Stáří bez dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
105918
25.12.24 23:19

Jsi mlada..porad ještě muzes mit partnera, třeba i s dětmi nebo přátele…v tom stari mit nejake dobre kamaradky je asi uplne nejvíc, děti stejne pak uz mají svůj život a casu malo. Spise te využijí na tu pomoc, ale moc kolem tebe skákat nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stroužek
25.12.24 23:20

Najit si přitele s dětmi.
Koupit si psíka.
Zapojit se do programu čtecí babička ( do budoucna :mrgreen: ) chodi do skolek a cte dětem.
Dostudovat si pedagoga, vychovatele, asistenta a pracovat s dětmi. - moje 56 leta kova kolegyne se ve skole v praci s detmi uplne nasla.

• Citovat
  • Upravit
Vyzvědačka
25.12.24 23:23
@Liberalissima píše: Více

No a byly ty bezdětné ženy šťastné? Jak už bylo řečeno, roli hrají ekonomické poměry a to, že muži umřeli ve valce.

V historii mojí rodiny jsou takové ženy 2.
Jedna se starala o svých 7 sourozenců, když umřela prababička.
Druhá si vzala mého nějakého prapra - vodovce s osmi dětma

• Citovat
  • Upravit
Vyzvědačka
25.12.24 23:27
@Laurenita píše: Více

A opravdu děti mít nemůžeš, nebo ti to doktor „zakázal“, protože by to byl risk.
Zákeží, o co jde konkrétně. Ale já bych to asi riskla.

• Citovat
  • Upravit
leopanda
25.12.24 23:30
@Vyzvědačka píše: Více

moje prababička tehdy adoptovala syna, dokonce pak podědil část majetku, staral se o ní až do smrti. Přitom byla poměrně chudá, ale měli kde bydlet a pracovití byli všichni, tak to nakonec nějak zvládli.

• Citovat
  • Upravit
12876
25.12.24 23:31
@leopanda píše: Více

Já se snažila zakladatelku podpořit, ne mít sociologickou přednášku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda
25.12.24 23:37
@Liberalissima píše: Více

jasný no, jen to vyznělo dost zaměřené pouze jedním směrem, ale přitom se jednalo tehdy o jinou situaci, komplexní problematiku, tak mi to nepřišlo úplné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.12.24 23:54

Ve 40 letech jsem si pořídila dítě se svým bývalým šéfem, tedy po delší známosti, on byl pochopitelně ženatý. Napřed sliboval hory, doly, černý les, pak ho to přešlo, protože dítě situaci rapidně změnilo a péče z mé strany již nebyl taková. Pak se sebral a odešel. Ale zůstala mi bezvadná dcera - v době otěhotnění jsem ale měla vlastní byt, auto, nějaké úspory a rodinu, která mi pomáhala a také slušnou práci, kam jsem se po mateřské v pohodě vrátila.

• Citovat
  • Upravit
9017
26.12.24 00:16

Asi je to blbé, ale dítě není zárukou ničeho. Spousta lidí má děti a stejně končí opuštění v DD a děti se staví jednou do roka. Naopak mám v okolí bezdětný starší pár, který hlídá děti od sousedů a jsou pro ně prakticky babička a dědeček, sousedi je berou jako rodinu. My takové sousedy mít, tak kolem nich nadšeně skáču a podstrojuju jim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7853
26.12.24 10:34
@Anonymní píše: Více

prosím tě a jak to souvisí s tím dotazem - tj. stáří bezdětných osob…? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
26.12.24 10:37

@Medik6 57156333
Pro pestounstvi asi neprojde podmínkami, když nemůže adoptovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7853
26.12.24 10:37

@leopanda já jsem z toho dotazu ale nerozuměla, že by řešila, co se s svým životem a jak ho prožít a naplnit, ale že se ptá vyloženě, jak potom zvládnout to stáří? :nevim:
Po osmdesátce a ještě třeba nemocná, to už není ani na dobrovolnickou činnost ani na to starat se ještě o psa apod :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
26.12.24 12:20

Ahoj, rovnou ti napisu, že z hlediska ryze praktického je jedno jedine dite fakt potreba. Na stáří opravdu potřebuješ, aby ti nekdo pomohl nebo se o tebe sem tam postaral.
Příklad z naši rodiny, od jedhoho clena rodiny, jeho tchyně se rozvedla a zůstala na stáří uplne sama. Letos bude mit uz 72 let, bydli sama v malem bytecku v paneláku a jezdi ji pomáhat jenom jeji syn. Biologicky syn ani neni jeji, s manzelem ho adoptovali. Ale tak jako tak, je to jedine decko, ktere ma a ktere se o ni stara. Ona uz daleko nedojde a ten syn ji musi vsude vozit autem. Nedokaze si doma uklidit a on tam musi jezdit uklízet. Protože ona milostpani nechce do bytu pustit žádnou pečovatelskou službu, tak veškeré pomocne prace musi delat chudak syn. Když ji nejde televize nebo kdyz si neco pomacka na telefonu, s každou kravinou hned otravuje syna. Cokoliv potrebuje vyřizovat na úřadech, na poste zase musi prijet syn.
A tak bych mohla pokračovat do nekonečna…pritom syn ma svou rodinu, 3 decka a musi za ni vždy dojet, ona bydli na vesnici, ne ve stejném meste… upřímně řečeno, bez toho jednoho jedinýho syna by ta ženská byla uplne ale uplne v pr… :roll:

• Citovat
  • Upravit
365
26.12.24 13:53
@Mandarinka104 píše: Více

Já chápu, jak to myslíš, ale tohle zakladatelce asi moc nepomůže, když píše, že nemůže mít děti a nemůže ani adoptovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
26.12.24 13:56
@Serpentini píše: Více

Tak tak, my bydlíme v domě s tchány a naší malou hlídají jen když se jim chce, na její vystoupení ve školce nešli, i když nic neměli atd., prostě to fakt mrzí. Mít takové „cizí“ babičku a dědu, co se zajímají, pohlídají atd., na rukou bych je nosila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí