Stáří bez dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.12.24 17:39

Je mi to líto, zakladatelko. Mě to pravděpodobně čeká taky, jsem stará panna s kočkama, pravděpodobně nebudu mít nikdy vztah, natož děti. Co se týče stáří, tak tohle se však může stát i dětným lidem, dospělé děti mají vlastní rodiny, bydlí daleko a vzpomenou si na rodiče málokdy.

• Citovat
  • Upravit
5893
26.12.24 17:44
@Anonymní píše: Více

Aha, tak to jo. To je jako říkat jednonohému, jak je super chodit po dvou nohách, že je to potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
26.12.24 17:47
@Anonymní píše: Více

Tak si asi odporuješ. Ani pro to nemas slovo a stejne mi to pises. Tak se mnou to svoje drahocenné slovo neztrácej. Muj nazor a ja si za nim stojim, jako co, nech mi ho a když se ti nelíbí, neres :roll: měj svůj názor a o ostatních si mysli jak jsou naivní, me to žíly netrhá…navic anonym :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
645
26.12.24 17:53
@Mandarinka104 píše: Více

Není potřeba žádné dítě! Moje babička se provdala do cizí země v cca 45,její deti od ní bydli 400 km, manžel ji zemřel před třemi lety.Ma 85,je soběstačná, samostatná a má kamarádky a koníčky a žije spokojene, i když deti a vnoučata vidi 1× ročně, jen si na pravidelné bázi telefonujeme.Jeji deti jeste pracují, takze neexistuje možnost, ze by za ni jakkoliv dojížděly nebo o ni pečovaly. Takze dite nebo deti nejsou zárukou ničeho. Me upřímně je uplne fuk, jestli mi ve stáří moje dítě bude pomáhat nebo ne. Vynucovat si to nebudu a celkove mi neni ani blízké přemýšlet, jak by to mohlo za 30 let byt, kdyz nikdo neví, jeslri se toho doziju, jak na tom budu, kde skončím atd. Naprosta ztráta energie si něco takového domyslet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
26.12.24 18:14
@hopsahejsa píše: Více

Přesně tak… nechápu tohle myšlení, dělat si děti proto, aby se o mě ve stáří dokázali postarat?
Mojí babičce bylo skoro 86, když umřela. Měla spoustu nemocí. Měla dvě děti (mou mámu a strýce), no jak to bylo… strejda se se svými čtyřmi dětmi už dávno předtím odstěhovali do Prahy, tj. 200 km od ní a navíc pak strejdu ranila kolem 55 mrtvice, skončil jako invalida na elektrickém vozíku, takže se spíš musely jeho děti a žena starat o něj. Moje máma pomohla babičce se přestěhovat do našeho města, abychom ji měli blízko, bydlela o ulici pod námi. Do poslední chvíle za ní chodila nejmíň 1× denně, spíš víckrát, ona nebo já. Babička už ke konci byla skoro nepohyblivá, taky skoro slepá, ale vehementně se držela toho, že chce být doma, do pečovateláku neee nikdy, jako většina starých lidí (děda zemřel už dávno, přežila ho o 22 let). Bratranci a sestřenice dojeli na návštěvu párkrát do roka. Takže veškerá péče o babičku byla na mámě a na mě. Pár let už chodila 2× týdně i pečovatelka, ale ta samozřejmě udělala jen to základní, že poklidila, nakoupila, donesla oběd. Babička i tak pořád bědovala, že je furt sama a je jí smutno, i když jsme tam byly každý den. Máma ještě pracovala (právnička, vlastní kancelář) a skloubit to už bylo prostě neúnosné, tak posledních pár měsíců stejně v pečovateláku byla. A to měla ještě „štěstí“, byla dost nemohoucí, sama už si nezařídila skoro nic. Nemít mámu, už by musela jít asi dávno někam, kde se o ni postarají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
26.12.24 18:15
@hopsahejsa píše: Více

Minimalne jedno dítě je urcite potřeba. Zřejmě sis to neprecetla, tak ti to napisu znovu. Nemusi byt samozřejmě kupa deti, ale jedno jo. Ikdyz o neco vic by bylo lepší, protoze sourozenci by se o tu peci o rodice mohli podělit 🤗
Ne kazdy stary clovek je samostatný a soběstačný… navic ve stáří lidi hodne „bilancuji svuj zivot“ a ti kteří nemaji zadne deti, toho nakonec vždycky lituji… a to mi nevymluvíte, klidne se namáhajte, ale kdyz nekdo pracoval v DpS a slysel to od tech lidi, od vsech a nikdy opak, tak proste vim jak to je. Jsou z toho smutni, nikdo za nimi nechodi a divat se, jak chodi za ostatnimi jejich příbuzní, tj hodne boli u srdce a pak tam slabsi povahy placou u okna v kresle :,(

• Citovat
  • Upravit
116181
26.12.24 18:18

Ty jsi nějak retardovaná? Četlas úvodní příspěvek, že zakladatelka děti mít NEMŮŽE?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
26.12.24 18:22
@aiwwa píše: Více
:mrgreen: Pokud ty jsi, tak ja zato nemuzu. Neni to muj obor. Budes se muset obrátit na nekoho jineho. Kdo mluvil jen o vlastním diteti? Nečetlas ze ji tuna lidi doporučila adopci a PP? Nebo chlapa s deckem? Nwm kdo tu neumi cist. Spis se nadechni a uklidni. Takove reakce jsou tu vazne pro smich, moc to prozivas ne :P muze nam to byt jedno jak si to vyresi, naše problemy to nejsou…
  • Citovat
  • Upravit
116181
26.12.24 18:26

Jojo, takže jsi retardovaná. Chudinko. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.24 18:33

Ty tady hlasas, ze v diskusi si může každý psát, co chce, tak já taky, ne?
A anonym má svůj důvod - mám v této diskusi příspěvek týkající se rodiny.

• Citovat
  • Upravit
Mandarinka104
26.12.24 18:34
@aiwwa píše: Více

Ano samozřejmě, jak myslis, tohle je mimo OT jakkoliv hodnotit nekoho z účastníků diskuze. K takové agresivnímu vyroku neni co dodat. Ja se na takovou uroven nebudu snižovat. Mej se :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.12.24 18:35

Kdybys tam opravdu někdy pracovala, tak bys věděla, že mnohem víc je těch, kteří děti mají a přesto za nimi nikdo nechodí.

• Citovat
  • Upravit
5893

Retardovaná je to správné slovo. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Psala, ze má nemoc, která neumožňuje adopci…

• Citovat
  • Upravit
5893
26.12.24 18:38

Snižuješ se sama tím psaním. Ale místní tě tu již znají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí