou menstruací trochu špinila, což bylo u ní neobvyklé.Tak jsem jí doporučila udělat si testík a on vyšel pozitivně.Následující den jsem byla u našeho gynekologa a líčím mu její situaci, že jí vyšel pozit. test a bolí jí v podbříšku.Tak mi říkal, ať ihned přijde, tedy pokud o miminko stojí(což samozřejmě stála) a že jí preventivně píchne neolutin a předepíše magnézium.Tak tam ještě téhož dne naklusala.Odebral jí krev na hcg,píchnul injekci a napsal to magnézko.Prostě náš pan doktor je ten nej.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
21.3.06 18:26

Jasný. Takže pokud třeba budu špinit, volám doktorce a jinak čekám do 10. A Magnesium jsem si koupila taky, tak doufám, že mě konečně přestanou bolat ty záda a břicho :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
21.3.06 19:36

I kdybys měla křeče břiše a jen trochu špinění tak se hned seber a běž hned k dr., jo a pokud by ses necítila- únava, nevolnosti atd. tak neschopenku ti do návštěvy gyndr. napíše i tvůj obvoďák.
K tomu Calibru můžeš brát i samostatnou kyselinu listovou, v prvním trimestru čím víc,tím líp.

Zdravím R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.3.06 12:44

Souhlasím s holkama, je to opravdu běžné. I já jsem byla poprvé u lékařky až v 5 týdnu a to mi vůbec nedělela ultrazvuk, protože ho nemá v ordinaci. Pozná to podle tvaru a velkosti dělohy. Na ultrazvuku jsem byla až ve 12. týdnu.DOporučila bych Ti taky kyselinu listovou, já ji brala už před otěhotněním a buď v klidu, chovej se jako těhotná, odpočívej.......a všechno bude OK.
Michaela

• Citovat
  • Upravit
1005
22.3.06 13:01

Noono,
když jsem byla těhu poprvé, byla jsem na tom stejně, jako ty.
Naštěstí mě můj Dr. chápal a zkusil i UTZ (tam samozřejmě nic neviděl), pak odběr krve. Tehdy tam bylo ještě málo látek, co prokazují těhu, takže jsme čekali tři dny a pak mi to konečně potvrdili :D !
Bez toho bych se tehdy snad ani nevyspala. Brala jsem těhu jako strašnou zodpovědnost, hned se kontrolovala v jídle a pití.............atd atd. Asi to bereš stejně.
Taky jsem čekala, že mi o tom všem Dr. něco řekne, ale tehdy mě sestra odbila změřením tlaku a vyšetřením moči - tak to bylo celých 9m (což se mi hodně nelíbilo -otázky je otravovaly), takže jsem už celé druhé těhu byla u jiného Dr. Tam to bylo daleko lepší, ale zase nevím, jestli by mi už ve 2tt :) brali krev. Prostě jak kde.
Každopádně můžeš číst literaturu a jíst vitamíny a hladit si bříško :P už teď. Miminku to udělá jedině dobře (a jestli to někomu přijde ujetý, tak mě ne :wink: )
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky